2016. feb 14.

Valentin-napi hazugságok

írta: tolvajnorbert
Valentin-napi hazugságok

Itt a Valentin-nap. Na hála a Jó Istennek ezt is megéltük. Mára úgy ivódott be a magyar köztudatba, mintha mi magunk találtuk volna ki. Ilyenkor általában két oldalról szokta mindenki megközelíteni ezen fényesen ragyogó napot, az egyik, hogy milyen gáz, és csak a kereskedők, virágárusok kaszálnak vele, ezért is tartják életben. Míg a másik a romantika diadalának éli meg. Nem tud csodásabb dolgot elképzelni, mint párjával enyelegni valahol, és arra a rövideke nyálas mesébelillőencsodáspillanatra vár, amikor megkérheti, megkérik a kezét. De én most máshonnan közelíteném meg a Valentin-napot.

Mert ha kereskedő vagy, akkor hülye lennél nem eladni a portékádat, és ha szerelmes vagy, akkor úgyis minden napot csodásnak fogsz megélni. Alig várod majd a percet, hogy együtt legyetek. De akkor miért prüszköl annyi ember ma, és mondják kórusban, hogy utálom a Valentin-napot, és az egész szirupos cukormázt, ami körülveszi?

cukor_480_eat-567454.jpg

A gond az, hogy a társkeresők többségének a napjait a hazugságok határozzák meg. A Valentin-nap egyik legnagyobb hazugsága éppen az, hogy kevesebbet érsz, ha nincs kivel ünnepelned. Eleve vacakul érzed magad, amikor egyedül vagy. Erre tesz rá egy lapáttal a Valentin-napi felhajtás. A környezetedben ilyenkor még inkább szánakozva néznek rád azok, akik párkapcsolatban élnek. Persze sokszor vacak a kapcsolatuk, de ilyenkor büszkék rá! Fennhangon mesélik, hogy majd mit fognak csinálni. Mindezt sokszor úgy, hogy egyedülállóként tudod, érzed, hogy megcsalják vagy éppen semmibe veszik egymást, de sajnos elérik, hogy irigyeld őket azért, amijük van. Mert még a szánalmas kis kapcsolatuk is több annál, mint amit Te fel tudsz mutatni.

hazasok_480_grind-down-the-aisle-1116831.jpg

Aztán beleveted magad a társkeresésbe, mondván, hogy na majd most biztos sikerül. Őszinte leszel vagy az is lehet, hogy Te is hazudsz. Hiszen kinek kellenél azzal a magassággal, súllyal, korral, iskolai végzettséggel, gyerekszámmal amivel rendelkezel. Ezért csalni, füllenteni fogsz. Azt gondolod, hogy ez még simán belefér.

De Te leszel kiakadva a legjobban, hogy amikor végre találkozol valakivel, akiről azt feltételezed, hogy ő lehet a következő nagy Ő, kiderül, hogy ő is füllentett. Mind a ketten anyázva, csalódva fogtok hazamenni. Mert hát hogyan lehetne elkezdeni úgy egy kapcsolatot, hogy nyilvánvaló a hazugság? Lehet erre építeni? Tegye már fel a kezét, aki egy komoly, több szintű hazugság után hagyta magát meggyőzni, és most is boldog kapcsolatban élnek együtt legalább 5-10 éve? Azóta hányszor merült fel benned, hogy vajon most igazat mondott?

Oké, a magasságban, vagy a súlyban lehet egy két centi vagy kg eltérés. Hiszen mikor mértek meg utoljára? De 15-30%-os eltérés? Rosszul írod be a korodat? 54 helyet 45-öt? A másikat nézed ennyire hülyének, vagy Veled vannak komoly problémák?

Mi lenne akkor, ha mindenki elkezdené leírni a valós adatait, őszintén megmondani, hogy mit keres? Igen, tudom mit mondasz! Csípőből rávágod, hogy akkor senkinek nem kellenél, mert ha az igazat mondod, akkor esélyed sem lesz a sok kamu profil között!

Mi lenne, ha változtatnánk? Én nem szeretem a Valentin-napot, de mi lenne, ha ettől a Valentin-naptól megpróbálna mindenki igazat mondani legalább a legalapvetőbb kérdésekben. Utána majd jönnek a fajsúlyosabb kérdések, hogy mondjuk házas vagy-e vagy komoly kapcsolatot keresel. A vicc az, hogy legyen szó bármelyik kérdésről, ha igazat mondasz, akkor én azt látom az ügyfeleimen, hogy gyorsabban megtalálják azt, akit keresnek. Hogy könnyű? Nem, hiszen sorra kapják a visszautasítást a magasságuk, a koruk, a súlyuk, a gyerekeik, stb miatt. De mivel igazat mondanak előbb-utóbb jön valaki, akinek feltűnik, hogy nincs álca, manír és semmi, ami ne lenne igaz.

csok_480_valentines-day-1159281.jpg

Hogy meddig lesznek együtt? Az már más tészta! De az ismerkedés nem egy görcsös púp lesz a hátukon, hanem jó móka, amit úgy élnek meg, mint egy igazi társas játékot. Ha pedig ez az őszinteség megmarad a kapcsolatban, akkor lesz alap, amire mindig tudnak majd építeni.

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

 

Fotók: https://pixabay.com/

Szólj hozzá

hazugság szerelem társkeresés ismerkedés párkapcsolat tippek házasság lánykérés valentin-nap online társkeresés