2018. jan 07.

Dobozolj! Még ma népj tovább!

írta: tolvajnorbert
Dobozolj! Még ma népj tovább!

Eljött az idő, hogy újra megtaláld a szerelmedet? Lehet hogy tegnap, lehet, hogy tíz éve szakítottál, hagytak el, vagy éppen halt meg a kedvesed. Az igazi kérdés csak az, hogy tudsz-e tiszta körülményeket teremteni magad körül, a fejedben és a szívedben? Mert anélkül, hogy túl lennél az előző kapcsolatodon, sőt, kapcsolataidon, addig szinte lehetetlen egy jól működő új kapcsolatot kialakítani!

christopher-flynn-59019_480.jpg

Ha nincs kedved olvasni:

Kerüljön minden a helyére!

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha a következő kapcsolatodban a párod téged is, és magát a kapcsolatotokat is az ő exéhez, és a vele folytatott kapcsolathoz mérné? Ha volt már részed ilyen kapcsolatban, akkor tudod, hogy ez elviselhetetlen és megalázó helyzet. Hiszen soha nem tudsz olyan lenni, mint az, akihez mérnek. A jó hír, hogy nem is kell olyannak lenned! De ha Te vacakul éreznéd magad egy ilyen kapcsolatban, akkor miért van az, hogy a leendő párodat egy korábbi exedhez akarod viszonyítani? Na ezért kell tiszta helyzetet teremteni!

Tedd meg, hogy minden korábbi kapcsolatból származó emléket, plüsspárnát és állatkát, képeket, mütyüröket, az ott maradt parfümjét, ruháit, stb. beleteszed egy dobozba, a számítógépedet tárolt anyagokat, levelezést, képeket archiválod, majd mind a dobozt, mind az archív anyagokat elteszed oda ahova valók, a pincébe, padlásra, legfelső polcra, vagy akár a lomtárba. Lépj tovább! Teremts tiszta helyzetet!

 

Ha folyamatosan visszafelé nézel, akkor nem jutsz előre!

Ha túljutottál azon, hogy minden dobozba került, akkor most jöhetnek az érzéseid! Nem kitörölni kell őket, hanem elengedni. A múltad része marad most már örökre. Csak azt kell megértened, hogy túl vagy rajta. Hogy ez miért fontos, amikor társat keresel? Lássuk két példát:

Ilona néhány éve elveszítette a férjét, akit hosszan, sokáig gyászolt, majd nehéz döntés végén úgy döntött, hogy újra társat keres magának. Amikor leültünk beszélgetni, hogy milyen társat keres, akkor elmondta, hogy mivel a férje sikeres volt, ezért olyan társat keres, aki ugyanazon a területen legalább ugyan olyan eredményeket ért el, mint a volt párja. Ez persze egyrészt könnyebbség, hiszen országosan olyan harminc főre lehetett volna szűkíteni a kört, majd a kor és területi szűkítés után két-három olyan emberre, akiket ismert is. Ekkor kezdtünk el arról beszélni, hogy ideje elengedni a múltat, és valóban belevág, akkor csak a másikra figyeljen, az ő értékeit alapján döntsön az ismerkedés folytatásáról vagy új ismerkedésről.

Hanna más cipőben jár. Ő családot szeretne alapítani egy hosszú, csalódásokkal teli kapcsolat után. De az exe mindig megjelenik. Ráadásul valahogy ez mindig akkor sikerül neki, amikor valami kialakulóban van. Emiatt jött a teljes képi zavar az új kapcsolat ment a kukába, vagy mire kiállt volna mellett az új pasi lépett tovább. A volt pasi annak ellenére próbálkozik, hogy Hanna kerek-perec kijelentette, hogy addig, amíg nem dönti el, hogy most már csak őt akarja, és mellette nem tartana más nő(ke)t, addig biztos nem megy vissza hozzá. Hanna most azon dolgozik, hogy elég erős legyen ahhoz, hogyha megjelenik az exe, akkor ellen tudjon neki állni.

 

Új kapcsolat, új szerelem, új társ!

Vesd le az előítéleteidet, ha meg akarod találni a párodat! A múltadban gyökerező előítéleteket is most kell elengedni! Lehet, hogy úgy érzed, hogy mindenki kihasznál, hogy csak kalandorok vesznek körül, de azt ha akarod, akkor könnyedén ki lehet szűrni. Nem kell alapból rettegni attól, ami vár rád!

Gergely korábbi mennyasszonya férjhez ment, amit ő csak a közösségi oldalról tudott meg. Ez azért volt komoly meglepetés neki, mert ők közös esküvőre készültek. Évekig nem tudott megbízni egyetlen lányban sem. Neki azt a félelmét kellett legyőzni, hogy megint átverik. De eljutott oda 10 év után, hogy most már ő is boldog akar lenni. Újra elkezdett bízni önmagában, és úgy érzi, hogy most már megtud bízni egy nőben.

 

Számtalan olyan emlék, érzés, vissza-visszatérő szerelmek vannak, amelyek megakadályozhatnak abban, hogy előre juss. Te egyetlen dolgot tehetsz. Oda kell kerülniük ezek a dolgoknak, ahova valók, a múltad homályába. Ha pedig újra elkerülnek, akkor el kell döntened, hogy mi az, ami a Te érdekedet szolgálja, és ennek megfelelően kell újra visszatenni őket a polcra, vagy örökre búcsút mondani nekik.

 

Egy kis infó, amire érdemes hasznos lehet a számodra is! Ez a blogbejegyzés a #90napostárskeresőkihívás #7napjának feladata! Csak az első 30 nap feladatai lesznek megtalálhatóak itt a blogon. A hátralévő 60 nap feladatait, amikor sorra kerülnek a Társkeresés egyszerűen Facebook csoportban találjátok meg. Bárki csatlakozhat, igaz van két végtelenül egyszerű kérdés, amit meg kell válaszolni, de szerintem az mindenkinek menni fog. Megjegyzem, akinek nem megy, annak nem is biztos, hogy be kell kerülnie a csoportba!

Előző napi feladat!     <     >     Következő napi feladat!

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: bit.ly/2AmEkYD

7_nap.png

Fotó: https://unsplash.com

 

Szólj hozzá

társkeresés múlt dobozolás #7nap #90napostárskeresőkihívás