2015. máj 08.

Levelező tagozat

írta: tolvajnorbert
Levelező tagozat

Van az úgy, hogy az ember Interneten ismerkedik. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy felvedd a másikkal a kapcsolatot. A kérdés csak, hogy ki kezdeményezzen, hogyan, és meddig levelezzetek az első randi előtt?

Sokan szenvednek társkeresés közben, pedig igazából jó móka a társkeresés. Igaz, ez csak akkor igaz, ha valaki nem görcsöl rá, és tudja, hogy hogyan fogja a társát megtalálni. Az egyik legrosszabb, amit valaki tehet, hogy regisztrál egy társkereső oldalra, és várja a jelentkezőket. Ezzel az a baj, hogy lesznek olyanok, akiknél még csak jelentkezők sem lesznek, és lesznek olyanok, akiknél csak olyan jelentkezők lesznek, akikkel ő nem szeretne megismerkedni. Így neki marad a keserű felismerés, hogy a netes társkeresés egy mocsár, egy útvesztő, ahol nincs egy értelmes, épkézláb ember sem.

szerelmes_billentyu.jpg

Forrás: http://imgarcade.com/1/love-your-computer/

De ha proaktív vagy, akkor válik jó mókává a társkeresés. Hiszen innentől a kezedbe van a sorsod, és ha nem is egyből, de gyorsan meg tudod találni azt, aki miatt regisztráltál az oldalra. Hogy férfiként oké, hogy kezdeményez valaki, de mit csináljanak a hölgyek? Semmi extra nem kell. Ha nem akarod lerohanni a szimpatikus férfit, akkor írj neki valamit, amivel megdicséred, vagy éppen egyszerűen csak jelezd neki, hogy mi lenne, ha ismerkednétek, mert ahogy elnézed az adatlapját van köztetek valami közös. Megjegyzem, ezért kell minél inkább kitöltened az adatlapodat, mert ilyenkor lehet valami szimpatikusat találni rajta, és ezt megírni Neked! Tudom, hogy nehéz elindítani egy beszélgetés, de ezt a kezdeti görcsöt pedig üsd el valami kedves poénnal, vagy egyszerűen csak írd le, hogy most olyan bénának érzed magad, mert fogalmad sincs, hogy egy ilyen helyzetben mivel kellene indítani. Ha a másik veszi a lapot, akkor sínen vagy, ha nem, akkor valószínűleg nem is akarta venni a lapot. Akkor meg írhatsz neki bármit…

Ezek után már csak az a kérdés, hogy meddig leveleztek. Ne ess bele abba a hibába, hogy átmész levelező tagozatba, és csak írod, írod a leveleket. Találkozz minél hamarabb azzal, akivel levelezel. Ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy ne felejtsd el, hogy miért is regisztráltál az oldalra. Hiszen nem a levelező tagozat tagja akarsz lenni, és nem Te vagy a modern Mikes Kelemen, hiszen a rodostói leveleket már megírta helyetted. A másik, hogy ne ess bele abba a csapdába se, hogy néhány levél váltása után azt hiszed, hogy Te már párkapcsolatban élsz. Sajnos sokan érzik úgy, hogy néhány levél után már ismerik a másikat, és onnantól csak vele leveleznek. Ez azért ciki, mert mi van, ha több tucat, több száz levél váltása után végre találkoztok és kiderül a másikról, hogy nagyon nem olyan, mint amilyennek mutatta magát.

A levelezés célja, hogy minél előbb találkozz a másikkal. Így célszerű minél előbb megbeszélni egy személyes találkozót. Így gyorsan kiderülhetnek a turpisságok és nem megy az időd, energiád egy olyan emberre, akivel TE alap esetben nem szánnál időt.

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés csajok társkereső randi pasik levelezés ideál online társkeresés