2020. jan 20.

Karrier vagy szerelem?

írta: tolvajnorbert
Karrier vagy szerelem?

Most a munkámra koncentrálok, és egy pasi, vagy éppen egy gyerek totálisan visszatartana! Ismerős? Lehet, hogy Te is tettél már ilyen kijelentést? Esetleg ez ismerősebb? Most a munkára, a cégemre, a karrieremre koncentrálok, és ebbe nem fér bele egyetlen egy nő sem. Ha majd elértem, amit akarok, akkor is ráérek majd csajozni, mert addig sem maradok le semmiről.

 brooke-cagle-g1kr4ozfoac-unsplash.jpg

Telnek a napok, a hetek, a hónapok, és Te kőkeményen dolgozol, hogy megálld a helyed. Bizonyítani akarsz. Leginkább magadnak, hogy képes vagy rá. Az is lehet, hogy lélekben egy picit már el is engedted, hogy megtalálod a társad. Sokáig bent vagy, mert otthon csak az üres szoba várna. Esetleg egy kutya vagy macska. Ha időben el is indulsz, akkor leginkább azért, mert edzeni mész. Miközben a teremben is beleadsz mindent azon gondolkozol, hogy hová tűntek a barátok, akikkel utána be tudtál ülni valahova. Majd eszebe jut, hogy ők éppen fürdetéshez, meseolvasáshoz, altatáshoz készülnek. Egyik este azt fogod érezni, hogy mennyivel jobb neked, mert szabad vagy, meg tudod valósítani önmagad, az álmaidat. Másik esete pedig kivert magányos kutyának fogod érezni magad, aki egyedül van, és ma már senki nem nyitja rá az ajtót, hogy mi van vele. Ilyenkor persze elhatározod, hogy végre meg fogod találni a társad. Persze lehet, hogy gyereket már nem vállalnál, mert az idő eljárt feletted, vagy éppen simán beleférne, de éppen a munka nem várhat. Szóval társ igen, gyerek nem.

 

A kérdés csak az, hogy kell-e választani? Lehet egyszerre valaki boldog a párkapcsolatában és sikeres a karrierjében, a cége irányításában?

 

Igazság szerint a kérdés nem ilyen egyszerű. A kép talán nem fekete és fehér. A Karrier vs. Szerelem podcast csatorna célja, hogy ezt a képet árnyalja, színekkel töltse meg, és segítsen abban, hogy eligazodj a mindennapokban.

 

Sikeres nőként nem kell kétségbe esni, hogy megfér-e egymás mellett a karrier és a siker. Itt egy beszélgetés dr. Szabó Orsolyával, aki a saját történetén keresztül mutatja meg, hogy hogy ő hogyan éli ezt meg a hétköznapokban:

 

 

Lehet, hogy egy picit elakadtál, vagy az is lehet, hogy azt érzed, hogy teljesen elvesztél az erdőben. Nyugi, nincs másra szükséged, mint finomhangolásra, legalábbis Braskó Csabó szerint:

 

 

De mi van akkor, ha valaki olyan tetszik, akiről azt gondolnád első körben, hogy megközelíthetetlen? Erre ad választ Nagy Balázs színművész:

 

 

újabb epizódok minden vasárnap 18 órakor

Fotó: https://unsplash.com

Szólj hozzá

üzlet kommunikáció podcast gyereknevelés karrier társkeresés párkapcsolat társkereső cégvezetés komoly kapcsolat laza kapcsolat Nagy Balázs egy éjszakás kaland karrieristák Braskó Csaba dr Szabó Orsolya karrier vs szerelem