2016. már 07.

Kik választanak inkább, a nők vagy a férfiak?

írta: tolvajnorbert
Kik választanak inkább, a nők vagy a férfiak?

Sokszor találkozom egymásnak ellentmondó véleményekkel arról, hogy ki is dönt arról, hogy melyik nem is dönt arról, hogy lesz-e párkapcsolat köztük vagy sem. A nők is és a férfiak is mondják a magukét, és persze védik a mundér becsületét. De vajon kinek van igaza?

 stockfresh_96976_young-man-giving-woman-piggyback-outdoors_sizexs.jpg

Fotó: http://hu.stockfresh.com/

Ritkán reagálok kommentekre, de a napokban kaptam egyet, ami elgondolkodtatott. Íme a bejegyzés:

„Egy nő soha nem kezdeményez! Kizárt! A nők választanak, mert jóval több férfi keresi meg őket, mint fordítva. Tehát van mondjuk 5 megfelelő, abból amelyik rámenősebb azt választja a többi számára pedig eltűnik mint a kámfor.

Élőben nagyjából esélytelen az aki nem tud megfelelő optikai tuningokkal élni vagy nincs mázlija egészen egyszerűen. A társkereséshez sokkal több szerencse kell, mint tudatosság.”

Most a komment első felével szeretnék foglalkozni. Méghozzá azzal, hogy a nők választanak. Ebben van valami, de csak egy bizonyos korig! A társkeresés egy össznépi játék, és mint ilyet elég sokan játsszák. Így persze lesz példa erre is, na meg arra is.

Lesznek olyan nők, akik egyet fognak érteni ezzel, és persze olyan is, aki azt mondja, hogy amit meg akarok szerezni, azt meg is szerzem. Ráadásul ne feledkezzünk meg az alfahímek vezette pasikról sem. Hiszen a teremtés koronái biztosak abban, hogy ők választanak.

De vajon kinek van igaza? A felvetés azért is elgondolkodtató, mert mi van, ha mind a két félnek igaza van? Hiszen a pasik kiszelektálják azokat a nőket, akikkel meg akarnak ismerkedni, majd a nő eldönti, hogy meg akar-e ismerkedni vele. Így mind a ketten választottak.

Mi van akkor, ha választanál, szelektálnál, de senkinek sem kellesz?

Azt tapasztalom, hogy sokkal inkább a kor határozza ma már meg, hogy a nők vagy a férfiak vannak-e jobb helyzetben. Hiszen Válogatni, dönteni csak akkor lehet, ha van jelentkező, akik közül lehet válogatni. Ma azt látom, hogy a lányok 25 éves korukig vannak nyeregben. Amint átlépik a 30-at jelentősen fog csökkeni a kérők száma a többségüknél. A pasik viszont 40 felett kerülnek igazán nyeregbe. Ennek persze több oka is van. Míg a fiatal lányokra nemcsak a korosztályuk nyomul, hanem a náluk jóval idősebbek is, így egy-egy lányra lényegesen több kérő jut, mint amennyit mondjuk a korfa alapján gondolni lehetne. (Erre mondta azt egy nagyon kedves erős 40-es pasi barátom, hogy ő konzervatív és ragaszkodik a tradícióhoz. Hiszen 18 éves kora óta csak 20 éves csajokkal jár. Így most is csak a 20 éves csajok dobogtatják meg a szívét…) Viszont az idő múlásával a pasik válnak keresett hiánycikké. Hiszen a 40-es pasik úgy hullanak, mint a legyek, aki pedig megmarad azoknak a többsége párkapcsolatban él. De ahogy az idősebb korosztályt nézzük egyre kevesebb lesz azon férfiak száma, aki partiképes. Ráadásul egy részük bezárkózik, és elérhetetlenné válik. Így sok esetben a női túljelentkezés akár a többszörös is lehet, így a pasiknak nincs más dolguk, mint mazsolázni a hölgyek között. Itt ugyan azt csinálják, amit a 25 éves csajok csinálnak.

couple-480.jpg

De ha őszinték akarunk lenni, akkor már maga a felvetés is sántít. Hiszen egy párkapcsolat, ahogy a nevében is benne van két emberen múlik. Hiszen csak akkor jöhet létre egy párkapcsolat, ha mind a ketten akarják. Ezért is van az, hogy az egyik fél hiába teper, tesz meg mindent, ha a másik nem akarja, akkor úgysem lesz semmi az egészből.

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért! Nézz vissza holnap is az új bejegyzésért!

 

Fotók: https://pixabay.com/

parkovacs_320.png

Szólj hozzá

választás szerelem csábítás társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső nőiesség súgó férfias női szerepek férfi szerepek női-férfi kommunikáció