Bizalom nélkül nincs társkeresés!

Tudom, hogy vacak érzés, amikor az ember rájön, hogy átverték. Teljesen mindegy, hogy mi történt. Mert semmivel sem jobb az, ha arra jön rá, hogy megcsalták, hogy meglopták, hogy hazudtak neki, vagy éppen kihasználták. Nagyon nehéz lesz ezek után megbízni bárkiben is. De kell, mert bizalom nélkül nem fog tudni kialakítani senkivel sem párkapcsolatot!

 sweet-ice-cream-photography-255437_480.jpg

Lehetne hosszan merengeni a bizalmon, és azon, hogy milyen törékeny, sérülékeny dolog is, de sok értelme nem lenne. Mégis azt látom nap, mint nap, hogy mennyivel gyorsabban és könnyebben találják meg azok a társukat, akik mernek bízni.

A bizalom itt nem arról szól, hogy ész nélkül csinálsz hülyeségeket. A bizalom itt arról szól, hogy megadod az esélyt a másiknak, hogy bebizonyíthassa, hogy érdemes volt rá, és együtt végre egy jó páros lehettek. Erre azért van szükség, mert a benned lévő sztereotípiák miatt sok olyan embert eleve nem is fogsz közel engedni magadhoz, akik egyébként egy kis bizalommal be tudnák bizonyítani Neked azt, hogy egy hullámhosszon vagytok.

priscilla-du-preez-361813_480.jpg

Hidd el, hogy nem mindenki olyan vacak, értéktelen, semmirekellő, mint azt hallani lehet, ha a társkeresésről van szó. Naponta kapom meg, hogy nincsenek normális értékkel bíró emberek, akik valóban párkapcsolatot keresnének! Ha ilyet hallok, akkor tudom, hogy ott komoly bizalmi válság van. Inkább hajtogatja ezt, de így legalább biztonságban érzi magát. Egy kis beszélgetés után mindig kiderül, hogy csúnyán átrázták. Ilyenkor nehéz bárkiben is megbízni. De amíg nem megy, addig szinte semmi esélye sem lesz annak, hogy ki tudjon alakítani egy normális kapcsolatot. Mert sajnos ilyenkor fognak azok jönni, akik megfelelően tudják majd manipulálni, és újra és újra át fogják verni…

 rawpixel-com-250087_480.jpg

Tegnap este volt egy konzultációm, ahol egy lány hozzám fordult, hogy segítsek. De a bizalomnak semmi nyoma sem volt. Annyira nem bízott bennem, hogy nem akart szinte semmit elmondani magáról. Így nehéz segíteni. De ugyan ilyen nehéz a helyzet, ha egy barátodat kéred meg, hogy segítsen. Ha neki nem mondasz el mindent, akkor ő sem fog tudni segíteni. Végül abban maradtunk, hogy erőt gyűjt, én pedig megmutatom, hogy mit tudok. Ezek után tegnap este (22 óra körül) egy másik ügyfelemnél zsebmentoráltam, ahol már a sokadik randit szerveznék, de a másikból hiányzik a bizalom. Korábban nagyon átverték, és persze fél, hogy ez újra meg fog történni. El akart menekülni, amitől meg az ügyfelem esett pánikba. Végül kitaláltam, hogy mivel lehet megnyugtatni annyira, hogy ne dobjon ki mindent és hajlandó legyen a további ismerkedésre.

A lényeg egyszerű! Ha van bizalom, akkor van esély arra, hogy kialakuljon egy kapcsolat. Mert ilyenkor nyitottabb vagy, és könnyebben megadod az esélyt. Ez nem jelenti azt, hogy mindig a megfelelő embernek adsz esélyt. Ez azt jelenti, hogy jobban akarod a boldog párkapcsolatot, mint amennyire félsz attól, hogy újra csalódni fogsz!