2015. már 25.

Sokkal fiatalabbnak nézek ki

írta: tolvajnorbert
Sokkal fiatalabbnak nézek ki

Ha neten keresel társat, akkor előbb, vagy utóbb fogsz olyan adatlapokkal találkozni, ahol a bemutatkozó részben kerek perec le van írva, hogy ő bizony nagyon fiatalos és sokkal kevesebbnek néz ki a koránál. Ezzel alapesetben két baj szokott lenni. Az egyik, hogy simán téved, aki ezt állítja. A másik, hogy ez nem nagyon érdekel senkit rajta kívül.

A társadalmi elvárás, vagy megszokás, hogy a pasi legyen az idősebb egy párkapcsolatban, és lehetőség szerint ez a különbség ne legyen több 5-8 évnél. Ezt mindenki elfogadj, és bőszen bólogat, hogy ez így jó, amit kutatások százai támasztanak alá, hogy ez mennyire így van. De arról is sok kutatás készült, hogyha túl nagy a különbség, akkor milyen könnyen fel is bomolhat ez a házasság. Kedvenc brit tudósaink azt is kiszámították, hogy hány százak esélye van annak, hogy szét fog menni a pár, házaspár. Minél nagyobb a korkülönbség, annál nagyobb esélye van a kenyértörésnek.

old_man_young_latin_girl_couple_love.jpg

Forrás: http://www.utile.fr/sites/default/files/imagecache/article_image/images/old%20man_young%20latin%20girl_couple_love_.jpg

Persze sokakat nem érdekel a statisztika és az, hogy mit mondanak a tudósok. Főleg nem a társkeresőket. Évekig tartotta magát az nézet, hogy minden pasi fiatalabb társat kereset. Itt ne arra gondoljon senki, hogy néhány évvel, hanem sokkal inkább arra, hogy néhány évtizeddel fiatalabbat keres. Ez a tipikus a vén kecske is megnyalná effektus. Ez nem változott sokat, illetve tompult, finomodott valamelyest, bár a mai napig látok olyan 69-72 éves házas vagy éppen élettársi kapcsolatban élő „úriembert”, aki 18-tól keres, maximum 30-ig. Ők eltévesztik a házszámot, mert a lányok többsége, aki nyitott ilyen kapcsolatra ugyan megtalálható a neten, de nem (elsősorban) a társkereső oldalakon és nem társat keresnek, hanem szolgáltatnak. Persze vannak kivételek, amikor tud működni a nagyobb korkülönbség, de az is ritka, mint a fehér holló.

A posztot megszületését viszont nem a pasik, hanem a nők inspirálták. Olyan 8-10 hónapja figyeltem fel arra, hogy a nők többsége (korosztálytól függően 40-70%-uk) fiatalabb társat keres. Nem, itt most nem azokra gondolok, akik unatkoznak, és jól jönne egy tettre kész fiatal szerető, hanem azokra, akik komolyan gondolják azt, hogy fiatalabb férfival akarnak kialakítani egy komoly, tartós kapcsolatot. Az indok mindig ugyanaz. Sokkal fiatalabbnak néznek ki a koruknál, sokkal fiatalosabbak és szupermodern gondolkodásúak. Ráadásul a környezetük is megerősíti ezt bennük, mert elmondják, hogy milyen jól néz ki, és mennyit letagadhatnának a korukból. A gond csak az, hogy bár a fotó az egyik legfontosabb kelléke a társkeresésnek, a többség azért a keresnél eldönti, beállítja, hogy milyen korú partnert keres, és aki ennek nem felel meg az eleve esélytelenné válik. Pedig idősebb egy nő, annál inkább nő a keresett férfi kora és a kereső nő kora között a különbség. A legnagyobb eltérés az 50-es korosztálynál van, mert ott 20-25 ez a különbség, majd szépen el kezd „visszacsökkeni” 5-10 évre. De például a 65-70-es korosztályba tartozó hölgyeknek akár 70%-a is csak fiatalabb korosztályban keres, és szóba sem jöhet akár vele egyidős partner sem, amíg ez a 30-as, 50-es korosztálynál még ők beleférhetnek.

old-woman-marries-young-man-4.jpgForrás: https://thechive.files.wordpress.com/2013/04/old-woman-marries-young-man-4.jpg

Elmondják nekem, hogy nézzem meg, hogy nem néznek ki annyinak, tele vannak energiával és nagyon modernek. De ugyanezt nem feltételezik alapesetben a másikról, a férfiakról. Persze vannak a klasszikus pumák, de ma már nemcsak ők vadásznak fiatalabb pasikra. Sokszor nekem az az érzésem, hogy így akarnak kompenzálni. Ezt még soha nem mondják ki, de ahogy beszélgetünk az az érzésem, hogy abban az esetben, ha egy fiatalabb férfival jönnek össze, akkor attól megfiatalodnak ők is. Remélem a pontos okokat valamely brit kutatócsoport hamarosan feltárja.

Az igazi gond ezzel az, hogy egy ideált hajszolnak, és elmennek egymás mellett az emberek. Mert, mindenki fiatalabbat keres, vagy korban hozzá illőt. Így tegyük fel, hogy van egy 60-as pasi, aki 50-es nőt keres. Az 50-es nő észre sem fogja venni, mert hát mit akar tőle ez a vén f…, hiszen ő olyan sportos és fiatalos, hogy mondjuk egy 35-40 éves fiú kell neki. Igen ám, de ezek a fránya 35-40 éves fiúk, férfiak meg mondjuk családot szeretnének, és 28-32 éves lányokat keresnek. Persze lehet, hogy meglepődnek, és mondjuk meghívják az öreglányt egy kávéra, majd eltöltenek egy-két felejthető éjszakát vele, de mennek tovább. A történet itt folytatódik, bár a korkülönbségek kezd egyre kisebb lenni. Hiszen a 28-32 éves lányok 25-30 éves pasit keresnek, mert velük akarnak családot alapítani néhány év múlva, most pedig komoly kapcsolatra vágynak. De mi van, ha ezek a srácok még bulizni akarnak és fiatalabb lányoknak csapni a szelet? Ebben a sztoriban sokan vesztenek. Ráadásul azok is, akik tényleg olyan társat keresnek, ahol mondjuk a korkülönbség nem verdesi ennyire a plafont, mert őket egyrészt nehéz megtalálni a tömegben, másrészt a többiek lepattintják. Így egyre többen veszítenek és érzik úgy, hogy az online társkeresés egy mocsár, ami bűzölög, fortyog és mindenkit lehúz a mélybe.

Szólj hozzá

társkeresés fiatal ismerkedés párkapcsolat korkülönbség fiatalos pumák egy éjszakás kaland