2017. dec 25.

Karácsonyi eljegyzés

írta: tolvajnorbert
Karácsonyi eljegyzés

Kicsit olyan ez nekem, mintha úgy érezné valaki, hogy bögrét meg sálat ciki és ötlettelen lenne ajándékozni, és azt gondolja, hogy egy leánykérés pont megfelelő megoldás lenne arra, hogy a fantáziátlanságát palástolja!

michael-negrete-273410_480.jpg

Ha Karácsonykor részes voltál akár kérőként, akár megkértként egy leánykérésnek, akkor gratulálok, és így ismeretlenül is nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Mivel tiszta szívemből hiszek a házasságban, így nem is tehetek mást!

 carly-rae-hobbins-331349_480.jpg

DE!!!

Bele gondoltál abba, hogy ez a lánykérés milyen következményekkel jár? Ráadásul miért pont Karácsonykor kellett ezt nyélbe ütni? Íme három ok, amiért én NEM Karácsonyra tenném a lánykérést:

 

Miattad!

Persze mondhatod, hogy negatív vagyok, de azért azt tudjuk, hogy manapság a válások száma igen csak magas! Ne menjünk be számháborúba, mert felesleges, de ha a válások számához hozzávesszük azt is, hogy nem minden lánykérést követ esküvő, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a Karácsonykor kimondott boldogító igenek háromnegyedét néhány év múlva égő fájdalom fogja követni. Persze mondhatod, hogy egy negatív kis farok vagyok, aki mindenben a rosszat keresi. A statisztika akkor is lenne, ha egy átlagos tavaszi, nyári, őszi vagy téli napon lett volna a leánykérés. Ez igaz! De akkor legalább nem lenne az, hogy a nagy szakítás/válás után csak a fájdalom jutni eszedbe amikor a Karácsonyfára nézel. Elég sok történetet hallottam már ahhoz, hogy tudjam, hogy ahelyett, hogy magányban erőt tudnál meríteni a karácsonyi ünnepekből, pont a saját leánykérésed miatt szenvedsz majd,  mint egy kutya, mert az akkori boldogság, már továbbillant!

A családod (barátaid) miatt!

Eljött a boldog pillanat, ami beárnyékolja a Karácsonyt. Mert a családod vagy éppen a barátok is haptákba vágva várják, hogy ez meglegyen. Közben persze szeretnének kikapcsolódni, feltöltődni, együtt lenni, ami a Ti kis magánakciótok miatt nem lehetséges. Persze senki nem fog szólni, hogy gyerek ezt ne most csináljátok már, mert ez az ünnep nekünk is ünnep. Örülünk nektek, meg minden, de olyan jó lenne egy kicsit leereszteni. Ez majdnem olyan, mintha esküvőt tartanál a két ünnep között, vagy éppen Szilveszterkor. Ez utóbbiban volt részem, amikor az egyik unokatesóm jó ötletnek tartotta, hogy férjhez megy 1999. december 31-én. Mondanom sem kell, hogy nem volt őszinte a mosolyom, és csak családi nyomásra vettem részt, illetve mondtam le számtalan remek alkalmat arra, hogy megéljem a dátumváltás izgalmát. (Tudom, hogy minden évben vált a dátum, de itt az első váltott, és lehet, hogy emlékszel még a Y2K-ra, na azt például egy kockamentes házibuliban akartuk tesztelni.) Ráadásul néhány év múlva, amikor elváltam megint eszembe jutott, hogy ezért nem mentem el inkább a barátaimmal bulizni...

Amellett, hogy nem tudják felhőtlenül élvezni az ünnepet, de egy esetleges szakítás/válás bennük is ugyan úgy rossz emlékeket, érzéseket válthat ki a következő Karácsonykor!

 ben-white-167548_480.jpg

A közönséged miatt!

A közönséged nem más, mint azok, akik értesülnek a nagy hírről, hiszen ma már ha nem készül róla kép, és töltöd fel az instára, Facebookra, stb., akkor nem is történt meg. Ezzel viszont azoknak fogsz egyből kellemetlen perceket okozni, akikkel csak megosztani akartad az örömödet! Igen, tudom, hogy ha nem vagy egy irigy kutya, akkor örülni fogsz az eljegyzésnek. De tudod, ha éppen magányodba süllyedve próbálod túlélni az ünnepeket, amelyet a Facebook elárasztó boldogsága, a média vidámsága eleve nehézzé tesz, akkor nem az irigység miatt fogja magát bárki is vacakul érezni, hanem azért, mert egyedül van. Ez egy nehéz időszak. Persze mondhatod, hogy hol érdekel téged, meg minek nézegeti azt, hogy másik boldogok, hiszen szenvedni a magánytól egyedül is lehet, csendben, a sarokban. Ebben még igazad is lehet, és természetesen ne fogd vissza magad, mert légy boldog, de azért légy kedves és gyakorolj önmérsékletet, mert soha nem tudhatod, hogy néhány év múlva vajon Te fogod-e nézegetni elhagyatva, egyedül mások eljegyzési képet… (Mondjuk csak 27-én oszd meg a hírt a nagyvilággal. Köszi!)

 

Hogy mikor legyen az eljegyzés, szinte bármikor, csak ne egy olyan ünnepkor, ami szinte mindenkinek ünnep. Hogy miért? Azért, mert egy eljegyzés csodálatos dolog! Legyen egyedi, éljétek meg a percet anélkül, hogy bármi is befolyásolná. Legyen az a Ti napotok, ami egy sátoros ünnepnél akár hogy is erőlködtök, próbálkoztok soha nem fog sikerülni…

 

 

Ha a podcastet itunes-on keresztül szeretnéd meghallgatni, akkor most már azt is megteheted. Kattints ide, hogy meghallgathasd!

 

 

Keresed társad, de nem találod? Randizol rendszeresen, de soha nincs második randid? Mit szólnál hozzá, ha én segítek Neked? Kattints ide a segítségért! 

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

barátok család ünnep fájdalom esküvő szenvedés emlékek magány válás eljegyzés Karácsony