2016. aug 12.

Te mennyiért érsz a társkereső piacon?

írta: tolvajnorbert
Te mennyiért érsz a társkereső piacon?

Biztos Te is osztályoztad már a másik nem képviselőjét. Még nem? Akkor biztos láttál már olyan filmeket, ahol ezt tették! A legjobb csajok és pasik 10-ből 10-esek (ritka esetben akár 11-esek), míg akiket bottal sem piszkálnának meg, azok simán 1-est vagy 0-ást kapnának. Te hányast adnál magadnak? De nem is ez az igazi kérdés! A többi társkereső hányasra ítél vajon TÉGED?

Figyelj! Ne feledd, hogy ezek az osztályzatok sokkal inkább szólnak egy ideálnak, mint valós értékeknek. Ne vedd sértésnek, amit itt leírok, de ne feledd, hogy egy társkereső, akivel szemben találod magad még szigorúbb lesz VELED szembe. Sőt, tedd a szívedre a kezed! Te mennyire vagy szigorú, amikor osztályozod a többieket?

Vannak fontos értékek, amiket nem lehet mérni, így beépíteni ebbe a rendszerbe. Ez azért probléma, mert ezek azok az értékek, tulajdonságok, amikre egy párkapcsolatban hosszú távon építeni lehet, lehetne! De akkor miért nem veszem figyelemben? A válasz egyszerű: mert a társkereső társadalom, ha van ilyen egyáltalán sem fogja figyelembe venni!

Persze mondhatod, hogy Te soha nem osztályoznál senkit! Fel lehetsz háborodva! Megértem! De akkor mi alapján állítod be a kort, a magasságot, stb.? Fogadd el Te is, hogy mindenki valami alapján keres. Nevezhetjük ezt tapasztalatnak, előítéletnek, bárminek. A többség soha nem fogja kimondani, hogy van ilyen. Mert ez ma nem trendi. Éppen ezért is írom le, hogy tudd, hogy mi alapján fognak Veled ismerkedni, vagy éppen miért van kisebb esélyed, amikor társat keresel!

Hogy könnyebb legyen elhelyezni, és megtalálni a valós pontszámodat, ezért első körben egy 100-as listán fogunk végig számolni. Amikor minden lehetséges plusz vagy mínusz ponton végigmentél nincs más dolgod, mint osztani a végeredményt tízzel, és az így kapott számot a kerekítés szabályának megfelelően felfelé vagy lefelé kerekíteni, hogy kiderüljön, hogy Téged hova is helyeznek el.

Fontos! Mindenki 50 pontról indul!!!! Ennyi esélyt azért adjunk mindenkinek!!!!

Fontos! Figyelj arra oda, hogy csak az éppen aktuális műveletet hajtsd végre. Mire gondolok? Mondjuk arra, hogy a gimnáziumi érettségi +5 pont, a főiskolai diploma +10 pont, akkor Neked, mint főiskolai diplomával rendelkezőnek mind a kettő megvan, de csak a diplomát vedd figyelembe. A másik ilyen lehet az életkor, ahol mondjuk 20-as csajok +40, míg a 30-as csajok +20-at kapnak. Tehát ha Te 34 éves vagyok, akkor ne adj magadnak +60 pontot, csak +20-at. Bocsi, de ez van.

Értelem szerint a nemek között különbségek vannak. Ahol ugyan az a megítélés a két nem között, ott ezt nem fogom külön jelölni!

Felkészültél? Kezdhetjük? Elő a papírt, és máris kezdhetsz számolni!

 szereto.jpg

Életkor alapján

20 éves férfi      0 20 éves nő + 40
30 éves férfi + 25 30 éves nő + 20
40 éves férfi + 10 40 éves nő      0
50 éves férfi + 20 50 éves nő - 20
60 éves férfi + 30 60 éves nő - 30
70 éves férfi + 5 70 éves nő - 40

Magyarázat: Hogy miért kelendőbbek a fiatal nők, és az egyre idősödőbb férfiak?  A válasz egyszerű: Minden korosztályú pasi a 20-as éveikben járó lányokra hajt. Hogy sikerrel járnak? A többségük nem, de ettől mégis őket keresik. A korosodó férfiak nagy előnye, hogy még életben vannak. Így mivel jóval több nő van ezekben a korosztályokban felértékelődnek. Bár, amint átlépik a 70-et sok nő visszakozik, mondván, hogy nagyon rossz az egészségügyi állapotuk.

 

Magasság alapján

férfi 160 cm alatt - 40 nő 160 cm alatt - 5
férfi 165 cm alatt - 30 nő 165 cm alatt + 10
férfi 170 cm alatt - 10 nő 170 cm alatt + 25
férfi 175 cm alatt 0 nő 175 cm alatt + 10
férfi 180 cm + 5 nő 180 cm alatt - 10
férfi 180 cm felett + 20 nő 180 cm felett - 25
férfi 190 cm felett + 25

Magyarázat: Kell ehhez bármilyen magyarázat? Minden nő magas pasit akar! Ha egy nő túl magas, akkor nehéz dolga van. Már csak azért, mert a nők többsége magasabb partnerre vágyik.

 

Iskola végzettség alapján

férfi 8 általánossal - 30 nő 8 általánossal -30
férfi szakmunkás végzettséggel 0 nő szakmunkás végzettséggel + 5
férfi érettségivel + 5 nő érettségivel + 5
férfi főiskolai diplomával + 10 nő főiskolai diplomával + 5
férfi egyetemi diplomával + 20 nő egyetemi diplomával + 10
férfi doktori címmel (orvos, ügyvéd) + 30 nő doktori címmel (orvos, ügyvéd + 15
férfi doktori címmel (más) + 20 nő doktori címmel (más) + 10
férfi több diplomával + 20 nő több diplomával + 10
nő diplomával, ha ragaszkodik a diplomás társhoz -20

Magyarázat: Ma több nő szerez diplomát, mint férfi. Így a diplomás férfiaknak keresettebbek a magas végzettségű nők körében. Bár ha nagyon ragaszkodnak hozzá, akkor könnyedén margóra kerülhetnek. A pasiknak ez kevésbé fontos. A feszültség abból szokott lenni, hogyha a nőnek egy kapcsolatban sokkal magasabb iskolai végzettsége van. Ez abból adódik, hogy sok férfi ezt nem tudja megemészteni. Így vagy pozitív lesz a változás és ő is lediplomázik vagy negatív, ami sok esetben szakítással, válással végződik.

 

06072010-fat-man.jpg

 

Testalkat alapján

vékony férfi 0 vékony nő + 15
átlagos férfi + 10 átlagos nő + 15
sportos férfi + 10 sportos nő + 30
izmos férfi + 20 izmos nő + 15
izmos férfi kockahassal + 30 izmos nő kockahassal + 10
édes kis mackós férfi - 20 túlsúlyos nő - 30
kövér férfi -30 kövér nő - 50

Magyarázat: A túlsúly ma nem szexi. Bezzeg a barokk korban, de hát ma más szelek fújnak. A túlságos izmos pasik sok esetben ugyan azt tudják kiváltani, mint az izmos nők. Ebben a felsorolásban a sportos és az izmos között az a különbség az, hogy a sportos hetente max kétszer sportol valamit, míg az izmos többször edz és nemcsak azért, hogy jól érezze magát, hanem azért is, hogy jól is nézzen ki, de nem épít magának brutális izomzatot.

 

Foglalkozás alapján

munkanélküli férfi - 30 munkanélküli nő - 30
beosztott 0 beosztott 0
középvezető + 10 középvezető + 10
felsővezető +20 felsővezető + 5
cégvezető/tulajdonos + 30 cégvezető/tulajdonos/vállalkozó - 10
vállalkozó - 10

Magyarázat: Ez a kategória elsősorban az online társkeresés miatt került be. Nem tartozik a klasszikus kategóriák közé, de ha lehet rá keresni, akkor komoly hátrányt/előnyt élvezhetsz ennek a kategóriának köszönhetően. A férfiaknál a vállalkozó azért negatív, mert manapság a vállalkozó és a bűnöző fogalma (hibásan!) összemosódik. Míg a nőknél ez nincs meg, illetve a szépségiparban dolgozók (pl:fodrász) többsége is vállalkozóként (kénytelen) dolgozni. A pasik többsége nem tud mit kezdeni a sikeres nőkkel, így ők nehezebben is találnak hasonlóan sikeres férfit maguk mellé.

woman-538396_480.jpg

gyerekes társkeresők helyzete

gyermektelen férfi 40 alatt +10 gyermektelen nő 40 alatt 0
gyermektelen férfi 40 felett 0 gyermektelen nő 40 felett -5
férfi egy gyerekkel -5 nő egy gyerekkel - 10
férfi 2 vagy több gyerekkel - 20 nő 2 vagy több gyerekkel - 20

Magyarázat: A 40 feletti nők esetében azért kapnak mínusz jelzést, mert sok férfi attól tart az ismerkedés során, hogy a nő majd egyből gyereket akar tőle, és ő erre még nincs felkészülve. Ez függetlenül attól így van, hogy a nő akar-e gyereket, vagy sem, illetve, hogy ez a gondolkodás a gyerekvállalásról sokkal inkább tükrözi a férfiak éretlenségét. A gyermekeiket egyedül nevelők sokszor nincsenek könnyű helyzetben, mert nem akarnak velük ismerkedni. A korábbi posztjaimhoz írt kommentekből szépen kiderült, hogy mit gondol erről a többség. Ha gondolod, akkor nézz körül és ismerd a véleményüket.

Dohányzás/Tetoválás

dohányos férfi -20 dohányos nő -20
tetovált férfi +10 tetovált nő -5

Magyarázat: A dohányzás sokaknál kiüti a biztosítékot. Aki nem dohányzik, azoknak a többsége nem tud egy dohányossal együtt lenni. Az ismerkedésnél vannak közülük, akik azt mondják, hogy nem zavarja őket, de ahogy beszélgetek velük kiderül, hogy valójában nagyon is. Csak kevesen tudják elfogadni, hogy ők nem, de a párjuk dohányzik. Ami még meglepőbb, hogy a dohányosok harmada is elutasítja a dohányzó társ lehetőségét. Ők azzal magyarázzák, hogy egy dohányzó társ mellett nem tudnának a későbbiekben leszokni.

A tetoválás más tészta! Ott vagy szereti valaki a tetoválást vagy nem. A férfiaknak talán azért könnyebb, mert nekik ad egy rossz fiús külsőt, ami vonzóvá teheti őket. Így nekik inkább pozitív a tetoválást. A túl sok, ahogy minden másból is a viszályára sülhet el. A nők, főleg 35 felett azért vannak hátrányban, mert a pasik többsége nem akar megbélyegzett, tetovált társat. Igen, a tetoválás egyrészt gusztus, másrészt elfogadás kérdése. A 35 alattiaknak ez természetes, az önkifejezés része, míg felett inkább valami negatív bélyeg.

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor az legyen, hogy legközelebb, amikor keresel egy társkeresőn, húzogatod az ujjadat a Tinderen vagy éppen szemezel valakivel egy kávé felett, akkor jusson eszedbe, hogy mindenki a 9-esekre és 10-esekre hajt. Pedig egy "sokkal rosszabb osztályzatú” társkereső ugyan olyan, hanem sokkal jobb társ lehet. Sőt, sok esetben jobban is jársz velük, mert számukra Te lehetsz az egyetlen, hiszen mindenki hajtja, kergeti az ideálokat, és a hús-vér emberek mellett elmennek. Te ne tartozz közéjük! Már csak azért sem, hiszen a kedvességet, őszinteséget, hűséget, humort, stb nem lehet így mérni. Ráadásul, ha végig nézed a listát, akkor rá kell jönnöd, hogy könnyebb mínusz pontokat szerezni, mint plusz pontokat. Ha legközelebb keresel, akkor szélesítsd ki a keresési kritériumokat, és nézz meg az embert a számok mögött.

Apró megjegyzés! 100 pont a maximum! Lehet, hogy több pontod is lehetne. Örülj neki, mert azok a plusz pontok a tartalék, ami később még jól jöhet!

 

 

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: bit.ly/2AmEkYD

Fotók: https://pixabay.com/

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés párkapcsolat magasság súgó külsőség belső értékek magasságfétis