2018. máj 11.

Társkereső hátizsák

írta: tolvajnorbert
Társkereső hátizsák

Egy ideje nézem, ahogy emberek próbálkoznak azzal, hogy megtalálják a társukat. Megy a maszkírozás, az önbecsapás, mások ámítása rendesen. Megérkeznek egy randira, hogy megismerjenek valakit úgy, hogy közben önmagukkal sincsenek tisztában.

theresa-klingenschmid-513506-unsplash_480.jpg

 

Ami igazán izgalmas a számomra az az, hogy a többség úgy vág bele az ismerkedésbe, hogy egyrészt nem zárta le korábbi kapcsolatát, másrészt telis-tele van előítéletekkel. Ezt a kettőt pedig cipeli magával mindenhová a társkereső hátizsákjában. Amint jön szembe valaki gyorsan beletúr a zsákba, és még mielőtt a másik ki tudná nyitni a száját kész ismeretanyaggal rendelkezik a másikról a tudásában lévő információk alapján. Ja, hogy az sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal?

A gond ott van, hogy komoly bizalomdeficit van, ami miatt nem tudsz megbízni senki másban, de leginkább önmagadban, illetve abban, hogy jó döntést tudnál hozni. Emiatt sokszor marad a maszatolás, a maszkírozás és a jól bevált, bár legtöbbször a valóságot messze elkerülő képzelgések.

A társkereső hátizsák igazi melegágya az olyan minden férfire, vagy éppen minden nőre igaz teóriáknak, amelyeknek lehet némi valóságalapja, de biztosan nem igaz a többségre. Biztos Te is ismersz ilyet, így most nem kezdenék bele egyik elemzésébe sem. Ehhez a városi legendákhoz csapódnak hozzá azok a saját élmények és tapasztalatok.

A gond az, hogy a hátizsák tartalma miatt nem találja a többség a társát. Nem azért, mert nem tud egy jó képet feltölteni vagy éppen azért, mert nem tökéletes a bemutatkozó szövege. De még csak nem is azért, mert kövér, gyereke van, csóró, kapafogú, alacsony, kopasz vagy mondjuk alacsony iskola végzettségű. Ezek mind-mind hatással vannak a társkeresésre, de az igazi gát az társkereső hátizsák tartalma. Mégpedig azt, mert a csomag tartalma miatt adja fel vagy éppen nem is mer belevágni magába a társkeresésbe.

Ezzel az a legnagyobb baj, hogy nehéz tovább lépni, nehéz kiüríteni a zsákot. De amíg nem tudsz szembenézni a saját társkereső hátizsákod tartalmával, addig az nem csak az ismerkedésben fog gátolni, hanem ha el is jutsz odáig, hogy legyen párkapcsolatod nagy eséllyel megmérgezi azt is, hogy újabb és újabb tárgyak, emlékek, érzések kerülhessenek a többi mellé, hogy aztán tovább cipelhesd a saját társkereső hátizsákodat!

 

 Ingyenes minikonzultáció, hogy helyére kerüljenek a dolgok: bit.ly/Minikonz

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

társkeresés magány társkereső baj probléma múlt hátizsák akadály társkereső hátizsák