2018. feb 03.

Rejtözködő társkereső

írta: tolvajnorbert
Rejtözködő társkereső

Ha szóba kerül az, hogy egyes társkeresők jól felépített álca mögé bújnak, akkor a többség egyből arra gondol, hogy biztos csalja a feleségét, és azért talál ki magának valamilyen álcát, hogy így könnyebben be tudjon valakit cserkészni, majd jól átveri, és lelép. Ez a blogbejegyzés nem velük foglalkozik, hanem azokkal a társkeresőkkel, akik félnek valami miatt megmutatni az arcukat, és inkább elbújnak egy álarc mögé, hogy biztonságban érezhessék magukat társkeresés közben.

 emma-backer-366389_480.jpg

A társkeresés lényeg az, hogy megtaláld a társadat. Ennél nagyobb közhelyet nehéz lett volna írni, de azért tartom fontosnak leírni, mert a rejtőzködő társkeresők sem vágynak másra. De azzal, hogy álarc mögé bújnak nagyon megnehezítik a saját dolgukat.

Alapvetően két dolog miatt szoktak rejtőzködni a komoly szándékú társkeresők:

  1. Úgy érzik, hogy munkájuk, közéleti státuszuk miatt nem vállalhatják fel önmagukat.
  2. Korábbi tapasztalataik alapján szeretnék elkerülni azokat, akik nem értik meg, hogy nem szeretnének velük ismerkedni, és az egyértelmű elutasítás után is zaklatják őket!

Társadalmi státusz, munka miatti rejtőzködők

Ez egy olyan kérdés, ami a társkereső fejében dől el. Hiszen miért ne keresne társat magának, egy tanár, egy ügyvéd, egy közgazdász, vagy egy ismert sportoló, közéleti ember, művész? Több tucat olyan szakma képviselője van, akik egyrészt a konkurencia támadása, másrészt a saját ügyfélköre miatt fél attól, hogy felismerhető lesz társkeresés közben. A tanár egy része például azért nem mutatja meg magát szívesen, mert fél attól, hogy a diákjai, azok szülei mit fognak mondani, hogyan fognak reagálni arra, ha a kedvenc tanáruk társkereső oldalakon van regisztrálva. De sok-sok ilyen szakma, hivatás, élethelyzet van. Amit sokszor nehéz megmagyarázni, de a többség egy belső félelem, gát miatt nem akarja megmutatni az arcát.

Fél a zaklatásoktól

A Tinder egy olyan platform, ahol könnyen be lehet azonosítani a másikat. Hiszen nemcsak a keresztneve, hanem sokszor a munkahelye, iskolái is megjelennek. Na ilyenkor szakad el a cérna sokaknál, hiszen a randiapp helyett megindul a nyomulás a Facebookon. Jó esetben, csak ott... De ezek a nők és férfiak azok, akik úgy érzik, hogy nekik jár az ismerkedés lehetősége, és túl tudják tolni a dolgokat. Ezek után azok, akik próbáltak korrektek lenni, de rendesen belegyalogoltak a privát szférájukba döntenek úgy, hogyha folytatni akarják a társkeresést, akkor inkább egy kreált személy mögé bújnak.

Mi ért vannak nehéz helyzetben?

A gond az, hogy gond nélkül összemossák őket azokkal, akiknek vaj van a füle mögött. Így megnehezítik a saját dolgukat társkeresés közben. Pedig számtalan lehetőség van arra, hogy kihasználják a társkereső oldalak kiskapuit, és megőrizzék inkognitójukat, vagy eleve egy zárt rendszerben keressenek társat, ahol a zaklatás teljesen, az belső félelem pedig nagy mértékben megnyugtatható.

 

 

Ha szeretnéd, akkor Neked is szívesen segítek megtalálni a társad!  Ide kattints!

TárskereShow - Gyere, és tanulj bele a társkeresésbe!

 

Fotó: https://unsplash.com/

 

 

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés rejtőzködés