2015. máj 24.

5 pont, ahol biztos elrontod a társkeresést!

írta: tolvajnorbert
5 pont, ahol biztos elrontod a társkeresést!

Sokan, sokféleképpen kezdenek el társat keresni, de a többségre igaz az, hogy egyáltalán nem tudatos az, amit csinálnak. Persze a társkeresés a legkevésbé sem egy tudatos cselekedet, sokkal inkább ösztönös cselekvés, de éppen emiatt csalódnak oly sokan, és maradnak egyedül, miközben másokat, az online társkeresőket hibáztatják. Pedig ha csak pár percet gondolkodnának, akkor csalódás helyett megtapasztalnák, hogyan lehet jó móka a társkeresés.

Nyugi, nem az ösztönökkel van a gond, csak ha egy picit előrelátó vagy, és a következő 5 pontot végiggondolod, akkor könnyebb és egyszerűbb lesz a társkeresésed. De azért azt tartsd szem előtt hogy a többségnek ez nem egy laza sprint lesz, hanem vérgőzös hosszútávfutás. Így ne keseredj el, ha egy-két hét alatt nem találod meg, akit keresel, mert ez a többségnek sem szokott sikerülni, bármit is mondjanak.

lakat.jpg

1. Dobozolj, vagyis zárd le az előző kapcsolatodat!

A legtöbben itt fognak elvérezni. Hiszen csak arra figyelnek, hogy egyrészt borzalmasan vacak egyedül, másrészt milyen klassz lenne megismerkedni valakivel. Aláírom, mind a kettő igaz, és aki a kutyaharapást szőrével elvben hisz, az nem fog gondolkodni egy ilyen helyzetben, hanem beleveti magát egy újabb kapcsolatban. Közülük kerülnek ki azok, akik néhány hét, hónap múlva vonyítani fognak, hogy mennyire hiányzik az a kapcsolatban, amit korábban nem zártak le magukban. Vagy éppen egy-két levélváltás, sőt, randi után jönnek rá, hogy nem is készültek még fel egy új kapcsolatra.

emlek.jpg

Nap, mint nap találkozom olyanokkal, akik társat keresnek, de amikor elkezdek velük beszélgetni, akkor pillanatok alatt kiderül, hogy sok mindenre vágynak, de leginkább arra a kapcsolatra, aminek vége lett. Tudom jól, hogy sok esetben nem könnyű túllépni, továbblépni, de le kell zárni a korábbi kapcsolatot. Nem miatta, saját magad miatt. Mert amíg ezt nem teszed meg, addig kételyek között fogsz vergődni. Ilyenkor jönnek a mit rontottam el, és a mi lett volna, ha mondatok. Figyelj! Elmúlt, lépj tovább!!! Ez különösen nehéz, ha nem szakítás miatt ért végett a kapcsolat, hanem halálesett miatt. Az is megnehezíti az ember helyzetét, ha a kapcsolat csodálatos volt évekig, de egyszer csak véget ért. Már csak azért is kell lezárni magadban, a szíved és a lelked mélyén is, mert ha nem teszed, akkor őt fogod keresni a többiekben is, ami nem fog menni. Nem fogod megtalálni, és így egyre mélyebbre, és mélyebbre fogsz kerülni! Ezen változtatni kell!

Mit kell csinálnod? Szedj össze minden fotót, minden emléket, ami hozzá fűzz. Amit lehet, adakozz el, vagy add el a neten. A nevedet változtasd meg, mert hiszen hogyan akarsz új életet kezdeni, ha a férjed nevét viseled? Engedd el, lépj tovább. Azokat az emlékeket, amik ezek után is megmaradtak pedig tedd bele egy dobozba, és tedd fel a padlásra, vagy a legmagasabb polcra.

2. Gondolkodj, vagyis agyalj azon, hogy ki legyen a nagy ő!

Talán ez az egyik legnagyobb banánhéj, amit olyan gyorsan, és könnyen csúsznak el a társkeresők, hogy az valami félelmetes. Pedig nem kell ám erre sok időt fordítani. Néhány perc agyalás hetekkel, hónapokkal tudja lerövidíteni a párkeresés folyamatát. Hiszen könnyebb úgy keresni, hogyha tudod, hogy kit is keresel. De ezzel kapcsolatban két nagy véglet van.

celba.jpg

Az egyik, akinek csak sejtései vannak arról, hogy kivel is szeretne megismerkedni. Ez leginkább a pasikra jellemző, és ők azok, akik, ha több oldalra regisztrálnak, akkor ott más, és más paramétereket fognak beállítani arról, hogy kit keresnek. Ráadásul azért izgalmas ez, mert az elmúlt napokban több olyan pasival találkoztam, aki beállítja, mondjuk, hogy 25 éves kortól keres 50 éves korig. Erre sok 50 körüli nő fellelkesedik, és írnak nekik. Erre dühösen vagdalkozni kezdenek, hogy miért ír nekik ez a sok vén nagymama. Egyszerűen nem érti, hogy miért árasztják el őt 45-50 közötti nők levelekkel. Hiszen ő a lelke mélyén 25-35 év közöttiekkel ismerkedne, már csak az ért is, mert mondjuk 42 évesen azt gondolja, hogy ez a korosztály passzolna hozzá. De mivel csak találomra állította be a keresési paramétereket már rég nem emlékszik arra, hogy mit is állított be. Arról nem is beszélve, hogy más-más oldalakon egymásnak sokszor ellentmondó paramétereket állít be. Pedig, ha végiggondolná, és ez alapján keresne, máris egyszerűbb lenne az élete. Persze így is lesz olyan, aki írni fog neki függetlenül attól, hogy nem felel meg a paramétereknek, de azért ők jóval kevesebben lesznek így.

A másik véglet, amikor pontról pontra megálmodja, hogy milyen is legyen a következő partner. Én olyannal is találkoztam, aki fotóval jött hozzám, hogy vele szeretne megismerkedni. Csak is vele, mert ilyenek képzeli jövendőbeli párját! Szuper! Máris leszűkítettük a kört egy emberre! De ilyen esetekben nem társkeresésre van szükség, hanem magánnyomozóra, aki kideríti, hogy ki is a fotón látható ember, hol található és a szokásai alapján nagy valószínűséggel hogyan lehet becserkészni. De most komolyan! Fontos, hogy legyen elképzelésed. A legjobb az lenne, ha kicsit olyan lenne, mint a pontösszekötős a rejtvényújságokban. Mert akkor van kapaszkodó, de a vonalakat már szabadon változtathatód, és persze a tartalom is megtölthető ízlés szerint. Nem azt mondom, hogy ne legyenek elvárásaid, de túlzó elvárásaid ne legyenek, mert akkor biztos, hogy sok minden lesz a társkeresésed, csak jó móka nem!

3. Melyik úton indulsz el, vagyis hol keresed a következő párod?

Ahogy a kínaiak mondják, a leghosszabb út is az első lépéssel kezdők. Ezen az úton az első lépés pedig az, hogy csinálsz egy új e-mail fiókot. Ezt nem fogod másra használni, mint ismerkedésre. Ennek van több előnye is. Hiszen mivel ezt a fiókot semmi másra nem fogod használni, pontosan tudni fogod, hogy ha ide jött egy új leveled, akkor az a levél a társkereséseddel kapcsolatos. Így nem fog keveredni a céges és a privát leveleiddel. Egyszerűbb és könnyebben áttekinthető lesz az egész. Megjegyzem, hogy sokan erre a célra még új mobilszámot is vásárolnak. Itt szintén előny, hogy tudod, hogy csak a társkereséseddel kapcsolatban fognak keresni, de azt se felejtsd el (nőként), hogy nagyobb biztonságban fogod érezni magad, hiszen ha megtaláltad az igazit, egyszerűen csak felteszed a polcra a társkereső SIM-kártyát, és a privát számodon senki nem fog emiatt keresni.

regisztral.jpg

Ha megvan az új e-mail cím, akkor indulhat a regisztráció a társkereső oldalakra. Én azt javaslom, hogy a legnagyobbak közül válassz ki 3-4 oldalt, ahol regisztrálsz és nézz körül. Ezzel párhuzamosan keress egy-két kicsit a böngészőben, amelyekre lehet, hogy tömegek nem regisztrálnak, de mondjuk valamilyen speciális érdeklődésű kör, vagy bármely más tematika alapján működik. Mire gondolok? Mondjuk a társkereső a hímzés szerelmeseinek, vagy csak mondjuk az "X" város lakóinak, egy vallás híveinek vagy éppen kor alapján határolja be, hogy ki regisztrálhat az oldalra. Ne feledkezz meg a mobilalkalmazásokról sem, hiszen egyre több olyan van, ahol nem egy társkereső oldal csinált magának alkalmazást, hanem ez egy különálló „csatorna”, ahol ismerkedhetsz.

Így ha már regisztráltál legalább 5-6 helyre, akkor el is indulhatsz az úton! Ne feledd el azt, amit mindig elmondok! A társkeresés olyan, mintha munkát keresnél. Annyi a különbség, hogy nem egy állásportál ajánlatait nézegeted, hanem a lehetséges partnerjelölteket. Napi 5 perc keresgélés nem fog eredményt hozni. Nagyon remélem, ha munkát keresel, akkor sem otthon ülsz és várod, hogy valaki bekopogtasson hozzád azzal, hogy veled akarok dolgozni. Mert a leendő herceged/hercegnőd sem fog csak úgy bekopogtatni.

Légy aktív, és vedd fel minél több emberrel a kapcsolatot. Azt szoktam mondani, hogy az első és legnagyobb szűrés az alapján történjen, hogy el tudod-e képzelni róla, hogy megiszol vele egy kávét! Ha igen, akkor írj neki, vedd fel vele a kapcsolatot.

4. Bemutatkozás, vagyis tégy jó benyomást a többi társkeresőkre!

Sokszor mosolyt csal az arcomra, amikor egy-egy társkereső adatlapjával találkozom. A legtöbbször kínomban nevetek… Pedig szerintem könnyebb megcsinálni egy jó profil oldalt, mint ahogy azt sokan gondolnák. Apró kis trükkökkel ki lehet könnyen tűnni a tömegből, és még csak nem is megerőltető ezt megcsinálni.

Mire figyelj oda? Egyszerűen csak töltsd ki az adatokat. A fotó jelentőségéről már korábban is ódákat zengtem és ezzel még fogok foglalkozni. Hiszen minimálisan hétszer annyian nézik meg az adatlapodat, ha van rólad fotó, mintha nem lenne. Ha fotót kiválasztottad, akkor figyelj oda a bemutatkozó szövegre is. Oldala válogatja, hogy csak magadról, vagy külön a kiszemeltedről is kell-e írni. Sokan feleslegesen tartják ezeket a részeket, és üresen hagyják. Ennél már csak az a rosszabb, ha odaírod, hogy most nem jut semmi az eszedbe, és majd néhány nap múlva kitöltöd, mert most szólok, hogy nem fogod kitölteni. Így mindenki rajtad fog röhögni, hogy Istenem, de béna vagy. Sokan azt gondolják, hogy valami frappáns idézettel jellemzik magukat, de kevés fárasztóbb dolog van, mint 27-szer olvasni ugyan azt a közhelyes idézetet. Ez inkább öngól, mint az egyéniséged bemutatása. Ezek után ha valaki tud segítsen nekem, mert van valami, amit viszont soha nem értettem. Mégpedig a következő bemutatkozó szöveg: "Aki ismer, az tudja, hogy milyen vagyok!" Szuper, de feltehetőleg azért regisztráltál, mert új emberekkel, arcokkal akarsz ismerkedni. De ők nem ismernek! Akkor ezért miért is támpont? Valaki tud segíteni megérteni őket?

adatok.jpg

Korábban volt arról szó, hogy pasik képesek egymásnak ellentmondó adatokat beállítani keresésnél. De nemcsak ott ellentmondóak az adatok, hanem a bemutatkozásnál is. Az addig oké, hogy sokan nem tudják pontosan, hogy milyen magasak, de előfordul, hogy 5-10 cm-es eltérés van, míg súlyban 15-30 kg, és még az életkor és az iskolai végzettség sem stimmel minden esetben. Ez komolytalanná teszi az embert. Légy precíz, mert egyrészt nemcsak Te regisztrál több helyre, hanem más is. Ráadásul simán előfordul az is, hogy Te azt hiszed, hogy több helyre regisztráltál, de valójában több kapun lépsz be egyetlen adatbázisban. Ilyenkor olyan ciki, amikor több adatlapod egy keresésnél egymás alatt van, de felhasználói néven és a fotódon kívül szinte minden adatod különbözik.

5. Malacpersely, vagyis tervezd meg a költségeket!

A társkeresés tetszik, vagy sem, de nem ingyenes műfaj. Számtalan költség merülhet fel addig, amíg megtalálod azt, akit keresel. Miért is kell fizetni? Egyrészt szinte az összes társkereső oldal üzleti modellje úgy épül fel, hogy maga a regisztráció ingyenes, de az oldal használatának egyes elemeiért fizetni kell. Ha társkereső iroda, vagy tanácsadó segítségét kérd az sem lesz ingyen. De ezek a költségek eltörpülhetnek azok mellett a költségek mellett, amelyek már az ismerkedés következő lépcsőin jelennek meg. Hiszen a kávézóban nem adják ingyen a kávét, nincs ingyen mozijegy, kicsi az esélye, hogy egy állatkerti sétát megúsztok fizetés nélkül, ha a másik fél egy másik településen lakik, akkor az utazásnak is vannak költségei, és még sorolhatnám. Ezeket érdemes előre tisztázni magadban, hogy mi az, amit megengedhetsz magadnak. Persze nőként mondhatod, hogy fizessen a pasi, mert az úgy lovagias, de ne csodálkozz rajta, ha nem fogja a feminista énedet komolyan venni. Arról nem beszélve, hogy a 2-3 randi után kapni is akar majd a pénzért cserébe. Persze mondhatod, hogy meghívod magadhoz vacsorára, mert az olcsóbb, de ha nincs háztáji gazdaságod, akkor ez is költséget fog jelenteni.

persely.jpg

Fotók: http://pixabay.com/

Szólj hozzá

bemutatkozás díjak tökéletes szerelem állatkert regisztráció társkeresés séta emlékek ismerkedés futás párkapcsolat e-mail társkereső szenvedély randi vacsora költségek találkozás sprint ideál kávézás dobozolás