2016. sze 04.

Kobold Rómeó és Tündér Júlia

írta: tolvajnorbert
Kobold Rómeó és Tündér Júlia

Kevés olyan romantikus történet van, mint Shakespeare Rómeó és Júliája. Csináltak belőle már számtalan sikerfilmet, és kerti törpés rajzfilmet is. De a napokban egy igazán szórakoztató feldolgozásra hívták fel a figyelmemet. 

hqdefault.jpg

De még mielőtt a filmről szó esne meg kell, hogy osszam veled is azt az intelmet, amit én a film előtt kaptam: Soha ne feledd el, hogy:

 

A csata izgalmasabb, mint a romantika!

A kisfiam 

Mi a baj a Rómeó és Júliával? Amikor elolvasod, majd jön az oktatási rendszer maszlagja, hogy ez minden idők legcsodálatosabb szerelmes története. Sokszor úgy állítják be, hogy a szerelemük legyőzhetetlen, és inkább a halált is vállalják, csak mert nem tudnak a másik nélkül élni. De ha végig gondolod, akkor egy 14 éves csitri, aki még soha nem volt szerelmes megismer egy srácot, aki éppen élete szerelmét siratja. Ez a hős szerelmes egy szempillantás alatt túl teszi magát az igazi szerelmén. Vajon Júliát mennyi idő dobta volna, ha nem halnak meg? Arról nem is beszélve, hogy az a gyerekes dac, amivel ezt az egészet kezelték minden, csak nem követendő példa.

A koboldok varázslatos legendája bár elsőre nem tűnik annak mindent tud, ami szükséges ahhoz, hogy szórakozni lehessen. Ráadásul az alap sztori, hogy két ellenséges család sarja egymásba szeret kellékei a csata és a romantika mellett van valami, ami egyaránt tetszeni fog a csajoknak és a pasiknak is. Ez pedig a humora. A történet leírása helyett inkább nézzétek meg a filmet:

ui: Ideális lehet családi mozizáshoz is! Ráadásul a film főszereplői a készítése idején a pályájuk csúcsán (ha volt ilyen) voltak.

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért! Nézz vissza holnap is az új bejegyzésért!

Fotó: youtube.com

Szólj hozzá

kritika Whoopi Goldberg Randy Quaid Kieran Culkin Roger Daltrey A koboldok varázslatos legendája Zoë Wanamaker