2016. sze 03.

Életem szerelme

írta: tolvajnorbert
Életem szerelme

Egyedülálló anyának lenni nem könnyű dolog. Az életnek sok olyan területe van, ahol helyt kell állniuk. Az ő számúkra az első a gyermekük. Ez rendjén is van. De mi van akkor, amikor társat keresnek? 

mother-1245764_480_blogra.jpg

Amikor az egyedülálló anya társat keres nincs könnyű helyzetben. Sokan sokféleképpen gondolkodnak róluk. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok esetben a saját dolgukat nehezítik meg. Az természetes, hogy a gyermekük központi szerepet kap. A gond ott van, amikor ez már túl van dimenzionálva. Számomra ráadásul az is minimum érthetetlen, amikor valaki a gyermekéről, mint élete szerelméről beszél. Értem én, hogy szereted, de szerelmesnek nem egy másik felnőttbe kellene lenned? Ezek után hogyan várod el, hogy legyen egy olyan férfi, aki párkapcsolatba kezd veled?

tinder_eletem_szerelme.png

Azt is meg kellene érteniük ezeknek a nőknek, hogy a férfiak sincsenek könnyű helyzetben, ha velük akarnak ismerkedni. Hiszen mindig is árnyék vetül a kapcsolatukra a gyermek apja miatt, függetlenül attól, hogy milyen jó fej a pasi. Ezek után pedig a jön a következő kérdés, hogy akkor most apát keres-e a nő vagy társat? Vajon lehet-e, kell-e külön kezelni a kérdést, ha komoly párkapcsolatot akar valakivel kialakítani? Ráadásul itt jön a következő kérdés, hogy milyen kapcsolatot is akar a nő. A többségükre jellemző, hogy komoly kapcsolatot keres, de összeköltözésről szó sem lehet. Ráadásul a munka és a gyereknevelés miatt így sokszor idő sem jut arra, hogy találkozzanak. Ez pedig a férfiak többségének lesz kevés. Hiszen a számukra olyan ez, mint a népmesében, amikor Mátyás királynak vitt is ajándékot a leány, meg nem is, menti is hozz, meg nem...

Az egyedülálló anyaként természetes, hogy rajong a gyerekedért, és mivel magadra maradtál vele/velük érthető, hogy beléjük kapaszkodsz. A szereteted megtartása mellett abban az esetben, ha elkezdesz társat keresni, azért gondolkodj el azon, hogy az anya és a női szerepeidet elkezded különválasztani. Merj újra nő lenni, és merj úgy társat keresni, hogy igen is Te fontos vagy és magadnak keresel társat. A gyereked akár tetszik, akár nem soha nem lesz a szerelmed. Ha úgy érzed, hogy szükséged van egy társra, akkor keres, de akkor úgy, hogy valami pótlékot keresel. Ha pedig nincs, akkor egyszerűen ne keress társat. Mert ezzel sok csalódástól tud megóvni magadat és azokat is, akik esetleg komolyan gondolnák, de nincs számukra hely az életedben.

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Fotók: tinder és https://pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés társkereső komoly kapcsolat nőiesség súgó összeköltözés egyedülálló anya online társkeresés női szerepek férfi szerepek anyaszerep laza kapcsolat