2016. már 09.

Van-e határ társkeresés közben?

írta: tolvajnorbert
Van-e határ társkeresés közben?

A társkeresés két emberen múlik. Ha másképpen akarnám megfogalmazni a kérdést, akkor úgy is meg lehetett volna fogalmazni, hogy meddig várj a másikra. Gyerekkoromban sokat hallottam azt a mondást, hogy ne fuss olyan szekér után, amelyik nem akar felvenni. Aztán jöttek a modern menedzser könyvek, amelyek megmutatták, hogy akkor lehetsz sikeres, ha mást csinálsz, mint a tömegek, és kitartó vagy. De melyikre figyelj, ha éppen társat keresel?

table-71380_480.jpg

A társkeresés menete nagyon eltérő lehet más-más életkorban, vagy éppen élethelyzetben. Ne felejtsük el, hogy nem csak tinik és 20 évesek keresik a párjukat, hanem az ő szüleik, nagyszüleik korosztálya is. Sokuk újrakezdő vagy igazán soha nem is volt járatos a társkeresés világában. Ők azok, akik nem veszik észre, hogyha elment a hajó. Az esetek többségében ők lesznek azok, akiket letiltanak, majd elkezdik mesélni a történet arról, hogy így meg úgy zaklatták a másikat, és mennyire nem vették észre magukat. A legszebb viszont az az egészben, hogy sokszor azok, akik ki vannak kiáltva bűnbaknak meg állnak és nem értik az egészet. Hiszen ők csak meg akartak ismerkedni a másikkal és hívták, keresték akkor, amikorra meg volt beszélve.

Nem azokat akarom kimosdatni ezzel a poszttal, akik menthetetlen pszichopaták. Őket nem lehet és nem is kell megvédeni. Arra a nehéz feladatra vállalkozom most, hogy azoknak segítsek, akik nem született randiprofesszorok és sokszor azt érzik, hogy ebből lehetett volna valami, de vége lett a kapcsolatnak, még mielőtt elkezdődhetett volna.

Kezdjük az elején! A többségük online fog ismerkedni, mert fél attól, hogyha szemtől szembe kellene első körben találkozni valakivel, akkor annak mi lenne a következménye. Ilyenkor elmondják, hogy manapság sehol sem lehet ismerkedni. Tévednek, de erről majd máskor.

Ahhoz, hogy sikered legyen ki kell tűnni valamivel a tömegből. Sok módja van ennek, amiről írtam már, és fogok is írni később.

Most ugorjunk oda, hogy megvolt az első üzenetváltás, és túl vagytok a szia! - Szia!-án, azaz az első üzeneteken. Ez az első szűrő. Én azt látom, hogyha a következő 3-4 levél után nem tudtok megbeszélni egy személyes találkozót, mely keretében telefonszámot cseréltek, akkor lépj tovább, mert a másik nem akar igazán megismerkedni veled, aminek számtalan oka lehet. Ne feledd társat keresel, és nem levelezőpartnert!

Ha megvan az első találka/randi időpontja, akkor az esetek 30-40%-ában le is fogják azt mondani. Na itt jön az, amikor észnél kell lenni. Mert hát bármikor közbejöhet bárkinek bármi. Ha a lemondás alkalmával nem beszéltek meg újabb időpontot, akkor tud, hogy újabb randipartner után kell nézned. Lépj tovább! Nagyon nagy a valószínűsége, hogy ez a hajó elment, csak nem meri a szemedbe mondani, hogy figyi ennyi volt, és nem akarok veled találkozni. Abban bízik, hogy majd elfelejted. Ilyenkor felesleges újra jelentkezni, hívni vagy akár írni neki, még akkor is, ha ő mondta, hogy majd keresd. Hiszen ez is csak egy menekülési út, ahol gyorsabban el tud iszkolni. De ilyen menekülési út lehet az is, ha sokszor egymás után mondja le a randikat. Azt gondolom, hogy a harmadik eset után köszönd meg a lehetőséget, és szintén lépj tovább. De egy dologra mind a két esetben figyelj oda. Hagyd meg neki a kiskaput, ahol ha akar vissza tud jönni. Te ne keresd, de ha ő jelentkezik, akkor legyen meg a lehetőséged arra, hogy eldönthesd, hogy mi legyen.

telefonos_480_office-620822_1920.jpg

Az első randi rövid legyen. Sokan támadtak a 0. randi elméletem miatt, de az ügyfeleim minden esetben bizonyítják, hogy működik. Ez egy olyan vízválasztó, ahol igazából sok minden eldől. Ne feledd, ha nem beszélteik meg, hogy mikor és hol lesz a következő randi, aki neked volt egy kellemes estéd valakivel, akivel nagyon nagy valószínűséggel soha az életben nem fogsz randizni. Miért? Mert félt attól ott a helyszínen, hogy megmondja neked azt, hogy nem lesz folytatás. Félt attól, hogy hogyan fogsz reagálni, vagy egyszerűen bizonytalan volt abban, hogy folytatni akarja-e. De mire hazaérsz letisztul benne minden. Ilyenkor szokott ugyan az lenni, mint amiről az előbb írtam. Te pedig örömkönnyek között masírozol haza, hogy végre megtaláltad az igazit, hiszen lesz folytatás. Majd keresd vagy éppen várod a jelentkezését, hiszen abban maradtatok, hogy lesz folytatás. Kínodban bénábbnál bénább ürügyekkel írsz neki vagy hívod, amíg egyszer csak le nem tilt.

A lényeg röviden: Amikor elindul az ismerkedés, akkor a lehető leggyorsabban cserélj vele telefonszámot, és beszélj meg vele egy személyes találkozót/randit. Ha ez megvan, akkor az első ne legyen túl hosszú, de a végén beszélj vele a folytatásról. Mond el neki, hogy milyen jól érezted magad és szeretnéd vele folytatni. Ezek után térj rá a mikorra. Ha ez nem megy ilyen simán, mint ahogy leírtam, akkor egyetlen egy dologra koncentrálj: A KÖVETKEZŐRE!

 Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

 Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

 

Fotók: https://pixabay.com/

parkovacs_320.png

Szólj hozzá

férfiak nők társkeresés ismerkedés társkereső randi levelezés súgó első randi online társkeresés 0. randi társkeresőforgatókönyv telefonszám csere