2015. aug 11.

Vajon vissza tudod szerezni?

írta: tolvajnorbert
Vajon vissza tudod szerezni?

Vajon hogyan lehet visszahódítani a régi szerelmet? Egyáltalán lehetséges visszaszerezni az ex-barátnőt, ex-barátot? Van mód arra, hogy valaki újra elcsábítsa korábbi kedvesét, és aztán boldogan éljenek kéz a kézben? Izgalmas kérdések, egyértelmű válaszok, és egy jó tanács!

smiley-480.jpg

Hogy a Te esetedben a válasz az igen vagy a nem lesz, csak egy paraszthajszálon fog múlni!!! Ráadásul az eredmény minden esetben előre borítékolható. Persze itt nem arról a marhaságról beszélek, hogy úgy tudod majd visszaszerezni, hogy az eddigi pólóidat lecseréled ingekre, és egyéb sablonos megoldásokkal próbálkozol, mert hát lássuk be, hogyha egy lányt ennyivel vissza lehet szerezni, akkor eléggé alacsonyra tetted a mércét…

A volt kedves, partner, szerelem, vagy hívd bárhogy, visszaszerzése nem egyszerű dolog. Azt is tisztázzuk a legelején, hogy sok esetben felesleges is. Én mindig azt hallottam gyerekkoromban, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta az igazi. Aztán a saját bőrömön tapasztaltam meg azt, hogy milyen is ez a valóságban. Volt olyan, akit megérte visszaszerezni, és volt olyan, ahol a visszaszerzés után jöttem rá, hogy mennyire felesleges volt érte akár csak a kisujjamat is mozdítani.

Egy dolgot ne felejts el! Egy párkapcsolat mindig két ember döntésén múlik. Te hiába akarod görcsösen, ha a másiknak nem kellesz, ilyenkor fogadd meg a jó tanácsomat, és lépj tovább. Bár igaz az is, hogy megfelelő módszerekkel el tudod érni a kívánt hatást.

Kezdjük a jó tanáccsal!

Sok energiát és időt tudsz megspórolni magadnak, ha végiggondolod, hogy valójában miért is akarod visszaszerezni azt, aki elhagyott, vagy éppen Te hagytad el valami miatt! A jó tanácsom az, hogy Lépj tovább!!!! Ha ezt az opciót nem tudod elfogadni, akkor nézzük meg, hogy milyen esetekben mi lehet a válasz!

Mielőtt mérlegelnénk, hogy mikor van esélyed valakit visszaszerezni két dolgot gyorsan tisztázzunk! Az egyik, hogy miért is akarod visszaszerezni, és a másik, hogy miért is lett vége a kapcsolatnak? Az elsőre a legtöbbször azt a választ kapom, hogy mert nem tud a másik nélkül élni, és úgy érzi magát nélküle, mint egy zombi. A másodikra már sokkal szerteágazóbb magyarázatokat szoktam kapni. Itt aztán tényleg van minden, mint a búcsúban. Elmondják, hogy valaki megcsalt valakit, hogy összevesztek vagy éppen állandóan veszekedtek, elhidegültek, a távkapcsolat nem volt jó ötlet, és még sorolhatnám. A jó hír, ha ügyesen csinálod, akkor visszaszerezheted a volt kedvesed, de kérlek, csak akkor csináld, ha komolyan gondolod, és nem valami hülye birtoklási, vagy torz bizonyítási vágy vezérel.

love-480.jpg

Mikor tudod visszaszerezni az ex-partneredet?

  • Ha csak egy veszekedés miatt mentetek szét
  • Ha a pasi csalta meg a lány
  • Ha nem rendszeresen csalta meg a párját, hanem csak egyszer
  • Ha a család nyomása miatt szakítottatok
  • Ha a párkapcsolat megromlásának anyagi okai voltak

Nem lesz könnyű, de talán akkor a legegyszerűbb visszaszerezni a volt barátnőt, barátot, ha valamin összevesztetek. Ez lehet komoly ügy vagy éppen apróság. De ez csak akkor hidalható át, ha mind a két fél a benne lévő tüskéket kiadja magából. Minél többször veszekedtek annál kisebb lesz az esélye, hogy a köztetek lévő szakadékot át tudjátok hidalni. Ha a pasi csalja meg a lányt, azt azért lehet „elsikálni”, mert a lányok könnyebben megbocsátják a félrelépést, mert sokan közülük elfogadják, hogy a pasi vadászik, és nekik elég az, ha este mellettük teszi le a puskáját, hiszen a napközben elejtett trófea úgysem jelentett semmit. Ráadásul, ha ez a megcsalás egyszer fordult elő (legalábbis egyszer bukott le), akkor lehet egyszerű botlásnak tekinteni, és bűnbánó arccal megbocsátásért könyörögni. Hiszen ilyenkor lehet okokat, mentsvárakat keresni, sőt az igazán szemtelenek még a párjukra is kenik, hogy az ő hibájukból történt a megcsalás. Ha a család nyomása miatt szakítottatok, akkor a siker attól is függ, hogy mennyire lázadó a volt barátod, barátnőd. Hiszen anyuci pici fia ellent fog-e vajon mondani a zsarnokoskodó anyának, aki más leányzót képzelt el a kicsi fia mellé? Vagy éppen az erős akaratú apával felveszed-e a kesztyűt, és megharcolsz-e azért, hogy a lány melletted legyen? Ha a párkapcsolat megromlásának anyagi okai voltak, akkor elsősorban a pénzügyek rendbetételével, majd a vitákban szerzett tüskék kihúzásával lehet helyrehozni a megromlott kapcsolatot. Egyes elméletek szerint a házasságok, és bizonyos kor felett a párkapcsolatok közel 40%-a megmenthető lenne, ha havi 50.000 Ft-tal több bevétele lenne a párnak. Hiszen akkor nem kellene a csekkek, számlák, és vásárlások miatt veszekedniük, illetve lenne pénzük kikapcsolódásra, mozira, utazásra.

Mikor nem tudod visszaszerezni az ex-partneredet?

  • Ha rendszeresen veszekedtetek
  • Ha a lány csalja meg a pasit
  • Ha szeretőt tartottál vagy több partnerrel csaltad meg az exedet
  • Ha távkapcsolatban éltetek
  • Ha a barátok nyomására szakítottatok
  • Ha a párkapcsolat megromlásának valamilyen szenvedélybetegség (pl: alkoholizmus) volt az oka
  • Fizikai és/vagy lelki terror alatt tartottad, és ő ki tudott lépni a kapcsolatból

A rendszeres veszekedéssel az a baj, ha nagyon el fogtok egymástól távolodni, és egyszerűen nem lesztek kíváncsiak a másikra. Hiszen totális lesz az elhidegülés. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után már azt sem fogja elhinni a másik, amit kérdezel, vagy ha éppen levegőt veszel. Ha a lány csalja meg a pasit, az azért nehezebb eset, mert a pasik agyában két dolog fog megjelenni. Az egyik, hogy a lányok csak érzelemmel adják oda magukat. A másik pedig a pasi büszkesége, birtoklási vágya, hogy az ő tulajdonában valaki „kárt tett”. Emiatt nem, vagy csak nagyon nehezen tudják elfogadni, hogy a párjuknak mással is volt szexuális kapcsolata. Arról nem is beszélve, mi van akkor, ha az egyik félről kiderül, hogy vagy rendszeresen félrekacsintott, vagy az, hogy nem is csak kacsintott, hanem egyenesen párhuzamosan volt több kapcsolata. Itt igazából már mindegy, hogy ki kit csalt meg. A megcsalt fél ilyenkor nagyon nehezen bocsát meg. Persze olyan is van, aki ezen túl tud lépni, de az esetek többségében ezek a sebek nem gyógyulnak be, és később ezek a sérelmek bármikor felszínre törhetnek, a bizalom mer sosem áll helyre. Totálisan esélytelen az, hogy újra össze gyere vele, ha távkapcsolatban éltetek. Ennek az oka az, hogy a kapcsolatnak azért lett vége, mert a másik kialakított egy saját életet, aminek TE már nem voltál a részese. Ezen az sem fog segíteni, hogy a távolságot megszünteted, és odaköltözöl. Mert ekkor csak egy nehezék leszel, ami húzza le őt a múltja bugyraiba. A másik reménytelen eset az, ha a barátok nyomására megy gallyra a kapcsolatotok. Hiszen a barátoknak, mivel őket az ember maga választja meg, sokkal nagyobb hatással vannak rá, mint a családja. Ráadásul az ő tanácsaikat sokszor megfontolás, gondolkodás nélkül fogadják meg az emberek. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben sülve-főve együtt vannak, így nem tudsz vele négyszemközt beszélni, hogy megvédd magad, és bebizonyítsd azt, hogy a barátok tévedtek. Ha szenvedélybetegség volt az oka a szakításnak, akkor onnan nincs visszaút. A férfi gyengesége esetén a nők segíteni próbálnak. Ha a segítségnyújtás folyamán feladják és rájönnek, hogy nem tudnak segíteni, akkor sok esetben már egy olyan érzelmi döntést hoznak meg, ami olyan mély, zsigeri döntés, amin néhány szál virág, vagy éppen néhány kedves szó biztosan nem tud változtatni.

A fenti okok esetében keveseknek sikerült újra meghódítani azt, akivel egyszer már nagyon tönkrement a kapcsolatuk, de akiknek sikerült, azok ismerik a „visszaszerzés ősi titkát”! Te is kíváncsi vagy rá?

A fizikai és/vagy lelki terror esetében a legnehezebb kilépni a kapcsolatból, mert az elnyomó féltől függ az elnyomott, terrorizált fél. Mélységesen elítélem az ilyen viselkedést. Ez az egyetlen, amely kapcsán nem vagyok hajlandó segíteni visszaszerezni a volt társat. 

Ha szakított veled a párod, és nem akarsz társkereső oldalakat bújni, hanem vissza akarod szerezni, akkor vannak olyan esetek, amikor szinte gyerekjáték, és olyanok is, amikor vért, és verejtéket kell izzadni a sikerért, illetve nem árt némi segítség sem. Ha meg akarod ismerni a "visszaszerzés ősi titkát", akkor fordulj hozzám bizalommal, és én segítek Neked! De ne feledd! Mielőtt belevágsz a visszaszerzésbe, gondold végig, hogy miért is csinálod, és hogy igazából vissza akarod-e kapni az ex-párodat, és ha igen, akkor hajlandó vagy-e ezért megdolgozni, vagy mégis inkább belevágsz a társkeresés sűrűjébe.

Elakadtál a párkapcsolatodban? Szakítottatok, és fogalmad sincs, hogyan állj talpra, vagy éppen újrakezdenéd veled, de lövésed sincs hogyan kell jól csinálni? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek!

Képek: pixabay.com

Szólj hozzá

erőszak terror szerelem társkeresés szakítás pénzügyek társkereső megcsalás szenvedélybetegség távkapcsolat visszaszerzés ex-barátnő veszkedés ex-pasi