2017. dec 06.

Ide nekem a kisfiúkat!!!

írta: tolvajnorbert
Ide nekem a kisfiúkat!!!

Évekig hallgattam a társkereső nők panaszait, hogy minden pasi csak 20-40 évvel fiatalabb nőt keres maga mellé. Ez nem volt már akkor sem igaz. Persze voltak olyanok, akik vén kecske módjára szerették volna megnyalni a sót, de a többségre ez nem volt jellemző. Mára fordult a kocka. Ma már a nők keresnek fiatalabb pasit, és végre megérkezett nekik a felmentő sereg is.

 oren-atias-415730.jpg

Lelövöm a poént az elején. Nem hiszek a túl nagy korkülönbségű kapcsolatokban. Teljesen mindegy, hogy a nő vagy a férfi az idősebb. A Tv2 új sorozat, a Korhatáros szerelem pedig éppen az ellenkezőjét hirdeti. Tudom, ez csak egy sorozat, de egy olyan világban, ahol egyes felmérések szerint a férfiideált az emberek 80%-a az alapján határozza meg, amit a filmekben, magazinokban lát, akkor várhatóan nagyobb hatása lesz, mint egy-két kiszámítható poén.

Az elmúlt 2-3 évben figyelhető meg az a tendencia, hogy a 40-es, 50-es nők maguknál 20-25 évvel srácokkal képzelik a le jövőjüket. Itt nem arról beszélek, hogy egy-két kellemes estét, hanem egy életet terveznek együtt. Az esetek többségében pedig jön a teljes kiábrándulás.

Hiszen más-más élethelyzetben vannak, amit nehéz összehangolni. Ráadásul a legtöbbször eltérőek a vágyak, és a lehetőséget, amit tovább bonyolíthat a család, a barátok, munkatársak, vagy éppen vadidegenek megvetése, áskálódása.

A legtöbbször 1000-ből jó esetben 1 párnak sikerül túlélni az első évet. A többségük ezek után már együtt marad. Bár sokszor itt is felmerül a kérdés, hogy meddig. Az megfigyelhető, hogy amíg az idősebb fiatalodik, addig a másik fél hozzáöregszik a másikhoz. Na ez az a folyamat, amit kevesen tudnak elviselni.

Az igazi gond azzal van, hogy amikor véget ér a kapcsolat, akkor az idősebb fél ragaszkodni fog ahhoz, hogy ismét egy fiatalabb párt találjon magának. Ez igaz akkor is, ha az együtt töltött idő alatt akár évek teltek el. Egyik ügyfelem, Csilla 30-as évei közepén összejött egy 23 éves egyetemista sráccal. Együtt voltak addig, amíg a srác le nem diplomázott, el nem kezdte építeni a karrierjét, majd amikor befutott, akkor 5 év együtt járás után közölte, hogy ő bizony gyereket akar, családot, boldogságot. Csilla öreg volt a szemében. Ezért elköszönt tőle. Csilla nehezen dolgozta fel. Évekig nem is keresett társat utána. Majd nagy nehezen újra csatarendbe állt (ahogy ő fogalmazott), hogy megtalálja a társát. Igen ám, de 40+-os nőként fejébe vette, hogy milyen jó volt ezzel a fiúval, és mivel ő annyira fiatalos (jelentsen ez bármit is) csak azt tudja elképzelni, ha az új párja 25-29 közötti. Jelentkező még volt is, de a többségük közölte, hogy semmi komolyat nem akar, és félve közeledtek hozzá, mert meg voltak győződve, hogy ennyi idősen már biztos a gyerekvállalásra hajt. Persze ez is szerepelt a tervek között, de társat keresett volna. Mivel nem volt sikerélménye úgy döntött, hogy idősebb pasi (30-40 közötti sem) nem kell neki, inkább egyedül marad! Volt ilyen férfi ügyfelem is! Miklós mindig fiatalabb hölgyekkel járt együtt. A felesége, akitől elvált 11 évvel volt fiatalabb, majd legutóbbi barátnője 15-tel. Mára Miklós közelebb van a 70-hez, mint a 60-hoz. Elmondása szerint olyan társat keres, aki 45-50 közötti, mert ő fiatalabb nőket keresi. Csillához hasonlóan ő is egyedül van.

old_man_young_latin_girl_couple_love.jpg

A gond az, hogy sokszor nem veszik figyelembe, hogy az évek elszaladtak, és úgy érzik, hogy amit 10-20 évvel ezelőtt működhetett, az most is működni fog. Hogy a nők miért kezdtek el az elmúlt években fiatalabb pasira hajtani? Azért, mert azt gondolják, és néha bele is futnak megerősítésként, hogy minden pasi fiatalabb csajt keres. Ha nekik lehet, akkor nekik miért ne lehetne. Ez még igaz is. Csak azt nem látják, hogy ezek a pasik ugyan úgy hiába futnak a fiatalabb hús után, mint ők. Így pedig ahelyett, hogy egymással ismerkednének megkeseredett, magányos emberré válnak.

Emlékszem, amikor Andy Vajna elvette Tímea asszonyt feleségül, akkor minden túlsúlyos hatvanas pasas azzal jött be, hogy ők is egy ilyen kapcsolatot keresnek. A Tv2 sorozatának szerintem ugyan ez lesz a hatása. A kérdés csak az, hogy vajon az életben és/vagy a sorozatban együtt lehet-e maradni egy ekkora korkülönbséggel. Persze ez a kapcsolattípus nem 2-3 éves történet. A szakirodalom május-december kapcsolatnak hívja. A kérdés az ilyen kapcsolattal csak az, hogy amikor vége lesz, akkor hogyan tud továbblépni az, aki egyedül marad, akit elhagynak.

 

Ha úgy érzed, hogy megakadtál a társkeresésedben, és segítségre lenne szükséged, akkor tudd, hogy Neked is szívesen segítek!

Szólj hozzá

barátok család társkeresés fiatal szakítás ismerkedés párkapcsolat környezet idős megítélés május-december kapcsolat Korhatáros szerelem