2017. júl 27.

A Tinder megöli a lelkedet!

írta: tolvajnorbert
A Tinder megöli a lelkedet!

Néhány héttel, hónappal ezelőtt az egyik Tinderrel foglalkozó posztomhoz jött egy komment, amelyben azt ecseteli a kommentelő, hogy a Tinder kb. maga a Sátán, és én is az vagyok, mert reklámozom és nem írok arról, hogy mennyire tönkre teszi az emberek lelkét. Most írok róla, de szerintem nem úgy, ahogy a kedves kommentelő szerette volna.

kriszta.jpg

Tisztázzuk már az elején. Szerintem a Tinder egy jó app. Akkor miért írom írom azt, hogy megöli a lelkedet? Azért, mert a társkeresők többsége nem arra használja, amire való. Ráadásul rendesen átrajzolta a társkeresést is. De erről majd csak később.

Mire való a Tinder? Mi a legnagyobb előnye?

A Tinder akár tetszik, akár nem arra lett kitalálva, hogy gyorsan találj magadnak valakit, akivel el tudod tölteni az estét, akivel meg tudsz ismerkedni, és jól érzitek magatokat együtt. A legnagyobb előnye a gyorsasága, és az, hogy az app fejlesztői arra alapoztak, hogy a netes társkeresésnél úgy is csak a fotó számít, így egy kép megnézése után egyből tudsz is dönteni, hogy megismernéd, vagy megy a levesbe a másik. Persze azokra is gondoltak, akik egy-egy profilra 3 másodpercnél többet szánnának, így ők nézegethetik a bemutatkozó szövegeket (már ha van), és a Facebook profilból feltöltött többi képet.

Mi a legnagyobb előnye? Hogy fel tudod mérni, hogy kik vannak tőled 2-5 km-es távolságban, akikkel akár 10 perc múlva egy kávé, sör vagy éppen egy pohár rosé mellett beszélgethetsz.

A gyorsaság és egyszerűsége mellett mindenképpen emeljük ki, hogy csak azzal tudsz, kell kapcsolatba lépned, akivel Te is szeretnél. A többieket nyugodtan elhúzod balra. Nincs több felesleges időtöltés a levelek olvasásával. Emellett pedig, ha az ismerkedés során kiderül a másikról, hogy nem szimpatikus, akkor bontod vele a kapcsolatot. Ennyi az egész. Ha pedig jól állítod be, akkor a Facebookon sem fognak megtalálni, így biztonságban érezheted magad.

Mindig jön valaki, akit megismerhetsz. Mindig lesz egy új ember, akinek szebb a mosolya, akit meg akarsz ismerni. Így nem baj, ha a mostani pároddal nem tudsz megismerkedni, mert lesz valaki más, lesz valaki új. (Igaz, ez nem feltétlenül igaz az egész országra, csak bizonyos régióira. Mert ahol kevesen használják, ott csak nagyon a távolba nézve mutathat új jelöltet a rendszer.)

Mivel fog felemészteni a Tinder?

Ahogy az lenni szokott a legnagyobb előnyei jelentik a legnagyobb hátrányt is. Annyira felgyorsult a társkeresés a Tinderen, hogy esélyed sincs akkor, ha nem tartozol az éppen trendi arcok közé, akiket mindenki keres. Ráadásul ott a folyamatos bizonytalanság is, hogy vajon azok közül, akikkel Te szívesen ismerkednél van-e bárki, lesz-e bárki, aki megismerne Téged. Arról nem beszélve, hogy sokszor a helymeghatározás finoman szólva sem pontos. Sokszor előfordul, hogy a rendszer nem tudja, hogy hol is vagy pontosan (főleg, ha sokat utazol egy adott napon belül), de ajánlja a közeledben lévő lányokat/fiúkat. De vajon mi alapján. Ekkor merülhet fel benned az, hogy akiknek Superlike vagy like ment, azok értesülnek erről?

De a leginkább nyomasztó, hogy pillanatok alatt lapátra rakják az embert. Persze mindenféle magyarázat nélkül. Van olyan ügyfelem, aki hiába áll rendszeresen párba számára szimpatikus társkeresőkkel, mire válaszolna bontják a kapcsolatot. Ez pedig először nyomasztó, majd kétségbeejtő tud lenni. Ennek hatására pedig elkezd kételkedni magában, elkezdi emészteni magát, hogy hol is hibázott.

Aki pedig komoly kapcsolatot keres egyre inkább zsákutcába kerül. Hiszen 2-3 éve szinte csak azok használták Magyarországon az appot, akik kikapcsolódni szerettek volna egy idegennel. De ahogy egyre többen megismerték próba szerencse alapon regisztrálnak, majd csodálkoznak, hogy csak arra kellenek. Emiatt a többség törli az appot a telefonjáról, de a profilja továbbra is elérhető. Mivel a Tinder váltott, és ma már nem lehet látni, hogy ki mikor volt utoljára online, így simán olyan embereket lehet likeolni, akik már réges-régen nem aktívak. Így fordulhat elő, hogy sokszor hiába használod appot napokig nincs eredménye.

Miben változtatta meg a társkeresést?

Az ügyfeleimmel azt vettük észre, hogy az online társkeresés világában arányaiban egyre többen keresnek laza kikapcsolódáshoz partnert, mint komoly kapcsolathoz. Illetve a hagyományos oldalakon is egyre nehezebb elindítani, kibontani az ismerkedést. Mert mindenki 3 másodpercig érdekes. Aztán lépnek is tovább, nehogy lemaradjanak valamiről. Pedig a többség elmondja, hogy a lelke mélyén arra vágyik, hogy valakivel együtt lehessen évekig, de most úgy érzi, hogy meg kell élnie a pillanatot, nehogy lemaradjon valamiről. De ebben a nagy igyekezetben pont azt nem veszi észre, hogy a egy lehetséges párkapcsolatról, hogy nagy szavakat használjak, a boldogságról marad le.

man-1246028_480.jpg

Az igazság az, hogy nem a Tinder fogja felemészteni a lelked, hanem az, ahogyan sokan használják, ahogy Te használod. Az igazság az, hogy én azt tapasztalom, hogy egy társkereső irodai tagság sem megoldás minden helyzetben, de ha komoly kapcsolatot keresel, akkor tud Neked olyan pluszt adni, hogy ne ess kétségbe, ha valami nem jön össze az online társkeresés közben.

Imádtad? Utáltad? Mondd el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!

Fotó: Tinder és Pixabay.com

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés szeretet társkereső önbizalom súgó önbecsülés lelki béke online társkeresés Tinder online társkereső oldalak