2014. sze 03.

Tanulj fiam, hogy ne maradj egyedül!

írta: tolvajnorbert
Tanulj fiam, hogy ne maradj egyedül!

Most, hogy mindenhol becsengettek úgy gondoltam, hogy egy olyan megvilágításból nézem az iskolakezdést, ahonnan nem szokták. Legalábbis én még nem találkoztam vele. Ez nem más, mint a párkapcsolatok. Az elmúlt években egy nagyon erős trend alakult ki, ami meghatározza a társkeresést.

Ez pedig nem más, mint az, hogy mindenki diplomás társat keres! Ez úgy kell érteni, hogy azoknak a társkeresőknek, akikkel mi nap, mint nap találkozunk és segítünk nekik több, mint a 90%-a azzal az elképzeléssel fordul hozzánk, hogy MINDENKÉPPEN DIPLOMÁS TÁRSAT akar magának. Fontos, hogy nem szeretne, akar!

De ez a mentalitás nemcsak az ügyfeleink körében figyelhető meg, hanem az online társkeresők világában is. Nem véletlen, hogy egyre több a diplomás társkereső oldal és iroda is és ha valaki megnézi a társkeresők profilját ott is egyre többen teszik ezt nyilvánvalóvá.

tanul.jpg

Az okok sokrétűek és azt kell, hogy mondjam, hogy sok esetben sablonosok is. Akik a legjobban ragaszkornak a diplomás társhoz, azok a diplomás nők. Ők két dologra hivatkoznak. Az egyik, hogy a diplomás társsal tudnak egy hullámhosszra kerülni, míg a másik az, hogy azok a férfiak, akiknek nincs diplomájuk meglátásuk szerint komoly komplexusokkal küzdenek, és emiatt nem működik hosszú távon a kapcsolat. Szintén diplomás társra vágynak az érettségizett budapesti, annak környékén vagy nagyvárosokban élő érettségizett hölgyek is. Az ő esetükben már inkább beszélhetünk arról, hogy az ilyen férfiakra tudnak felnézni és sok estben az anyagi biztonság és az iskolai végzettség között is összefüggést látnak. A szakmunkás vagy alacsonyabb végzettségűek körében is fontos szerepet játszik a magasabb végzettség, de ők nem ragaszkodnak foggal körömmel a papírhoz, a diplomához.

munkás.jpgDe mi a helyzet a férfiakkal? Az urakra jellemző, hogy az első három legfontosabb kritériumban szinte soha nem az iskolai végzettség szerepel. Ezt egy következő bejegyzésben majd részletezem, de szerintem sok újdonságot nem fogok vele mondani. De az igaz, ha két-három hölgy között őrlődnek, és dönteni kell, akkor perdöntő lehet az iskola végzettség, mert ezt egy komoly kapcsolatban már figyelembe veszik.

Kik vannak hátrányban? Az online társkeresés során ugyanaz az első és legmeghatározóbb, mint az ismerkedés, társkeresés bármely formájában. Éppen ezért sok esetben, amikor irodánkban segítünk a társkeresőknek társat találni, már előre tudjuk, hogy valaki nyerő lesz-e vagy sem. De most nem a legelső benyomás a lényeg, hanem az, hogy lesz-e interakció, randi, komoly kapcsolat két társkereső között és itt a pedigré igenis meghatározó. A legrosszabb helyzetben tapasztalatom szerint a szakmunkás végzettségű férfiak vannak, mert számukra igen csak kicsi a mozgástér. Akik pedig ennél alacsonyabb végzettséggel rendelkeznek legyenek nők vagy férfiak igazan kössék fel a gatyájukat, mert igazán hosszú napok várnak rájuk, amíg megtalálják a társukat. Az igazi csapdában a felsőfokú végzettséggel rendelkezők vannak, mert bár ő magukat diplomások közé pozícionálják, de valójában mindenki a középfokúak közé sorolja őket, hiszen az mégsem diploma. (A többség nem is tud, akar ezzel mit kezdeni.) A diplomás nők pedig azért vannak hátrányban, mert arányaiban még mindig jóval több nő szerez diplomát, mint férfi, így ne felejtsük el, hogy a matematika örökérvényű szabályai szerint és a magyar törvények szigora miatt (a többnejűség tiltása) nem lehet minden diplomás nőnek diplomás párja, férje.

diplomás.jpgA legjobb helyzetben a diplomás férfiak vannak függetlenül attól, hogy főiskola vagy egyetemi végzettségük van-e, vagy esetleg doktorijuk.

Mi az én véleményem? Én minden esetben elmondom, hogy meggyőződésem, hogy nem a diploma fogja meghatározni, sem azt, hogy milyen ember vagy, milyen az intelligenciád és azt meg pláne nem, hogy milyen leszel egy párkapcsolatban. A legtöbb ember elmondja nekem, hogy mit keres. Egy ideált üldöznek, aminek része a diploma. Majd egy kis beszélgetés után kiderül, hogy ők egy megértő társat keresnek, akivel kialakulhat a kölcsönös bizalom és tisztelet, nem mellesleg isteni szerető és persze hűséges is. Természetesen ezt a sort még sorolhatnám, de egy olyan tulajdonság sincs közte, amit én a diplomámnak köszönhetnék!

Csak egyetlen tanácsom maradt! Tanuljon mindenki minél tovább, ha másért nem azért, hogy könnyebben tudjon ismerkedni bepasizni, becsajozni! Ha pedig nincs diplomád, akkor se csüggedj, mert minden zsák megtalálja a foltját előbb vagy utóbb, csak győzd kivárni.

 facebook_csoport.jpg

Szólj hozzá

tanulás társkeresés iskola diploma iskolakezdés online társkeresés diplomás társkereső diplomás társkeresés