2016. nov 10.

Házi nyúlra nem lövünk!

írta: tolvajnorbert
Házi nyúlra nem lövünk!

Amikor reggeltől estig egy helyen vagy, akkor természetes, hogy ott is körbenézel, amikor társat keresel. Sokszor körbe se kell nézni, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy megtaláltad a párodat, aki ott dolgozik veled vagy a szomszéd irodában, vagy egy másik területen, de mégis csak ugyanazon a kapun létek be minden reggel. De vajon lehet ebből bármilyen gond?

 working-1219889_480.jpg

Sok buktatója lehet annak, ha a pároddal egy helyen dolgoztok. Ha jó a kapcsolat, akkor is vannak buktatók. De kezdjük az elején. Amikor egyedülálló vagy, akkor az a legtermészetesebb, ha mindenhol keresed a társad! De vannak olyan területek, ahol végig kell gondolni, hogy megéri keresgélni. Tipikusan ilyen lehet az, amikor a munkahelyeden keresgélsz. Itt gyorsan különböztessük meg azokat, akik csak egy kalandot keresnek azoktól, akik komoly kapcsolatot. Ez persze mindig így van, de talán ez az a terület, ahol talán még nehezebb különválasztani. Egy munkahelyi kapcsolatnál pillanatok alatt egy kaland részese lehet bárki, amiről ugyan olyan hirtelen fog pletykálni szinte mindenki. De miért olyan nehéz felismerni, hogy kaland lesz-e vagy párkapcsolat? Leginkább azért, mert itt az a bizonyos kémia könnyen megvezeti az embert, és a sok együtt eltöltött idő, rendszeres impulzusok felülírják az mérlegelő képességedet.

Egy dolgot kell mérlegelned, mielőtt belevágsz egy munkahelyi kapcsolatba. Mi lesz a következménye? Hiszen nem tudhatod, hogy mi lesz belőle. De arról se feledkezz meg, hogy a cégek jelentős része nem nézi jó szemmel a munkahelyi kapcsolatokat és egy részük ráadásul még tiltja is. Emellett az is komoly kérdés, hogy mennyire viseli az meg a kapcsolatotokat, hogy szinte a nap 24 órájában együtt vagytok. Mert hát este elmesélnéd, hogy mi történt veled az nap, milyen volt elmenni, majd hazamenni a munkából, de hát a másik ott volt veled. Arról még nem is volt szó, hogy milyen érzés lesz az, ha esetleg szét fogtok menni, és a másik újra a munkahelyen fog keresgélni és újra összejön egy közös kollégátokkal.

write-593333_480.jpg

Én nem javaslom, hogy olyannal járj, akivel egy munkahelyen dolgozol. Ha már semmiképpen sem tudod elképzelni azt, hogy mással járj, mint aki veled szembe ül, akkor kezdj el állást keresni. Mérlegeld, hogy megéri-e váltani, és ha igen a válaszod, akkor vágj bele. Persze ezek után sem lesz garancia arra, hogy működni fog a kapcsolatotok, de az biztos, hogy sok buktatót sikerült kiküszöbölni.

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha pedig segíteni szeretnél, akkor az itt tudsz nekem segíteni!

Fotó: pixabay.com

 

Szólj hozzá

munka csábítás társkeresés ismerkedés társkereső kaland komoly kapcsolat súgó munkahelyi kapcsolat munkamániás dolgozó nő egy éjszakás kaland dolgozó férfi nőfaló