2018. jan 05.

Mi van veletek, emberek?

írta: tolvajnorbert
Mi van veletek, emberek?

Miért ribanc minden nő, és miért puhapöcs minden pasi? „Minden nő ribanc vagy kurva” – ez a mély irodalmi tartalommal bíró idézet az egyik online társkereső oldal Facebook hirdetése alatt olvasható. Ez az egyik leginkább vállalható szövegrész onnan. De még mielőtt azt gondolnád, hogy a női kommentek kesztyűs kézzel bánnak a férfiakkal, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak!

 emily-morter-188019_480.jpg

Naponta olvasok egyre inkább minősíthetetlen véleményeket társkeresőktől. Egy részük, akik sajnos egyre többen vannak azon panaszkodnak, hogy társat keresnek, társra vágynak, de ez azért nem lehetséges, mert a másik egy idióta.

Világosan lehet látni, hogy a fejekben ott vannak azok a marhaságok, amelyek meggátolják őket a társkeresésben. Persze lehetne kutatni, keresni, hogy ki és mikor ültette el a magvakat, amely szerint a csajok csak két dolgot, a pasik meg csak egyet akarnak. A baj az, hogyha egy-egy megerősítő példával találkozik, hall, vagy olvas róla, ahol az egyik ismerősének, a nagybátyjának, a haverjának a volt tanárának, a szomszédja, aki járt egyszer egy olyan helyen, ahol emberek mintha arról meséltek volna, hogy ez valóban így van, akkor  ezen gondolat híveinek bármelyike is onnantól megkapja a maga megerősítést, és teli torokból üvölti, hogy a csajok csak a pénzre hajtó büdös ribancok, akik alig várják, hogy felcsinálja őket valaki, amire jön a válasz az ellenkező nem soraiból, hogy persze, ti meg csak dugni akartok, mert egyik pasi sem tudja a pici löttyedt farkát a nadrágjában tartani.

Az igazán szép az ebben a dologban, hogy még ennek ellenére is vágynak a másikra. De ahelyett, hogy a frusztráltságát mind a két fél letenné, és leülnének egymással egy kávé mellé beszélgetni jön a fröcsögés, a kiabálás, az egymás melletti elbeszélés. Majd, ha valaki visszautasítja őket, nem sikerül egy-egy ismerkedés, randi, akkor jön az, hogy ez azért volt mert a másikkal komoly bajok voltak, amit ő látott előre.

Ez sokszor odáig vezet, hogy hozzám forduló férfiak azért nem keresnek társat maguknak, mert elhitték azt, hogy addig, amíg nem lesz egy vadiújsoktízmilliós autójuk, luxusingatlanuk valahol a kómóitó mellett, addig esélyük sincs megtalálni a társukat. De a nők között is van olyan, aki azért nem mer randizni, mert fél, hogy még mielőtt meg tudná kavarni a kávéját a vele szemben ülő férfiállat feldobja az zsúfolt kávézó asztalkájára, hogy már ott egyből megcsinálja...

Mondhatod, hogy hülyék, mondhatod, hogy ilyen nincs is, vagy éppen bólogathatsz, mert Te is éppen emiatt nem keresel társat. Egy dolog biztos! Valami nincs rendben a fejekben! Ráadásul sokszor itt már nem csak tiszteletlenségről van szó, hanem a másik semmibevételéről, sőt teljes koászról.

Az elmúlt 3 évben éppen amiatt a hozzám fordulók nőkkel és férfiakkal is először ezeket a gátakat szoktam tisztázni. Megkérdezem, hogy melyek azok az egyébként nem valós gátak, gondolatok, amelyek visszafogják őket! Hogy vannak-e olyan nők, akik a pénzre hajtanak? Igen, vannak! Hogy vannak-e olyanok, akik csak spernadonort keresnek? Igen, vannak! Hogy vannak-e olyan pasik, akik csak a szexre hajtanak? Igen, vannak! De a többségre nem ez a jellemző. Könnyen ki lehet őket szűrni azokat, akik miatt negatív a társkeresők megítélése? Igen, és jó tudni, hogy ők a legrosszabb esetben sem érik a valódi társkeresők 5-10%-át. Hiszen az aranyásók aránya kisebb, mint azt gondolnád! Legalább annyi nő akar gyereket vállalni, mint férfi, és amikor én beszélek a női társkeresőkkel, akkor elmondják, hogy ők inkább vágynak egy biztonságos, szeretettel teli párkapcsolatra, mint minden másra. Hogy ha úgy alakul, akkor persze örömmel vállal a párjával közösen gyereket, és nem a pasi bankszámlájának nagysága izgatja őket, hanem a férfi maga! Attól meg nem lesz valaki társkereső, hogy társkeresőre regisztrál, de valami baj van fejében, és nem érti meg, hogyha a felesége mellé keres szeretőt, akkor ahhoz is megvannak a megfelelő platformok. Persze ahhoz meg gyáva, hogy felálljon, és elmondja, hogy mit is keres. Így megy az átverés, de szerencsére még ők sincsenek sokan.

Hogy miért találkozol velük olyan sűrűn? Leginkább azért, mert ők aktívak, Te pedig passzív vagy, és azon keseregsz, hogy nincs egy normális ember sem a társkeresőkön, máshol pedig eszedbe nem jut ismerkedni. Igaz, a munkahelyed és az otthonod között ingázással ezt nem is olyan könnyű összehozni.

Mi lehet a megoldás? Az egyik, ha éppen társat keresel, akkor elengeded a benned lévő frusztrációt, és a kezedben veszed az irányítást. Vannak feltörekvő, minden szempontból ingyenes társkereső oldalak, ahol tudnál ismerkedni. De kérhetsz tőlem is segítséget, és ha nem akarsz online ismerkedni, akkor menj el különböző képzésekre,  rendezvényekre, bulikba, oda, ahol emberek vannak, akikkel lehet ismerkedni.

Én egy dolgot kérek, ha tehetek ilyen egyáltalán! Több tiszteletet, és hidd el nekem, hogy számtalan kedves, okos, figyelmes, megbízható, normális, érzéki és érzékeny, szeretettel teli fiú és lány keresi a társát. Lehet, hogy pont Téged keresnek?

 

Fotó: https://unsplash.com

Szólj hozzá

férfiak nők társkeresés nők vs férfiak gyerekvállalás szerető vagyon csak szex aranyásók egy éjszakás kaland női-férfi kommunikáció női-férfi kapcsolat