2017. júl 06.

Kinek érdmes társkereső irodai tagsággá válni?

írta: tolvajnorbert
Kinek érdmes társkereső irodai tagsággá válni?

Komoly kapcsolatot keresel? De mindig falba ütközöl, mert a többség, akikkel ismerkedni tudsz valójában csak egy éjszakára szeretnének társat keresni. Ilyenkor kézen fekvő lehet, hogy segítséget kérsz, de vajon számodra is egy társkereső iroda tudja a megfelelő segítséget nyújtani?

working-1219889_480.jpg

Először is tisztázzuk, hogy szerintem nem mindenki számára jó választás egy társkereső iroda. Három olyan társkeresői csoport van, akiknek én alapvetően nem ajánlom a társkeresői irodai szolgáltatást:

  • 25 év alatti fiatalok
  • azon kistelepülésen élők, akik 15 percen belül nem tudnak egy legalább 10.000 fős városba eljutni
  • az alacsony iskolai végzettségű társkeresők (8 általános vagy még az sem)

Számukra azért nem megfelelő megoldás egy társkereső iroda, mert az irodák adatbázisaiban nem (vagy csak minimálisan) találhatóak a számukra megfelelő társkeresők. Így viszont az irodai tagság kifizetése számukra felesleges pénzkidobás lehet.

Milyen szolgáltatás nyújtanak a társkereső irodák?

Egy társkereső iroda legnagyobb erénye, hogy tud neked más társkeresőket ajánlani. Itt igazából az előző mondattal a legtöbb iroda esetében meg is válaszoltuk a kérdést. Sőt, vannak irodák, ahol még csak ajánlást sem fogsz kapni a pénzedért. Ennek az az oka, hogy magát a szolgáltatás is szétbontják. Hiszen a következő szolgáltatások szerintem csak együtt értelmezhetőek:

  • hozzáférés az adatbázishoz
  • személyes ajánlás
  • személyes tanácsadás

Azért szedik szét több helyen, mert ha valaki nem akarja, vagy tudja kifizetni a teljes szolgáltatás díját, akkor egy-egy területet elvesznek, és a maradékra kötnek szerződést. Bár azzal, hogy mondjuk hozzáférsz egy adatbázishoz nem biztos, hogy sikerül megtalálnod a táradat, mert nincs meg az a személyes ajánlás, ami ezeknek az irodáknak a legnagyobb erényük.

Sokszor azzal operálnak, hogy ilyen, na meg olyan sok irodai tagjuk van, de az igazság az, hogy abban a korosztályban, településen, stb, ahol Te keresel még nem biztos, hogy meg tudnak olyan irodai tagot mutatni, aki felkeltheti az érdeklődésedet! Ezzel viszont (tudomásom szerint csak egy társkereső iroda segít abban, hogy az adatbázisán túl is segít társat keresni) el is jutottunk oda, hogy érdemes végiggondolni, hogy a tagság neked való-e.

A többségük nem szervez semmilyen társkereső rendezvényt. Így azt általában külsős cégek csinálják (ennek megfelelően horrorisztikus áron). Viszont az jó hír, hogy egyre több olyan iroda van, ahol képzésekkel segítenek abban, hogy el tudj igazodni a társkeresés világában. 

Mire használj egy társkereső irodai tagságot?

Én a helyedben 3 dologra használnám az irodai tagságomat! Az egyik, hogy a személyes tanácsadómmal elkészítenék egy tervet arra nézve, hogy a következő hónapokban mit kell ahhoz csinálnom, hogy megtaláljam a társamat. Ennek részeként kiválasztanánk együtt a lehető legjobb fotó(ka)t, megcsinálnánk együtt a bemutatkozó szövegemet, ötleteket, tanácsokat kérnék arra, hogy hol randizzak, a randi alkalmával mire figyeljek oda. A második, hogy minél jobba megismerjen, hogy abban az esetben, hogyha ajánlania kell valakinek, akkor valós képet tudjon rólam mondani, hiszen jól ismer. A harmadik pedig az lenne, hogy nézzük át töviről hegyire a meglévő adatbázist, és ha van benne olyan, aki felkeltette az érdeklődésemet, akkor vegye fel vele a kapcsolatot. Ha pedig nincs senki, akivel ismerkedhetnék, akkor egyrészt keressen nekem megfelelő embereket, segítsen abban, hogyan tudok ismerkedni az irodai tagokon túl. Megjegyzem, ha ezeket nem kapod meg együtt, akkor szerintem rossz irodába mentél be.

Mennyibe kerül egy társkereső irodai tagság?

Ez nehéz kérdés két dolog miatt. Az egyik, hogy a megadott árak a legtöbb irodánál csak tájékoztató jellegűek, hiszen akár 70-90%-ot is tudsz alkudni az árakból. (Megjegyzem, ha ezt tapasztalod, akkor valami nagyon nem lesz rendben!) A másik, hogy a szolgáltatás megfogalmazása nagyon eltérő.

Nem téved senki olyan nagyot, ha azzal számol, hogy évente 50-90 ezer Ft-tól már elérhető egy jól működő társkereső irodai szolgáltatás, ahol nemcsak az adatbázishoz férhet hozzá, hanem ajánlásokat is kap. Az eltérést leginkább az okozza, hogy tudsz-e személyesen találkozni a tanácsadóddal, vagy leginkább emailben tartjátok a kapcsolatot.

Azt fontos megjegyezni, hogy ezeket a díjat egy évre előre kell kifizetni, és nem tartalmaz semmilyen képzést, rendezvényt, azt külön kell fizetni. Legalábbis a legtöbb esetben. Ebből sok-sok félreértésről, sőt bírósági perekről meséltek nekem ügyfeleim. Aminek következményében a társkeresésük jó móka helyett rémálom lett. Ezt nem kívánom senkinek! Persze a fizetést lehetne havonta is rendezni, de azt csak kevés cég engedi.

Persze vannak olyan irodák, amelyek akár milliós díjat is elkérnek évente, de róluk elmondható, hogy speciális szolgáltatást is nyújtanak. Ráadásul hozzájuk a bejutás sem egyszerű, mert egy zárt klubként működnek. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor a legtöbb társkereső számára ez már a felesleges kategória.

telefonos_480_office-620822_1920.jpg

Milyen garanciák vannak arra, hogy irodai tagként megtalálom a társamat?

Ez mindig fogós, ravasz kérdés. Azt tudom, hogy van olyan iroda, ahol nagy betűkkel hirdetik a garanciát, amelyben azt vállalják, hogy az adatbázisukban biztosan van olyan személy, amely megfelel az elvárásoknak. De ügyesen van a szerződés megfogalmazva, mert amint aláírod azt is aláírtad, hogy volt ilyen személy. Arra nem vállalt garanciát, hogy biztosan megtalálod a társadat. Sajnos a többség a garancia kapcsán arra gondol, hogy arra fog az iroda garanciát vállalni, hogy biztosan megtalálod a társadat. Ha pedig nem, akkor visszakapod a pénzedet. Én azt látom, hogy az esetek többségében mindenki keresi a kiskaput, hogy ne kelljen fizetni. Persze az ügyfelek sem szentek, mert amikor rájön, hogy neki kellene a pénz, akkor inkább elmondja, hogy mégsem kell neki társ, adják vissza pénzét. Vagy ha van hátra 3-10 hónap még a tagságból, akkor az arra az időre vonatkozó pénzt kérik vissza. Nehéz igazságot tenni. Az utóbbira megoldás lehet, ha a társkereső irodai tagság díját havonta fizeted.

Ha nem akarok bejárni az irodába, akkor milyen módon tudom tartani a kapcsolatot az irodákkal?

Az már a XXI. században normális dolognak kellene lennie, hogy akár az adatbázishoz, akár a tanácsadáshoz hozzá tudsz férni a telefonod, vagy bármilyen netre csatlakozható eszköz segítségével. De addig, amíg lesz olyan iroda, ahol a tagok adatai csak helyben a nagy képes könyvet lapozgatva ismerheted meg, addig ez nehéz ügy. Pedig én nap, mint nap megtapasztalom azt ügyfeleknél, hogy Viber, WhatsApp, Skype, zárt és titkos Facebook csoport, telefon, online adatbázis használata mennyire meg tudja könnyíteni a társkeresést. Hiszen akár egy videóhívással tudunk úgy találkozni az ügyfelekkel, és segíteni nekik, hogy lehet, hogy ők Londonban, Berlinben vagy éppen Magyarországon, de néhány száz km-re laknak, dolgoznak tőlem. Megjegyzem én szívesen látok minden ügyfelemet egy kávéra az irodánkban. A legtöbb iroda pedig mindent elkövet, hogy minél kevesebbet kelljen találkozni az ügyfeleikkel.

Mikor vannak nyitva a társkereső irodák?

A nagyobbak jellemzően hétköznap 8-tól vagy 9-től tartanak nyitva 17-ig. Utána hiába is keresed őket. A kisebbek olykor nyitva vannak tovább hétköznapokon, de szombaton, pláne vasárnap szinte mindenki zárva van. Igaz, vannak olyan irodák, ahol ha előre egyeztetsz időpontot, akkor a kedvedért várni fog valaki rád az irodában. Ez azoknak lehet fontos, akik sokat dolgoznak, mert mind a szerződéskötés, mind a későbbi kapcsolattartást nehezítheti, hogy amikor ő ráér, akkor az iroda zárva van. (Velünk, ha valaki igényi, akkor akár reggel 6-kor vagy este 11-kor is tud konzultálni, segítséget, tanácsot kérni.)

Mennyire frissek, valósak az adatok a társkeresőkről?

Hááááát! Ez nagyon változó. Az online rendszereknél frissebb, bár sok esetben ott sem naprakész az adatbázis, ahol válogathatsz. A leginkább elavultak, vagy mondjuk inkább legkevésbé naprakészek azok az irodák, ahol helyben, nagy albumokban vannak a társkeresők, illetve azok, akik mindenféle kontroll nélkül lesznek eléd x telefonszámot. Itt a legnagyobb baj az, hogy sokszor olyanokba tudsz belefutni, akik már évek óta nem keresnek társat. Az online adatbázisokban sokszor könnyebb is valakit felfüggeszteni, törölni, így szerintem elsősorban azért is lehet naprakészebb. Persze az is előfordul, hogy a társkereső nem jelentkezik, nem lehet utolérni, és mivel jobb a békesség alapon nem törlik a rendszerből ott marad. Így évek múltán is nézegetik majd az adatlapját. Az a jó megoldás, ha megtalálod a társad, akkor akár az irodával, akár nélküle, de törölteted magad az adatbázisból.

Hogyan segítheti a társkeresésedet egy társkereső iroda?

Bármilyen meglepő ennek igen sok formája van, lehet. Az adatbázis hozzáféréstől az ajánlásig csak egy terület. De szerintem a legizgalmasabb rész az, amikor valakit felkészítesz arra, hogy egyrészt mi vár rá, másrészt mit csináljon. Szervezhet rendezvényeket, ahol lehet ismerkedni. Folyamatosan támogathat, és tippekkel, ötletekkel láthat el. Ha őszinte akarok lenni, akkor számtalan lehetőség van, lenne, ahol segíteni tud egy társkereső iroda, és annak csapata.

De miért is jó társkereső iroda tagjának lenni?

Ide sok mindent írhatnék, de csak egy dolgot szeretnék kiemelni. Nem, nem az ajánlást. Szerintem a legjobb dolog, ami miatt érdemes ilyen szolgáltatást igénybe venni az az, hogy nem vagy egyedül. Lesz valaki, aki ott lesz veled. Legyünk őszinték ez egy nagyon fontos bizalmi kapocs. Mert ő lesz az, aki erősíti az önbecsülésedet, és tartja majd benned a lelket, amikor egy-egy randi, ismerkedés nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna. Éppen emiatt érdemes jól meggondolni, hogy melyik iroda szolgáltatását választod. Mert legyünk őszinték, ha ez nincs meg, akkor sokkal keservesebb lesz a társkeresésed...

Elakadtál a társkeresésben? Pörgeted a Tindert, ezer online oldalon regisztráltál, de mégsem találod a párod? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek, hogy végre megtaláld a társadat! A segítségért kattints ide: http://bit.ly/2iX1hYS

 

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

tanácsadás társkeresés ötletek tippek társkereső támogatás súgó társkereső iroda társkereső estek társkereső stratégia társkereső adatbázis társkereső irodai tagság társkeresőforgatókönyv társkereső tippek