2017. okt 22.

Értéktelen társkeresés

írta: tolvajnorbert
Értéktelen társkeresés


e_rte_ktelen.jpg

A társkeresés manapság egyre inkább kezd értéktelenné válni. De mi is az igazi érték társkeresés közben? Szerintem az a párkapcsolat, amiért az egészbe belekezd nap, mint nap minden társkereső. De vajon ki tehet róla, hogy nem sikerül megtalálni a párjukat? Így pedig értéktelenné válik a társkeresésük?

Tartalom:

  1. Bevezetés
  2. Kik lehetnek a ludasok abban, hogy ide jutott a társkeresés? – 2:53
  3. Vajon én mit rontottam el? – 4:14
  4. Online társkereső cégek – 6:10
  5. Randi appok – 25:45
  6. Társkereső rendezvények szervező – 31:04
  7. Társkereső irodák – 34:25
  8. Prédikátorok, motivációs előadók, spiriguruk – 40:53
  9. A legmegfoghatatlanabb szereplő, a média – 47:15
  10. Az egyik legfájóbb pont, a könyvek értéktelensége – 51:00
  11. Barátok, rokonok, kollégák – 53:24
  12. De mi a helyzet magukkal a társkeresőkkel? – 59:10
  13. Megoldáshoz kell az, hogy apró változtatásokat eszközölj – 1:22:00
  14. Letölthető segítség – 1:33:20
  15. Tedd Te is értékessé a társkeresést!!! 1:34:30

A lényeg röviden:

Vajon én mit rontottam el?

Mi az én bűnöm? A blogomban, a videóimban sokszor ki volt lúgozva a véleményem, hogy sokaknak emészthető legyen. De ezen változtatnom kell, ha azt akarom, hogy igazi segítséget kapjanak a blog követői, olvasói.

Online társkereső cégek

Itt van mit felsorolni, de túl egyszerű lenne csak velük elvitetni a balhét. A legnagyobb iparági tévedés, átverés, amely egy olyan közegben, ahol mindenki az ingyen ebédre vár nem is olyan meglepő az, hogy ingyenes tudsz társat keresni. De az online társkereső oldalakon, ha nem csak más előfizetőknek akarsz írni (bár sok helyen még ezt sem lehet), hanem a kezedbe akarod venni az irányítást, akkor azért mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.

Itt jön a második felvetés, ami miatt az emberek többsége komolyan kiábrándul, tanácstalan lesz a társkereséstől. Ez pedig a magától, rendszeresen megújuló előfizetés. Nagyon komoly rizsának tartom, amikor elkezdik hangoztatni, hogy arról van szó, hogy ez egy kényelmi funkció. Én sokkal érzem lehúzásnak.

De ezek szerintem mind apróságok! Számomra a leginkább feldolgozhatatlan az, hogy az oldalakon olyan adatok vannak fent, amelyek köszönő viszonyba sincsenek a valósággal! Itt nem a kamu profilokra gondolok. Hanem arra, hogy társkereső oldalakon a regisztráltak száma jó esetben csak egyjegyű számmal kell elosztani, hogy megkapd a tagok számát, de sajnos sokszor csak a töredéke elérhető.

bed-1979270_1920.jpg

Ha már a kamu profilok szóba jöttek, akkor azt gyorsan megjegyzem, hogy ez ellen a társkereső oldalak 90-95% keményen fellép! Azt ne várja senki, hogy ellenőrizni fogják a beszélgetéseket. Isten ments bennünket ettől. De amit tudnak megtesznek. Szűrik a fotókat és sok helyen akár jelenteni is lehet azokat, akik nem valós adatokkal regisztráltak. Na ebből a szempontból hatalmas pacsi a társkeresőknek. Az igazság az, hogy a kamu profilokat nem lehet kiszűrni, és többségében arról a felhasználók tehetnek.

De az egyik személyes kedvencem az, hogy magához láncol egyik-másik oldal, és nem akar elengedni. Azaz, Te hiába akarod törölni a profilodat, mindig újabb és újabb időpontot ad meg, hogy mikor teheted azt meg, majd amikor az adott időpontban a tettek mezejére lépnél közli a rendszer, hogy hát ez most nem lehet, csak később.

Randi appok

Egyre népszerűbbek a randiappok, amelyek szépen lassan kezdik átvenni a szerepet a társkereső oldalaktól, de van velük két óriási bibi. Egyrészt 3 másodpercben csak egy jól elkészült fotóval van esélyed, de csak akkor, ha éppen a trendi szépségideálnak megfelelsz, ha pedig mégis párba álltatok, akkor pillanatok alatt eldobnak, mint egy használt zsepit. A gyorsaságuk, az egyszerűségük jó ezeknek az oldalaknak, de még inkább személytelen lesz a dolog, és sokszor a lényegről, az emberről tereli el a figyelmet.

Társkereső rendezvények szervező

Először is szuper, hogy vannak ilyen rendezvények, de van itt két apróság, ami viszont komoly beárnyékolja a tevékenységüket. Az egyik, hogy nincsenek a résztvevők felkészítve az eseményekre. Tudom, hogy a többségében sokan egyszerűen ki akarnak szakadni a hétköznapokból, de volt olyan ügyfelem, aki arra panaszkodott, hogy a lakat randin úgy érezte, hogy többen „megerőszakolták”, sokan csak arra hajtottak, hogy minél gyorsabban megtalálják azt, akinek a lakatját nyitja a kulcsuk. A másik, hogy az ötven feletti társkeresők pedig koruknál fogva ki vannak zárva a legtöbb rendezvényből.

Társkereső irodák

A gond itt is leginkább a lehetőséggel van. Manapság reneszánszukat éli a társkeresés ezen formája. De sokszor nem tudnak segíteni a tagoknak. Mert lehet, hogy van több ezer tagjuk, de az nem biztos, hogy az új tag megtalálja köztük azt, akit keres. Persze simán lehet, hogy kedves főhősünknek vannak irreális elvárásai.

pasi_480_tie-690084.jpg

Prédikátorok, motivációs előadók, spiriguruk

A társkeresés olyan, mint a foci és a politika, hiszen közel tízmillió ember irányítása alatt lenne egyből világbajnok a válogatott, és lenne a földi paradicsom az ország. Persze nagy a nyomás, hogy mindenhez értsenek, de az a baj, hogy azzal amit mondanak nagyon félreviszik az emberek. Simán lehet, hogy az üzleti életben, vagy a személyes fejlődésedben áttörést tudsz elérni azzal, amit mond a nagy tudású előadó, de azért mert azon területen működik nem fog a társkeresésben is.

A legmegfoghatatlanabb szereplő, a média

Itt leginkább azzal a képpel van a baj, ami ömlik minden egyes másodpercben az emberre. Persze, hogy nézőt és kattintást akarnak. Ezért beszélnek arról, ami ezt megadja nekik. Így lesz tele szakítással, átveréssel, megcsalással, stb a fejed. Persze ehhez Te is kellesz.

Az egyik legfájóbb pont, a könyvek értéktelensége

A könyvek többsége nem ér annyit a magyar társkeresők szempontjából, mint a papír, amire nyomtatták. A baj az, hogy sok könyv annyira amerikai és/vagy elavult, hogy nem tudsz mit kezdeni velük.

Barátok, rokonok, kollégák

Ha már jó ideje egyedül vagy, akkor alapvetően két módon tudnak ők beleszólni a te kis magányos életedbe. Az egyik, hogy ezt szinte percenként képesek az eszedbe juttatni, és csesztetni, hogy miért vagy még egyedül. Amikor ezek után találsz egy társat, aki neked tökéletesen megfelel. Majd jön az, hogy azért ennél te többet érdemelnél!!! A másik, pedig az, hogy nem csak csesztetnek, hanem alapból mérhetetlen vágyat éreznek az iránt, hogy megoldják a Te társkeresési, párkapcsolati gondjait. Igaz, hogy neki sincs még egy macskája se, vagy lehet, hogy jobb lenne, ha így lenne, de ő elkezd téged összehozni más facér ismerőseivel.

coffee-66507.jpg

De mi a helyzet magukkal a társkeresőkkel?

Nem ússzátok meg! Ti sem vagytok szentek, de szerintem ezt a többség tudja is. Na itt sokan fognak másokra ismerni, de ha végtelenül őszinte akarsz lenni magadhoz, akkor Te is nyakig benne vagy abban, hogy még egyedül vagy

A legnagyobb baj, hogy félvállról veszi az emberek többsége a társkeresést. Gondol egyet, regisztrál, majd amikor egy instant kávé gyorsaságával nem találja meg a társát, akkor duzzogva, mint egy kisgyerek otthagy csapot-papot, és mindenkire mutogat, hogy ki miért volt hibás. Légy jó önmagadhoz, és vállald fel a felelősséget!

Évekkel ezelőtt ért valamilyen trauma. Amelyet a mai napig nem tudsz feldolgozni, megemészteni. Ennek az lesz a következménye, hogy eleve azt fogod feltételezni mindenkiről, hogy ők is meg fognak sebzeni. A régi sérelmekkel az a baj, hogy olyanok fizetik meg más bűneit, akik nem tehetnek róla.

Amennyiben nem vagy felkészülve lelkileg a társkeresésre, akkor komoly bajban leszel. Mert lehet, hogy az exedet, egy elérhetetlen ideált fogsz keresni, és bármennyire is komolyan gondolod a társkeresést kódolod a sikertelenségedet!

Sokszor ujjal mutogatnak nekem a kamu profilokra. Sokan azt gondolják, hogy egy-két kisebb-nagyobb hazugság belefér. Mert a nők magasságfétise miatt egy 174 centis pasiknak semmi esélye, ha nem hazudja magát 185-nek, vagy egy 50-es nőnek, hanem mondja magát 38-nak, ha nem tagad le 15-20 kilót, ha az agglomerációban élő nem Budapestet, vagy a környező nagyvárost írja. Lehet, hogy ott és akkor átsiklik felette, de utána jön majd a vezérhangya, hogy vajon miben hazudott még?

Azzal, hogy gond nélkül tudják bontani a kapcsolatot a másikkal egyre inkább divat lett kámforrá válni. Ilyenkor mindig jön a bizonytalanság, hogy miért is történt ez. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kritikát is tudni kell méltósággal viselni. Azt kellene megérteni, hogy csak azért, mert 3 mondatott váltottatok már egymással, még nem köteleztétek el egymást egy életre.

Miért csak online ismerkedtek? Ezzel az a legnagyobb baj, hogy amikor ott van a lehetőség az orrotok előtt, lehet, hogy nyitva tartjátok a szemeteket, de a szátokat nem nyitjátok ki.

Megoldáshoz kell az, hogy apró változtatásokat eszközölj!

Azt látom, hogy azok, akikkel megcsináltuk a saját személyre szabott Társkereső Stratégiájukat megtalálják a társukat. Nem könnyű, vannak buktatók, de szépen haladnak. Egy titka van. A hangsúlyokat a megfelelő helyre kell tenni, csinálni kell, és meg kell érteni, hogy ahogy nincs ingyen ebéd, úgy a társkeresésbe is energiát és néha bizony pénzt is kell fektetni.

Tedd Te is értékessé a társkeresést!!!

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de a Te érdeked is az, hogy újra jó móka legyen a társkeresés. Emelkedj felül a régi sérelmeken, és kezd el csapatni a ritmust, hogy minél előbb megtaláld a társadat!

 

 

Ingyenesen letölthető tudásanyagot ebben a zárt Facebook csoportban találod! Itt találod!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

Fotó: Pixabay.com

 

 

Ha szeretsz sokat olvasni:

Vajon én mit rontottam el?

Az elmúlt 5 évben sokat tanultam, tapasztaltam. Azt is jó látszik, hogy az elmúlt években jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. Olyan szereplők jeletek, akik korábban nem voltak, és kezdenek eltűnni olyanok, akik korában megingathatatlannak tűntek. Mi az én bűnöm? A blogomban, a videóimban sokszor ki volt lúgozva a véleményem, hogy sokaknak emészthető legyen. De amikor konzultálok valakivel, elkezdem mentorálni, akkor ott mindig keménynek és 1000%-ig őszintének kell lenni, hogy bekövetkezzen az a változás, ami miatt felkerestek.

Online társkereső cégek

Itt van mit felsorolni, de túl egyszerű lenne csak velük elvitetni a balhét. A legnagyobb iparági tévedés, átverés, amely egy olyan közegben, ahol mindenki az ingyen ebédre vár nem is olyan meglepő az, hogy ingyenes tudsz társat keresni. Hiszen ingyen regisztrálsz, tudsz feltölteni minden szépet és jót magadról. De az online társkereső oldalakon, ha nem csak más előfizetőknek akarsz írni (bár sok helyen még ezt sem lehet), hanem a kezedbe akarod venni az irányítást, akkor azért mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Sokszor hallottam ám, azt is, hogy ha fizetni kellene egy bizonyos összeget a regisztrációnál, majd ingyen lehetne használni az milyen jó lenne. Tamás, aki Dunaharasztiban él egyszer 20-25 percig magyarázta, hogy miért lenne ez sokkal jobb. Kíváncsiságból megcsináltuk. A kutya nem regisztrált. Tamás sem. Pedig az éves díj 600 Ft volt. Miért? Mert nem ehhez vannak hozzászokva. Így senki ne csodálkozzon, hogy ez a rendszer még egy jó darabig így fog működni.

Itt jön a második felvetés, ami miatt az emberek többsége komolyan kiábrándul, tanácstalan lesz a társkereséstől. Ez pedig a magától, rendszeresen megújuló előfizetés. Na ez, amitől én is agyfaszt kapok! Nagyon komoly rizsának tartom, amikor elkezdik hangoztatni, hogy arról van szó, hogy ez egy kényelmi funkció. Én sokkal érzem lehúzásnak, vagy a lusták, figyelmetlenek, elfoglaltak, stb. adójának, hogy miért nem figyelted a határidőt. Nóra (a történetét megtalálod a podcastok között) úgy járt, hogy már rég megtalálta a társát, de az Elittárs nem engedi el, mert éves előfizetést kötött anno valamikor és, miután az megújult újabb egy évet ki kell fizetni. Nem számít, hogy nem ott találta meg a társát, ez hol érdekli a kedves szolgáltatót, hogy már nem keres. Törvényes, amit csinál? Gondolom igen? Etikailag megkérdőjelezhető? Szerintem igen! De a legkomolyabb az, hogy az internet tele van olyan történetekkel, ahol volt Elittárs előfizetők arról írnak, hogyan küldtek rájuk bírósági végrehajtót, miután nem volt pénz a számlájukon, rég törölték magukat az oldalról, és már sokszor azt is elfelejtették, hogy regisztráltak oda. Biztos nagyon kell nekik a bevétel a sok tv reklámra, de az is biztos, hogy azok akik így megégették magukat sokszor gyűlölettel habzó szájjal beszélnek le mindenkit arról, hogy oda regisztráljanak. Ahogyan minden olyan társkeresőről is, ahol szintén megújul az előfizetés, hiszen a többségnél ez bevett szokás.

De ezek szerintem mind apróságok! Igen, az igazi bibi nem is itt van! Számomra a leginkább feldolgozhatatlan az, hogy az oldalakon olyan adatok vannak fent, amelyek köszönő viszonyba sincsenek a valósággal! Itt nem a kamu profilokra gondolok. Nyugi, az is mindjárt jön. Hanem arra, hogy a nagy etikus társkereső oldalakon, és persze a sok-sok más oldalon is a regisztráltak száma jó esetben csak egyjegyű számmal kell elosztani, hogy megkapd a tagok számát, de sajnos sokszor csak a töredéke elérhető. Miből szűrtem le? Ki van írva, hogy X százezer, esetleg millió ember keres náluk most társat. Hogy mi volt az elmúlt években az őszintén kit érdekel? Amikor pedig beállítod, hogy a legfiatalabb és a legidősebb pasi, nő vagy ha lehet vegyesen mennyien vannak most regisztrálva, akkor nagyon érdekes számadat jön ki.

Persze mondhatod, hogy most a kákán keresek csomót, meg hülyegyerek ez kit érdekel, de egy dolgot tarts szem előtt! Naponta látok újabb és újabb online társkereső oldalakat. Szerinted mi alapján válasz egy átlag társkereső? Naponta kapom meg azt, hogy melyik a legjobb társkereső? Mindig meglepődnek, amikor azt mondom, hogy az, ahol megtalálod a társad. Ilyenkor mindig visszakérdeznek, hogy nem az, ahol a legtöbben vannak? Oké, jó a felvetés, de Te honnan tudod, hogy hol vannak a legtöbben, mi a garancia, hogy a sok ember között ott van, az akit keresel, és egyébként miért ne lehetne ott? Szerencsére egy több oldal használ olyan társkereső oldal sablont, vagy fejleszt olyat, ahol nyíltan vállalja, hogy éppen mennyien regisztráltak náluk. Ez egy jó irány! Hatalmas köszi érte!

Ha már a kamu profilok szóba jöttek, akkor azt gyorsan megjegyzem, hogy ez ellen a társkereső oldalak 90-95% keményen fellép! Azt ne várja senki, hogy ellenőrizni fogják a beszélgetéseket. Isten ments bennünket ettől. De amit tudnak megtesznek. Szűrik a fotókat és sok helyen akár jelenteni is lehet azokat, akik nem valós adatokkal regisztráltak. Na ebből a szempontból hatalmas pacsi az etikus társkeresőknek, mert ezt ők kezdték el nagyon határozottan csinálni. Az igazság az, hogy a kamu profilokat nem lehet kiszűrni, és többségében arról a felhasználók tehetnek. Szerencsére azt tapasztalom, hogy bár évekkel ezelőtt lehetett tudni, hogy mely profilok voltak azért megcsinálva, hogy forgalmat generáljanak az oldalnak már szinte teljesen kikoptak. Már csak azért is, mert ezen oldalak látogatottsága ezek miatt a profilok miatt szinte a nullára esett vissza, illetve a legnagyobb, legrégibb, legismertebb oldalak nem mentek el ebbe az irányba.

De az egyik személyes kedvencem az, hogy magához láncol egyik-másik oldal, és nem akar elengedni. Azaz, Te hiába akarod törölni a profilodat, mindig újabb és újabb időpontot ad meg, hogy mikor teheted azt meg, majd amikor az adott időpontban a tettek mezejére lépnél közli a rendszer, hogy hát ez most nem lehet, csak később. A pillantas.hu pont ilyen. Nem mintha olyan marha nagy szám lenne az oldal. Arról nem beszélve, hogy vajon az ott lévő profilok közül mennyi lehet az élő, használt profil. Marha frusztráló lehet, hogy szinte soha, senkit nem tudsz elérni. Ilyenkor nem tehetsz mást, mint megpróbálod érvényesíteni a jogaidat!

Randi appok

Egyre népszerűbbek a randiappok, amelyek szépen lassan kezdik átvenni a szerepet a társkereső oldalaktól, de van velük két óriási bibi. Ami persze nézőpont kérdése, hogy gond-e, de azt látom, hogy ezek azok, amelyek lelketlenné teszik a társkeresést, és emiatt van az, hogy sokan inkább egyedül maradnak, és nem keresnek tovább társat. Egyrészt 3 másodpercben csak egy jól elkészült fotóval van esélyed, de csak akkor, ha éppen a trendi szépségideálnak megfelelsz, ha pedig mégis párba álltatok, akkor pillanatok alatt eldobnak, mint egy használt zsepit. A gyorsaságuk, az egyszerűségük jó ezeknek az oldalaknak, de még inkább személytelen lesz a dolog, és sokszor a lényegről, az emberről tereli el a figyelmet.

adatok.jpg

Társkereső rendezvények szervező

Először is szuper, hogy vannak ilyen rendezvények, de van itt két apróság, ami viszont komoly beárnyékolja a tevékenységüket. Az egyik, hogy nincsenek a résztvevők felkészítve az eseményekre. Tudom, hogy a többségében sokan egyszerűen ki akarnak szakadni a hétköznapokból, de volt olyan ügyfelem, aki arra panaszkodott, hogy a lakat randin úgy érezte, hogy többen „megerőszakolták”, sokan csak arra hajtottak, hogy minél gyorsabban megtalálják azt, akinek a lakatját nyitja a kulcsuk. Júlia mesélte, hogy ahelyett, hogy elkezdtek volna beszélgetni egymással a pasik többsége csak dugdosni akarta a kulcsát a lakatba. Pedig az ötlet zseniális, csak egy kicsit több odafigyelés kellene.

Az ötven feletti társkeresők pedig koruknál fogva ki vannak zárva a legtöbb rendezvényből. Persze ennek is megvan az oka, mert ebből a korosztályból főleg a pasikat nehéz megmozgatni, de az igazság hogy nagyon nehezen tud ez a korosztály bárhol ismerkedni. Éppen ezért is csináltuk meg a társkereső klubunkat, igaz nem csak ötven feletti társkeresőknek.

Társkereső irodák

A gond itt is leginkább a lehetőséggel van. Manapság reneszánszukat éli a társkeresés ezen formája. De sokszor nem tudnak segíteni a tagoknak. Mert lehet, hogy van több ezer tagjuk, de az nem biztos, hogy az új tag megtalálja köztük azt, akit keres. Persze simán lehet, hogy kedves főhősünknek vannak irreális elvárásai. De mivel kell a bevétel, nem az van, hogy elmondják neki, hogy áááááá, itt szinte semmi esélye nem lesz megtalálni az igazit. Nem, sokszor még adatlapokat is mutogatnak szerencsétlennek, vagy éppen olyan jövőbeli rendezvényeket lebegtetnek be, ami soha nem lesz megtartva. Persze lehet erre azt mondani, hogy ez egyfajta marketing stratégia, de szerintem csalás. Majd alig várják, hogy leteljen az egy év, hogy a szerződés semmis legyen és megszabaduljanak az ügyfelektől. Nem véletlen, hogy van olyan társkereső iroda, ami 3-4 évente változtatja a nevét, a webes elérhetőségét, mert addigra már annyi embert vernek át, hogy a fórumok bejegyzése alapján ember nem menne oda. Ezzel az a baj, hogy van olyan iroda is, ami kifejezetten korrekt, és mindent elkövet a társkeresőért, ami az erejéből telik, de sajnos kicsit olyan ez, mint széllel szemben pisilni.

Prédikátorok, motivációs előadók, spiriguruk

A társkeresés olyan, mint a foci és a politika, hiszen közel tízmillió ember irányítása alatt lenne egyből világbajnok a válogatott, és lenne a földi paradicsom az ország. A gond az, hogy sokan azért kezdenek el társkeresési vagy éppen párkapcsolati előadásokat tartani, mert kell a pénz kenyérre, és egyszer valaki azt mondta, hogy de jó lenne, ha erről is beszélnél. Persze nagy a nyomás, hogy mindenhez értsenek, de az a baj, hogy azzal amit mondanak nagyon félreviszik az emberek. Simán lehet, hogy az üzleti életben, vagy a személyes fejlődésedben áttörést tudsz elérni azzal, amit mond a nagy tudású előadó, de azért mert azon területen működik nem fog a társkeresésben is. Honnan tudom? Látom nap, mint nap, amikor eljönnek hozzám konzultációra, hogy X szerinte így kell csinálni, Y azt mondta, hogy ez a jó megoldás. De valahogy egyik sem működik. Hogy miért? Mert rossz helyen van a hangsúly…

A legmegfoghatatlanabb szereplő, a média

Itt leginkább azzal a képpel van a baj, ami ömlik minden egyes másodpercben az emberre. Mondjuk ki bátran, ma nem trendi a házasság, nem menő egy monogám, hosszú távú kapcsolat. Persze, hogy nézőt és kattintást akarnak. Ezért beszélnek arról, ami ezt megadja nekik. Így lesz tele szakítással, átveréssel, megcsalással, stb a fejed. Persze ehhez Te is kellesz. Plíz, ha társat keresel, akkor tud, hogy nem gáz, ha vannak valódi értékeid.

Az egyik legfájóbb pont, a könyvek értéktelensége

Fáj ezt nekem kimondani, aki napi 2-3 órát olvasással töltök, hogy minél többet tanuljak, és egyre jobb lehessek, hogy a könyvek többsége nem ér annyit a magyar társkeresők szempontjából, mint a papír, amire nyomtatták. Ezzel az a baj, hogy számtalan zseniális könyv van, de elég egyszer egy vacakba belefutni, és legközelebb ha olvasására vágysz és borzalmakra, akkor az Az kerül a kosaradba. A baj az, hogy sok könyv annyira amerikai és/vagy elavult, hogy nem tudsz mit kezdeni velük. Novembertől heti rendszerességgel fogok podcastokat csinálni olyan könyvekről, amelyek viszont a számotokra is hasznosak lehetnek. Sőt, ha sikerül akkor egy-egy könyvből megpróbálok ingyenesen letölthető anyagokat is szerezni nektek. Szurkoljatok! Már csak a kiadókon múlik, hogy ők mennyire lesznek nyitottak.

Barátok, rokonok, kollégák

Ha már jó ideje egyedül vagy, akkor alapvetően két módon tudnak ők beleszólni a te kis magányos életedbe. Az egyik, hogy ezt szinte percenként képesek az eszedbe juttatni, és csesztetni, hogy miért vagy még egyedül. Elmondják, hogy mindenki ilyen klassz társról álmodik, mint Te és ne légy hülye, hogy nem keresel senkit. Tudod mi az igazán szép? Amikor ezek után találsz egy társat, aki neked tökéletesen megfelel. Na mi jön ilyenkor? Majd jön az, hogy azért ennél te többet érdemelnél!!! A másik, pedig az, hogy nem csak csesztetnek, hanem alapból mérhetetlen vágyat éreznek az iránt, hogy megoldják a Te társkeresési, párkapcsolati gondjait. Igaz, hogy neki sincs még egy macskája se, vagy lehet, hogy jobb lenne, ha így lenne, de ő elkezd téged összehozni más facér ismerőseivel. Persze ha nemet mondasz, akkor gonosz a szíved, a lelked és mennyire hálátlan vagy, ha pedig elmentél, nem volt szimpi, akkor meg vak vagy. De azt se sokkal jobb, ha megtalálod az igazi, mert akkor meg életed végéig hallgatni fogod, hogy ő mekkora király volt. Az igazán gáz, ha erre hivatkozva évekig, évtizedekig kéri a szívességet. (Jó esetben csak a szívességet…)

De mi a helyzet magukkal a társkeresőkkel?

Nem ússzátok meg! Ti sem vagytok szentek, de szerintem ezt a többség tudja is. Na itt sokan fognak másokra ismerni, de ha végtelenül őszinte akarsz lenni magadhoz, akkor Te is nyakig benne vagy abban, hogy még egyedül vagy

A legnagyobb baj, hogy félvállról veszi az emberek többsége a társkeresést. Gondol egyet, regisztrál, majd amikor egy instant kávé gyorsaságával nem találja meg a társát, akkor duzzogva, mint egy kisgyerek otthagy csapot-papot, és mindenkire mutogat, hogy ki miért volt hibás. Légy jó önmagadhoz és vállald fel a felelősséget! Mielőtt belevágsz elég lenne apróságokon változtatni. Nyugi, ezt a végén megismerheted. Arról nem is beszélve, hogy ha valami miatt falba ütközöl, akkor ne visszafordulj, hanem nézz körül, hogy mit kellene másképpen csinálni. Ha kell olvasd a blogom, hallgasd a podcasteket, használd az ingyenesen letölthető anyagokat, vagy ha minden kötél szakad keress meg.

Évekkel ezelőtt ért valamilyen trauma. Amelyet a mai napig nem tudsz feldolgozni, megemészteni. Ennek az lesz a következménye, hogy eleve azt fogod feltételezni mindenkiről, hogy ők is meg fognak sebzeni. A régi sérelmekkel az a baj, hogy olyanok fizetik meg más bűneit, akik nem tehetnek róla. Amellett, hogy szabotálni fogod a saját társkeresésedet a többiek önbizalmát is rombolni fogad! Kérlek ne tedd! Ha kell fordulj pszichológushoz, hogy segíteni tudjon Neked!

Amennyiben nem vagy felkészülve lelkileg a társkeresésre, akkor komoly bajban leszel. Mert lehet, hogy az exedet, egy elérhetetlen ideált fogsz keresni, és bármennyire is komolyan gondolod a társkeresést kódolod a sikertelenségedet! Ilona volt az, akit én nagyon kedveltem, és csak nagy nehezen tudta elfogadni, hogy ne egy olyan karaktert keressen, mint a volt férje volt. Ő odáig ment, hogy olyan területről, olyan pozícióból akart magának új partnert. A férfi halála után úgy érezte, hogy ez is kell ahhoz, hogy újra boldog lehessen. Mivel a volt férje sikeres volt egy nagyon speciális területen, így a szóba jöhető jelölteket egy kezemen meg tudtam számolni, a valódiakhoz, akik potenciálisan szóba jöhettek a koruk miatt egy ujjra sem volt szükségem. Nagy csaták voltak, de végül belátta, hogy el kell engednie a korábbi kapcsolatát, hogy új kapcsolata lehessen.

asian-1839798_1920.jpg

Sokszor ujjal mutogatnak nekem a kamu profilokra. Ilyenkor mindig az egyik régi ügyfelem jut eszembe, aki elmúlt 70, de úgy érezte, hogy így már nem kelleni senkinek, és erősködött, hogy az életkorát változtassuk 59 évre. Azzal védekezett, hogy más is csinál ilyet, igaz hogy nagyon felháborító, de akkor ő miért ne csinálja? Mondtam Gizellának, hogy két választása van. Az egyik, hogy marad minden a régiben és együtt beleadunk anyait-apait, vagy egyedül megy tovább az úton. Azt hitte, hogy viccelek. Nem tudom, hogy azóta megtalálta-e a társát. Mert miután megváltoztatta az adatait (kor és település) nem tudtam felvállalni azt, hogy segítek neki. Elköszöntünk egymástól szépen. Tudtam, hogy őt nem kell majd senkinek sem ajánlanom. Sokan azt gondolják, hogy egy-két kisebb-nagyobb hazugság belefér. Mert a nők magasságfétise miatt egy 174 centis pasiknak semmi esélye, ha nem hazudja magát 185-nek, vagy egy 50-es nőnek, hanem mondja magát 38-nak, ha nem tagad le 15-20 kilót, ha az agglomerációban élő nem Budapestet, vagy a környező nagy várost írja. A gond mindig az, hogy a másik csalódni fog az első találkozásnál. Lehet, hogy ott és akkor átsiklik felette, de utána jön majd a vezérhangya, hogy vajon miben hazudott még?

Azzal, hogy gond nélkül tudják bontani a kapcsolatot a másikkal egyre inkább divat lett kámforrá válni. Nem mintha korábban ezt nem csinálták volna meg, de amikor egyik pillanatban még ismerkedtek, a másikban pedig már nem találod a kapcsolataid között az megrázó tud lenni. Ilyenkor mindig jön a bizonytalanság, hogy miért is történt ez. Andival beszélgettem legutóbb, hogy ő utánakérdezett a pasiknál, hogy miért tűntek. Az igazán szép az volt, hogy minden indok igazi mellébeszélés volt. Nem merték felvállalni, hogy mást keresnek, és megmondani nyíltan, egyenesen. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kritikát is tudni kell méltósággal viselni. Azt kellene megérteni, hogy csak azért, mert 3 mondatott váltottatok már egymással, még nem köteleztétek el egymást egy életre. Légy kedves, egyenes és hidd el neked is könnyebb lesz a társkeresés.

Miért csak online ismerkedtek? Tudom, hogy gonosz, amit írok, de úgy érzem, hogy ötlet nélkül, a magatok kis elefántcsont tornyaitokba menekülve akarok tárat keresni. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy amikor ott van a lehetőség az orrotok előtt, lehet, hogy nyitva tartjátok a szemeteket, de a szátokat nem nyitjátok ki. Igen, tudom önbizalom hiány miatt. Meg sok-sok más ok miatt is. Hidd el van erre megoldás. Ha nem találod magadtól, akkor kérj bátran segítséget.

Megoldáshoz kell az, hogy apró változtatásokat eszközölj!

Azt látom, hogy azok, akikkel megcsináltuk a saját személyre szabott Társkereső Stratégiájukat megtalálják a társukat. Nem könnyű, vannak buktatók, de szépen haladnak. Egy titka van. A hangsúlyokat a megfelelő helyre kell tenni, csinálni kell, és meg kell érteni, hogy ahogy nincs ingyen ebéd, úgy a társkeresésbe is energiát és néha bizonyt is kell fektetni.

Letölthető segítség

Csináltam egy útmutatót, hogy mi kell ahhoz, hogy Te otthon össze tud állítani a saját stratégiádat. Az anyagot a Társkeresős zárt csoportba fogod megtalálni. Nem kell hozzá más, mint csatlakozni a csoporthoz. Fontos! A csoport célja nem az, hogy megírd, hogy kit keresel, és csábos mosollyal fotót posztolj. Megjegyzem művésznevekkel nem fogsz tudni belépni a csoportba.

Tedd Te is értékessé a társkeresést!!!

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de a Te érdeked is az, hogy újra jó móka legyen a társkeresés. Emelkedj felül a régi sérelmeken, és kezd el csapatni a ritmust, hogy minél előbb megtaláld a társadat!

 

Ingyenesen letölthető tudásanyagot ebben a zárt Facebook csoportban találod! Itt találod!

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

Fotó: Pixabay.com

Szólj hozzá

barátok segítség hazugság társkeresés ismerkedés társkereső randi rokonok érték munkatársak komoly kapcsolat vakrandi online társkeresés kamu profil társkereső iroda társkeresés 50 felett Tinder társkereső estek társkereső stratégia társkereső adatbázis társkereső irodai tagság társkereső hazugság társkereső rendezvények