2015. júl 01.

Miről maradhatsz le?

írta: tolvajnorbert
Miről maradhatsz le?

Manapság sokan keresnek társat. Nagyon sokan, hiszen a legutóbbi számadatok szerint a felnőtt lakosság közel fele keresi a társát. Persze gondolhatod, hogy hát ez szuper, mert akkor biztos mindenki megtalálja azt, akit keres, hiszen van kereslet, és kínálat is.

A sok társkereső ellenére egyre inkább azt tapasztalom, hogy napról napra nő azoknak a száma, akik úgy döntenek, hogy akkor ennyi elég volt, és nem keresgélnek tovább. Hiszen egyre többen ábrándulnak ki abból, hogy újra párt találjanak. Ők inkább beletörődnek, és az egyedüllétet választják. Az persze kérdés, hogy később, akár évek múlva, de elkezdenek-e újra társat keresni, nyitottak lesznek-e arra, hogy valakivel megosszák az életüket.

magany_480.jpg

Azt látom, hogy mindenki mindent egyből akar. Most, és azonnal akarja a randit, az új társat, akivel élhetnek boldogan, míg meg nem halnak. Amikor pedig nem jön az első levélre válasz, az első visszautasításra megtörik a kezdeti hév, és amikor ez a lendület alábbhagy, akkor borítékolható, hogy 6-8 héten belül a többség visszavonulót fúj, és saját barlangjába visszahúzódva fogja szidni az online társkeresőket az összes társkeresővel együtt. Ha pedig menet közben találkozik egy-két társkereső trollal, akkor ez az idő simán rövidebb is lehet. Csak kevesen élik túl ezt az időszakot. Közülük kerülnek ki azok, akik nagy valószínűséggel meg is találják a társukat.

De van egy egyre gyakoribb ok is, ami miatt sokan megakadnak, zsákutcába kerülnek a társkeresésük során. Mivel hatalmas a választék rettegnek attól, hogyha valaki mellett elkötelezik magukat, akkor lemaradnak valamiről. Sok esetben ez a félelem sokkal erősebb, mint annak a lehetősége, hogy itt van előtte egy ember, akivel ki fog tudni alakítani egy párkapcsolatot. Így bár van esélye arra, hogy egy új kapcsolat részese legyen, mégis meghátrál, mert igazgatja az, hogy másoknak is kellhet. Emiatt is történhet az, hogy néhány levélváltás után eltűnik, mert közben már mással ismerkedik. Hogy ez nem korrekt, és legalább annyit megtehetne, hogy szól a másiknak? Igen, de ez őket nem fogja érdekelni. Akit meg faképnél hagytak ül otthon, és azon mereng, hogy hol rontotta el. Így mind a ketten veszítenek. Hiszen aki repked, mint méhecske egyik virágról a másikra, éppen azt veszíti el, hogy egy stabil alapokon nyugvó párkapcsolat adjon neki biztonságot, arról nem is beszélve, hogy sokan menet közben jönnek rá arra, hogy rossz cserét csináltak, de olyankor már nincs visszaút. Akit pedig faképnél hagytak a hitét, és az önbizalmát fogja elveszíteni. Hát csoda ezek után, hogy egyre több kiábrándult társkereső van?

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

kudarc társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső veszteség csalódottság online társkeresés társkereső troll