2018. máj 24.

Merj gyenge lenni!

írta: tolvajnorbert
Merj gyenge lenni!

Egy igazi férfi soha nem sír, az érzéseit jól titkolja, mert minden helyzetben erőt kell sugároznia. Ma onnan lehet felismerni egy (sikeres) nőt, hogy egyedül megold mindent, és büszkén vállalja, hogy olyan ereje van, amivel mindig, minden akadályt le tud győzni. A társadalom, na meg persze a motivációs trénerek által ránk erőltetett kép alapján mindenkinek nagyon, de nagyon erősnek kell lennie mindig, minden körülmény között. Erre jövök én, és arra bíztatlak, hogy merj igazán gyenge lenni!

 brooke-cagle-336467-unsplash_480.jpg

Nem kell mindig erősnek lenned! Kapod az utasítást mindenhonnan, hogy Neked aztán milyen erősnek kell lenned. Nem láthatják, hogy akár csak egy pillanatra is elgyengülsz, mert akkor el fognak taposni, fel fognak falni a farkasok. Látom magam előtt a képet, ahogy a körúton hatalmas bakancsban farkas hordák masíroznak, hogy először eltapossák, majd megzabálják a gyengéket. Elég nevetség kép nem igaz?

Naponta próbálok lelket önteni ügyfelekbe, barátokba, na meg saját magamba is. Most jöhetnék azzal a közhellyel, hogy addig nem fogod értékelni a fényt, amíg nem ismered a sötétséget, de nem teszem. (Illetve már meg is tettem!) Az tapasztalom, hogy a legnagyobb baj az, ha átesel a ló túlsó oldalára, és nem vagy hajlandó tudomást venni a mocsokról, a téged ért támadásokról, a kudarcokról, visszautasításról, vagy bármiről, amivel találkozol nap, mint nap. Persze az sem szerencsés, hogyha ezek hatására teljesen összetörsz, és a padlón heverve élvezed, ahogy elönt a mocsár!

Sok ügyfelem meglepődik, amikor egy-egy botrányosan rosszul sikerült ismerkedés, randi után azt mondom nekik, hogy most van itt az ideje, hogy megéld a fájdalmat, a kudarcot, a csalódottságot. Mert ha most nem teszed, akkor gyűlni, gyűlni fog, és egyszer csak mindent elönt. Onnan sokkal nehezebb lesz felállni, mint a mostanit megélni, és a megtapasztalásból felölteni az akkumulátorokat, ha kell felvértezed magad, és megújult erővel mész előre.

Nem hiszem, hogy mindig Neked kell győzni, neked kell a legjobbnak lenni. Nem kell Csodanőnek vagy Vasembernek lenned! Az igazság az, hogy adj bele mindent, ami tőled telik. Igen, lesz olyan, amikor nem fognak összejönni a dolgok, de ilyenkor van az, hogy abban a pillanatban, amikor elmondhatod, hogy mindent megtettél, akkor nem marad más hátra, mint levonni a következtetést, elmorzsolni néhány könnycseppet, majd másnap újra megpróbálni. Hiszen, ha tudod, hogy most holtponton vagy, akkor ez a kis pihenő, ez az elgyengülés még a segítséged is lesz.

Nagyon távol áll tőlem az a mentalitás, amikor folyton arról beszélnek emberek színpadról, vagy éppen négyszemközt, hogy csak a győzelem elfogadható, és NEKED mindig erősnek kell lenned. Ez szerintem a legnagyobb tévedés! Igen, nézd a dolgok jó oldalát, de számolj a kudarccal is. Ne azért, mert eleve arra készülsz, hanem azért, mert csak így tudsz rá felkészülni.

ben-white-302160_480.jpg

Az igazság az, hogy az élet hullámvasút, ahol nem tudsz mindig a topon lenned! (Egy újabb közhely, bocsi!) De pont az a lényeg, hogy nem is kell. A lényeg, hogy ilyenkor ne vádold magad, mert tudnod kell azt is, hogy nincs semmi baj azzal, hogy elgyengültél. Ha pedig ezt megérted, akkor kérlek tedd meg magadért, hogy amikor elgyengülsz, akkor az nem megy át sem önvádba, hogy miért csinálod, sem pedig önsajnálat dagonyázásába, mert egyik sem fog előre vinni.

Ha pedig társkeresésre adtad a fejed akkor tudd, hogy sokszor fog csalódás érni. Lesznek olyanok, akiket megkedvelsz, lesznek olyanok, akiket félreismersz, és persze olyanok is, akik szándékosan fognak bántani téged! De egyet ne feledj el! Azért kezdted el, mert meg szeretnéd élni az utolsó első csókot. Ehhez pedig néha gyengének kell lenni…

 

 

Ha kell egy kis segítség: http://bit.ly/tolvajnorbert

Képek: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

kudarc kapcsolat motiváció erő zsákutca gyenge holtpont erősen merj hibázni erős férfi erős nő merj gyenge lenni