2017. júl 13.

Őszinte társkeresés

írta: tolvajnorbert
Őszinte társkeresés

Tegyük fel, hogy éppen társat keresel. A célod, hogy megtaláld a társad. Találtál is valakit, akivel elkezdenél ismerkedni. A logikus az lenne, hogy mindent elmondasz, megmutatsz magadról, hogy megismerjen a másik. Ehelyett viszont a többség elkezd taktikázni, hazudozni, nagyot mondani. Lehet ma őszintén társat keresni?

Én úgy látom, hogy a baj nem kicsi, mert a többség túlgondolja, túlkombinálja a társkeresést. Felvesz egy Colombo álarcot, és mindenki a rejtélyt keresi, hogy a másik vajon milyen mögöttes tartalmat akar közvetíteni felé. Hogy mire gondolok? Arra, hogy a lehető legegyszerűbb dolgot is agyonkombinálják, ahelyett, hogy kérdeznének és a válaszra lennének kíváncsiak. Íme egy példa:

Mit mondj arra, hogy sportolsz-e? Mit csinálsz szabadidődben? Mondhatod-e azt, hogy futni szoktál? Erre az egy ártatlan kérdésre vajon lehet választ adni? Hiszen a válasz lehet az igen, a nem és a néha. De ilyenkor jön a túlkombinálás, hiszen:

Megkérdezik, hogy mennyit és főleg, hogy miért futok. Ha azt mondom, hogy stressz levezetésnek, akkor biztosan munkamániás, idegbajos vagyok. Ha a válaszom az, hogy jót tesz az egészségemnek, nyilvánvalóan beteges vagyok, és ugye ki akar beteg partnert magának. Ha azt mondom zsírégetés, akkor biztosan dagadt vagyok, és azt kezdi firtatni, hogy mennyire vagyok kövér. Ha azt válaszolom, hogy csak mert szeretek mozogni, a reakció az, hogy ugye nem sport buzi vagyok, mert az ugye szintén nem kell.

carnival-787072_480.jpg

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne fuss, főleg ne azt, hogy ne mond el. Sokkal inkább azt, hogy ne gondold túl a dolgokat. Ne keress mindig összeesküvés elméleteket minden mögött. A dolgok a legtöbbször azok, aminek látszanak. Ha valami nem egyértelmű, akkor csak kérdezz vissza. Az idézet írója egyszerűen csak szeret futni. Nem több, nem kevesebb. De ha társkeresés közben megmutatja, hogy kicsoda is ő, akkor mindig jönne a kérdések, hogy vajon ezzel most is akart mondani. Segítek! Annyit, hogy szeret futni. Sem többet, sem kevesebbet. Szerencsére nem kombinálja túl, és persze nem is akarja. Csak meg akarja találni a társát.

A lényeg pedig éppen az lenne, ha nem kellene minden egyes válasz előtt rettegni, hogy vajon jól válaszoltál-e, illetve ne egyből azon kezdj el gondolkodni, hogy vajon mi miért történik. A leginkább én azt nem értem, hogyha társat keresel, akkor miért kell megjátszanod magad. Az általad kitalált álarcot előbb-utóbb úgy is le kell venni. Pedig mennyivel egyszerűbb és persze könnyebb lenne a társkeresés, ha nem kellene olyan álarcok mögé bújni, amelyek nem is mi vagyunk.

carnival-411494_480.jpg

Persze a legegyszerűbben úgy tudsz ez ellen védekezni, ha a változást magaddal kezded, magammal kezdem minden tekintetben. Tudom, hogy ez szokatlan. De a társkeresők, akikkel együtt dolgozom mind-mind ezt szeretnék, és amíg együtt dolgozunk álarcok nélkül keresik a társukat. Hogy ezért miért jó nekik? Azért mert utána nem kell azon gondolkodni, hogy hogyan, és mikor mutassa meg az igazi énjén a másiknak. Könnyű? Egy fenét. Sőt, sajnos a sokan nincsenek is hozzászokva, és nem is tudnak vele mit kezdeni. Remélem, hogy egyszer eljutunk oda, hogy a többség igazat mond, amikor társat keres. Addig is mit tudsz tenni? Regisztrálsz egy társkereső iroda adatbázisába, nem ismerkedsz online vagy valami teljesen más stratégiát választasz? A döntés a tiéd, de tudom, hogy nem könnyű őszintének lenni manapság, amikor társat keresel, de én azt látom, hogy egyre többen vannak, akik ezt nagyon is értékelik!!!

 

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

kommunikáció szerelem beszélgetés társkeresés ismerkedés őszinteség súgó női-férfi kommunikáció női-férfi kapcsolat