2016. sze 01.

A jó fiúk Mennybe jutnak, ugye?

írta: tolvajnorbert
A jó fiúk Mennybe jutnak, ugye?

Sokszor hallom pasiktól, srácoktól, fiúktól, hogy ők olyan klassz férfiak, és megérdemelnének végre már egy rendes barátnőd. Hiszen minden lány elmondja neki vagy beszél róla a tévében, hogy egy rendes, kedves, becsületes és hűséges fiút keres, pont olyat, mint amilyen ő. De akkor miért is van egyedül? Miért nem akar vele senki sem járni?

 the-statue-of-1398281_1920_blogra.jpg

Furcsa világot élünk. A nők elférfiasodnak, míg cserébe a férfiak elvesztik a férfiasságukat, aminek következtében egyre inkább semlegesen, férfiatlanul kezdenek viselkedni. Legyünk őszinték, sok esetben még ezzel sem lenne baj. Bár egy párkapcsolatban fontos lenne az alapokhoz a női-férfi szerepeket is tisztázni. Viszont egyre több olyan férfi van, akiből kihalt, kikopott az a vágy, hogy meghódítson egy nőt. Tudom, hogy túlságosan lovagregényes a hasonlat, de ez a vágy oly erős volt, hogy férfiak akár háborút is indítottak szívük választottja miatt. Tudom, hogy ma már más világot élünk. Nem is az hiányzik, hogy mondjuk egy debreceni srác lerohanja Hajdúszobolszót, mert ott nem akarják engedni, hogy udvaroljon valakinek. Szeintem a nők sem erre vágynak. Sokszor hallom azt nőktől, hogy ők már annak örülnének, ha valaki merne kezdeményezni, az értésükre adná, hogy szeretné megismerni. 

A kutya ott van elásva, hogy ezek a srácok elhitetik magukkal, hogy milyen csodálatosak. Igaz a többségük ezt nap, mint nap hallja az anyukájától is, hiszen vele él még 30X után is… Azt gondolják, hogy bőven elég nekik a kisfiús bájuk, és az, hogy ők rendes, becsületes, kedves, jó fiúk. A baj nem is ezzel van! 

A baj ott van, hogy ezek a srácok várják a csodát! Otthon ülnek, vagy éppen baráti társaságban puffognak, hogy egyedül vannak, de nem mozdulnak, nem tesznek azért, hogy megtalálják a társukat. Abban hisznek, hogy mivel ők megérdemlik azt, hogy legyen egy társuk, előbb-utóbb lesz nekik.

 angel-1200171_1920_blogra.jpg

Ők azok, akik nem ismerkednek! Ha el is járnak valahova, akkor csak és kizárólag a haverokkal szórakoznak. Ők azok, akik félnek a nőktől. Félnek attól, hogy kiderül mégsem annyira csodálatosak. Inkább lesznek egyedül, mint hogy ez a saját magukról felépített kép sérüljön.

Ennek viszont az lesz az eredménye, hogy magányosak lesznek. Megkeserednek, és nem jut nekik más, mint kesergés, hogy ők mennyire megérdemelnék egy lány szerelmét. Hiszen mennyi szemét ember van körülöttük, de még ők is találnak társat. Pedig a dolog, a társkeresés, egy párkapcsolat nagyon nem így működik. 

Ezek a srácok egyre többen vannak. Könnyen a Mennybe mehetnének, de rájuk mindaddig a Pokol fog várni, amíg nem döntenek úgy, hogy a cukisággal átitatott keserű világukból ki nem lépnek, és el nem kezdenek maguk tenni azért, hogy megtalálják a társukat a csodavárás helyett…

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

fotó: https://pixabay.com

Szólj hozzá

barátok férfiak cukiság félelem nők társkeresés társkereső anyu súgó férfias férfi szerepek jófiúk Pokol Mennyország félelem a nőktől anyahotel