2015. nov 09.

3 ok, hogy miért használd a 60 perces randi szabályt!

írta: tolvajnorbert
3 ok, hogy miért használd a 60 perces randi szabályt!

Amikor az ember először találkozik lehetséges partnerével sok mindenre kíváncsi. De ami a legjobban foglalkoztatja az mégis csak az, hogy vajon az, aki vele szemben ül az asztal túloldalán lehet-e az, akivel végre jól érezheti magát, és kialakíthat vele egy párkapcsolatot.

Legyünk őszinték! Az első randi három dolog miatt fontos:

  • Olyan-e randi partnered, mint amilyen mondta, bemutatta magát? (Nem idősebb, kövérebb, alacsonyabb-e vagy magasabb egy erős 20-sal)
  • Működhet-e, van-e köztetek kémia?
  • Van-e értelme az ismerkedésnek?

 

coffe-946551_480.jpg

Az emberek jelentős része a háta közepére nem kívánja ezt a szituációt. Hiszen zavarban van, mert ha minden jól megy, akkor soha nem lesz igazi rutinja a randizásban. Az élet viszont hozhatja úgy, hogy újra ismerkedni, randizni kell. Már csak azért is, mert ha nem randizol senkivel, akkor nem lesz új párkapcsolatod.

Sokan sokféleképpen randiznak. A többségnek vannak tuti ötletei, randi helyei, és akár tesztjei is, aminek ha megfelel a másik, akkor úgy érzi, hogy sínen van, kialakulhat egy új kapcsolat. Ez alapvetően jó, bár arra érdemes odafigyelni, hogy nehogy túlságos megszűrd a jelentkezőket. Ha már akadályokat görgetsz elé, akkor inkább iktass be még egyet, amolyan előszűrőt. Ez az előszűrő lehet a Te speciális 60 perces randid!

 

Miért használd Te is a 60 perces randiszabályt?

1. Nagy számok törvénye

Tudom, hogy nincs időd arra, hogy mindenkivel találkozz, és ezért csak azzal akarsz leülni egy kávé mellett beszélgetni, akivel majd megöregszel. A többieket élből elutasítod. A 60 perces szabálynak köszönhetően nem kell ám mindenkit élből elutasítani. Vedd ezt úgy, mintha a jelentkezőket toboroznál egy munkahelyre. Tudom, hogy sántít a példa, de a lényeg az, hogy nem csak azt az egy embert kell meghallgatni, aki az adatlapja (önéletrajza) alapján a legjobb. Mert mi van, ha nem ő a legjobb jelentkező? Ráadásul, ha csak egy-két emberrel ismerkedsz, akkor mi van, ha ők mást választanak menet közben, vagy kiderül az első találkozásnál, hogy Te nem ilyen lovat akartál. Az ilyen randi arra jó, hogy megismerd a másikat. Ha folytatást akarsz, akkor hajrá, bár ilyenkor légy korrekt, és szólja a többieknek, hogy velük már nem szeretnél ismerkedni.

2. Biztonságot ad

Sokan azért nem randiznak, mert fogalmuk sincs, hogy mit mondjanak, csináljanak egy ilyen randin. De ha egy 60 perces első randira mész, akkor tudod, hogy egy óra, és vége. Egy ilyen randit csak úgy tudsz megszervezni, ha biztosan tudod, hogy ha elérted az időhatárt, akkor le tudod zárni. Az ilyen helyeknek van még egy előnye. Ha kiderül a másikról, hogy nagyon nem vagytok egy hullámhosszon, akkor 15 perc után megköszönöd a lehetőséget, megiszod a teádat/kávédat/forró csokidat/üdítődet/stb., majd fizetsz, és angolosan távozol. Túl is vagy rajta. Egyszerű, kényelmes, biztonságos.

3. Megmarad a varázs a második randira is

Aki randizott már valaha is, az ismeri azt az érzést, amikor várod, hogy találkozhass a másikkal. Ez a varázs fog nemcsak megfakulni, de teljesen el is tűnik az esetek többségében, mert a párok az ismerkedés folyamán ahogy halad előre az idő, egyszerűen túllépnek egy határt. Megfigyelted már, hogy amikor egy vadidegennel találkozol, akkor az első 15-20 percben megmutatod az igazi arcodat, és nincs rajtad maszk, álarc? Akkor, és ott kiteszed a szívedet és a lelkedet. Arra a kis időre nem a társadalmi elvárásnak akarsz megfelelni. De ahogy telik az idő visszakerülnek a maszkok. Mind a két fél elkezd szerepet játszani. Ennek pedig sok esetben az az eredménye, hogy hiába beszélik meg, hogy jól érezték magukat egymás társaságában, sőt hiába van a következő randi is megbeszélve, mégis az esetek jelentős részében nem lesz folytatása az ismerkedésnek. Miért? Mert az összkép alapján, ami sok esetben hamis úgy dönt az egyik fél, hogy ő már tökéletesen ismeri a másikat, és neki más kell.

couple-498457_480.jpg

Nem bonyolult a 60 perces szabály. Ezt bőven elég a 0. randira tartogatni. Bár az érdeklődés fenntartása érdekében az első 2-3 randi simán lehet rövidebb. Ha már biztosak vagytok abban, hogy a másikat jobban meg akarjátok ismerni, akkor jöhetnek a közös, akár egész napos programok is. Majd pedig, ha minden jól megy, akkor a népmesei lezárás (tudod, ásó, kap, nagyharnang)!

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá

szerelem ismerkedés tippek randi kávézó izgalom izgatottság boldog élet 60 perces randi randi szabály keresem az igazit