2015. sze 08.

5 hasznos tipp, hogy biztosan megtaláld a társadat!

írta: tolvajnorbert
5 hasznos tipp, hogy biztosan megtaláld a társadat!

Amikor társkeresésre adod a fejed, akkor összeáll egy kép a fejedben. Pontosan tudni fogod, hogy milyen a számodra ideális társ. Ezek után azt fogod gondolni, hogy nincs más dolgod, mint megtalálni. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnél!

Már csak azért sem, mert az kevés, hogy tudod, hogy kit keresel. Azt is jó tudni, hogy hol fogod megtalálni, de ami még fontosabb, meg kell tanulni az ideális társról alkotott képet rugalmasan kezelni. Annyira rugalmasan kell ezt kezelned, hogy ne az adott személyt (ideális partnert) keresd, mert az nem társkeresés, hanem magánnyomozás. Sokkal inkább legyen ez egy kapaszkodó, amivel eléred, hogy irányt mutatsz a társkeresésnek. Ezzel le tudod fektetni azokat a határokat, amin belül csúcsra járatod a társkereső gépezetedet. Ez pedig már sokkal inkább lesz társkereső stratégia, mint egy ideális eszménykép a Nagy Ő-ről!

 stockfresh_96976_young-man-giving-woman-piggyback-outdoors_sizexs.jpg

 

1. Ne kösd az ebet a karóhoz!

A legtöbben ott szúrják el, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az elképzelésükhöz. Pedig az estek többségében, ha hajlandóak lennének a mérhető paramétereken, magasság, súly, diplomák száma vagy bármilyen más területen egy picit rugalmasabb lenni, akkor könnyen megtalálhatnák a társunkat. Nem hiszem, hogy az igazi problémát az jelenteni, hogy valaki 3-5 cm-rel alacsonyabb vagy éppen magasabb, hogy 3-5 kg-mal több vagy kevesebb, hogy egyetemi diploma helyett csak főiskolai diplomája van. A keresésnél, ha jól paraméterezel, és nyitott vagy, akkor máris lesz esélyed arra, hogy megismerkedj valakivel, aki megfelel az elvárásaidnak függetlenül attól, hogy nem tökéletes.

2. Magadnak keress társat és ne a társadalmi elvárásoknak!

Egy dolgot fontos észben tartani! A társat magadnak keresed és nem a szüleidnek, a szomszédnak vagy éppen haveroknak. Sok esetben hallom azt, hogy azért lett vége, vagy akár el sem kezdődött egy kapcsolat, mert mit szóltak hozzá a barátok, rokonok, ismerősök. Őszintén? Kit érdekel? Lehet, hogy nem fogja tudni elmondani az anyukád a piacon azt, hogy a veje a legjobb ügyvéd/orvos/építész/sportoló/üzletember a környéken, de szerintem a TE boldogságod ennél sokkal fontosabb!

3. Nyugodj meg, és engedd el a görcsösséget!

Egy instant világban élünk, ahol mindenki mindent egyből akar! Nem meglepő, hogy rágörcsölsz, ha egy-két nap alatt nem találod meg a szőke herceget. A görcs pedig fokozódni fog ha nemcsak napok, hanem hetek, hónapok telnek el. Ha pedig a biológiai órád is ketyeg, akkor ez egyre inkább fel fog erősödni. De ne feledd a társkeresés nem egy spint szám, hanem sokkal inkább maraton. A lényeg, hogy célba érj! Ha nem idegeskedsz, akkor hidd el, hogy könnyebb lesz. Az igazi veszélye annak, ha valaki idegesen keres társat, hogy elkezd kapkodni és egyszer csak azon veszi észre magát, hogy egy olyan ember mellett van, akivel ő soha nem akart volna párkapcsolatot, de akkor és ott nem volt jobb.

4. Őrizd meg önmagad, és tiszteld a másik egyéniségét.

Arra törekedj, hogy a kapcsolatban is önmagunk legyünk. De ami még fontosabb, hogy önmagunk lehessünk!!! Mert akkor nem kell mindig álarcot viselni, nem kell megjátszanod magadat. Egyszerűn azt csinálhatod, amihez kedved van. De egy jó kapcsolatban nemcsak elvárod, hogy Te megőrizhesd szuverenitásodat, hanem ezt megadod a társadnak is. Ez szerintem az egyik legfontosabb alkotóelem annak, hogy igazán tudjon működni a kémia. Ha megvan az a bizonyos bizsergés, akkor könnyebb lesz a megérteni, elfogadni a másikat.

5. A Tökélet társ nem létezik! Ne várj a nagy Ő-re!

Én nem hiszek sem a szőke hercegekben, sem a mesebeli királylányokban. Én abban hiszek, hogy ha egymásra hangolódik két ember, akkor páratlan párkapcsolatuk lesz. Ne arra készülj, hogy milyen csodás lesz vele a holdfényben sétálni. Hanem arra, hogy milyen jó vele együtt lenni egy hosszú és fárasztó nap után, vagy támogatni a másikat, amikor majd a gyerek rossz jegyet hoz haza az iskolából. Ezekből biztosan több lesz, mint holdfényes éjszakákból. Persze arra is szükség van. Ha nem a tökéletest keresed, akkor nincs más dolgod, mint megtalálni a társad, aki a legtöbb elvárásodnak megfelel. Hiszen nem létezik olyan, pasi, aki egyszerre szerel autó, idéz Platóntól, csodásan főz és mellette ő a legjobb pénzügyi guru is. Ahogy univerzális lányok sincsenek. Fogadd el, hogy valami hiányozni fog, de ezt majd együtt megoldjátok, pótoljátok.

Erről témáról beszélgettünk a Fem3 Cafe-ban, majd hívhattak a nézők telefonon. Íme a két beszélgetés:

 

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

társkeresés társkereső feszültség nyugalom biológiai óra egyéniség királykisasszony ideális társ görcsösség társadalmi elvárások Nagy Ő Joshi Erdélyi Mónika Fem3 Café szőke herceg fehér lovon