Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n!

Tányércsörrenés

Vannak dolgok, amiket nehezen tudok megérteni és azt gondolom, hogy egy párkapcsolatban semmi keresnivalója a tányércsörrenésnek, az erőszaknak, illetve ha mégis felüti a fejét, akkor már nem lehet beszélni normális értelemben vett párkapcsolatról.

A napokban néztem valami igen csak emelkedett műsort, amiben az egyik riportalany arról beszélt, hogy minden családban van tányércsörrenés, majd elmondta, hogy a férj kedves volt, igaz most leszúrta az asszonyt. Nem volt ennek előzménye, csak néha volt tányércsörrenés náluk. Hogy mit értett ez alatt azt nem tudom. Bár a helyzetet jól mutatja, hogy az idei Eurovíziós vetélkedésben egy családon belüli erőszakkal foglalkozó dallal értük el egyik legjobb helyezésünket egy olyan előadóval, aki erőszakos viselkedésével többször került címlapra. (Megjegyzés: eddig egyik sem családon belüli erőszak volt, bár erről az énekes barátnőjét kellene kérdezni. Reméljük, hogy ilyen híreket soha sem kapunk és nem azért, mert eltusolják, hanem mert nem emel kezet a párjára és későbbiekben másra sem  független attól, hogy családtag-e az illető vagy sem.)

Az atyai pofon jól bevált, elfogadott nevelési eszköz sok családban. Bár ez nem jelenti azt, hogy ez normális dolog lenne. Legyen szó akár fizikai, akár verbális pofonról. Mind kettő fáj. Ráadásul az utóbbi esetben a felszín alatt akár évek, évtizedek múlva is fájdalmat okozhat.

Éppen ezért nem értem, hogy miért elfogadott az erőszak bármely formája. Igen tudom, hogy az a fránya vak komondor tehet mindenről, de ha tovább vájkálunk a múltban, akkor a politikai elit több tagjáról is elmondható, oldaltól függetlenül, hogy eljárt a keze. Mivel pedig ezek az emberek utána ha tovább nem is, de a ciklus végéig biztosan a helyükön maradhattak. Ennek is köszönhetően sikeresen erősítették az asszony verve jó vagy éppen a hallgass a neved hozzáállást, mely valahol mélyen kódolva van sokakban. Milyen jó lenne, ha lassan eljutna oda az ország, hogy függetlenül attól, hogy a politikai közéletben az erőszaktevő milyen pozícióban van terhessé válna és kirekesztenék, ha a celebritások, ismert személyek esetében sem csukná be a szemét senki és igen is példát statuálnának vele és bármekkora kanosszajárásba is kezd nem nyerne megbocsátást és fürdetnék tisztára.

vita.jpgPersze sokan fellépnek ez ellen és én is mélységesen elítélem az ilyen cselekedetet. Nekem meggyőződésem, hogy akár nőt vagy férfit terrorizál a partnere a gyengeségét akarja palástolni. Az életben egy gyenge, behódoló, elnyomott és jelentéktelen figura, aki otthon éli ki magát.

Azt gondolom, hogy az első pofon elcsattanása, az első tányér törése, csörrenése után megtörik valami és nem lehet igazából párkapcsolatról, sőt családról sem beszélni. A legtöbb esetben ez a négy fal között marad. Sok esetben csak akkor kerül felszínre, amikor már késő. Ilyenkor sajnos valamelyik híradós stáb áll a család háza, lakása előtt és tudósít a borzasztó eseményekről. Számomra ezért is érthetetlen az, hogy a terrorizált, bántalmazott emberek miért nem lépnek tovább, miért nem tesznek semmit azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. Az pedig számomra egyszerűen elfogadhatatlan, amikor valakinek megverik a gyerekét és nem védi meg, sőt a gyereket hibáztatja és az erőszaktevőt védelmezi. Jellemzően az apa keze jár el ilyenkor. De az anya miért nem védi meg gyermekét? Még akkor is, ha ez nem is olyan könnyű.

Gondolom ezek után a sorok után is megkapom, hogy naiv vagyok. De én hiszek abban, hogy ez az erőszak megállítható, csak segítséget kell kérni. Tudom, hogy ciki és tudom, hogy nehéz lehet segítséget kérni, és azzal is tisztában vagyok, hogy ők sem tudnak mindig segíteni, de valahogy el kell érni azt, hogy meg állítsuk az erőszakot. Már csak azért is, mert a gyerekek azt a mintát viszik tovább, örökítik és testesítik meg a későbbiekben, amit otthon láttak. Persze jó lenne (tudom, hogy ez már az álmodozás kategóriája), hogyha a legnézettebb műsorok nem arra építenének, hogy nők és férfiak egyáltalán nem tisztelik egymást és ennek következtében az erőszak is kódolva van a viselkedésükben.

csalad_gyerekkel.jpgNem vagyok galamblelkű, de abban is biztos vagyok, hogy nincs olyan helyzet, amikor megütném a feleségemet vagy bántanám a gyermekemet. Nem tudom elképzelni, hogy akár fizikailag vagy akár verbálisan olyan sebeket ütnék rajtuk, ütnék egymáson. Nagyon remélem, hogy nem vagyok egyedül, hogy nem vagyunk egyedül.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: bit.ly/2AmEkYD

 

 
Nem kell egyedül lenned!
Zárt csoport · 254 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Nem kell egyedül lenned! Egy társkereső csoport azoknak, akik meg akarják találni az új párjukat! Itt megtanulhatod, hogy mi kell ahhoz, hogy megtal...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://parkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr916177566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alibanya1 2014.05.19. 14:06:05

Figyeld csak meg mennyi komment lesz, ez a téma tabu. Illetve majd jönnek a hozzászólások, hogy 1. El van túlozva, 2. A nők is 3. Ha az első pofon után nem lép le akkor meg is érdemli.
Ez a téma rettenetes és borzasztó, sajnos át kellett, hogy éljem és látnom kellett azt, hogy a gyerekeim is átélik és gyerekkoruk részévé vált, de tehetetlen voltam. Segítség pedig nincs sehol. Az áldozat csak magára számíthat, esetleg a saját családtagjaira, egyébként légüres térben van.

Croma Soma 2014.05.20. 09:30:55

A szándékaiddal, ilketve az írást motiváló gondolataiddal egyetértek. De nem tudom megérteni az indulataid, amik az erőszakkal élőkhöz tesz hasonlatossá. Elborzasztanak az előítéleteid, amelyeket "ex catedra" tudományos tényekként állítasz be.
Az meghozott ítéleteid gyalázatosak, mert nem hogy a másik, de semelyik félt sem hallgattad meg. Egyszerűen kinyilatkoztattad, hogyan kellene élnie az embereknek.

A "kabátlopási" gyanúba keverési szándékod, pedig gyomorforgató. Az, hogy valaki nem rest fizikailag is megvédeni magát egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaha bántana nálánál gyengébbet.

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.05.20. 09:30:57

Szerintem inkább a tányér csattanjon a falon, mint a maflás.
Az meg nem naivitás, hanem ostobaság, ha azt képzeljük, hogy valaki sosem lehet ideges. Élj már le valaki mellett 5-10-20-50 évet úgy, hogy soha, egyszer sem szakad el nála a cérna. Ugyan már. Ilyen nem létezik. Egymást verni nem kell, és nem is (lenne) szabad, de azért a ló túloldala is gyanús. Az emberben igenis ott van az agresszió, és el lehet játszani a neeem bennem nincs színdarabot, de attól még nem lesz igaz. Mindenkiben ott van, és ez nem is probléma. A baj akkor kezdődik, ha valaki nem tudja, hogy a maximum az a tányér, meg a pohár -az is csak a falon. Nem egymáson.
Ennyi, szerintem.

♔bаtyu♔ 2014.05.20. 09:30:58

"A napokban néztem valami igen csak emelkedett műsort, amiben az egyik riportalany arról beszélt, hogy minden családban van tányércsörrenés, majd elmondta, hogy a férj kedves volt, igaz most leszúrta az asszonyt."

A férj nagy valószínűséggel ugyanis cigány lehetett, ugyanis a "kultúrájuk" része az, hogy késsel rendezik el a vitákat.

01234567 2014.05.20. 09:31:02

Naiv vagy. Nem lépnek tovább, mert nincs miből, nincs hova, akitől lépnek ott is utolérné őket (látsz erre elég példát az utóbbi időben),a társadalomtól ítéletet nem támogatást kapnak, a hatóságoktól meg semmit, nem hogy védelmet. Túl sok nálunk a pszichopata, olyan társadalmat építettünk, amelyben pszichopata tulajdonságokkal lehetsz sikeres.

jet set 2014.05.20. 09:31:13

Ez ilyen álszent, barom duma. Gondolom, ha az asszonyt ágyban találnád egy pasival, akkor leülnétek hármasban kielemezni a helyzetet. Vagy ha a gyereked azzal szórakozna a boltban, hogy leborogatja a borosüvegeket a polcról, akkor is mosolyognál hozzá. Nem ugyanaz rácsapni a gyerek kezére vagy félhülyére verni.

kvadrillio 2014.05.20. 09:31:15

Az egyszeri ember, a bankár, a rabbi és a cigányok - egy "népmese" napjaink Magyarországáról
Olvasónk bevezető sorai:
Kedves Kurucok!

A Két Hollós szerint a népmesék bizonyos fajtái régen a társadalmi problémákat mutatták be. Persze régen könnyű volt a cenzúrát kikerülni, mert a nép jól tudta, hogy kicsoda a holló vagy a róka. Sajnos mára ezt a tudást kiölték belőlünk, de talán a Kuruc.info hajlandó lenne egy a dolgokat nevükön nevező mesét megjelentetni. Így aztán írtam egyet. Lehet, hogy nem lett a legjobb, de szerintem érdekes lenne ezt a műfajt feléleszteni. A történet természetesen kitalált.
***
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magyar parasztember. Volt neki egy háza, ott élt vele a felesége, az idős anyósa és a tízéves fia. Ennek az embernek nagy becsülete volt a faluban, a földjén ugyanis búzát termesztett, a molnárral és a pékkel nagy barátságban voltak, és a falut ők látták el kenyérrel.
Ebben a faluban nőtt fel egy szép lány, aki egy Jáhvét istenként tisztelő városi bankár szeretője lett. Ez a lány néha meglátogatta a szüleit. Egy ilyen látogatás után elpanaszolta a bankárnak, hogy nem szereti ezt a falut, még egy rendes bevásárlóközpont sincs a környéken. A bankárnak se kellett több, egyből kamatot szagolt! Egy bevásárlóközpont építéséhez ugyanis kölcsön kell.
A bankár a következő szabadkőműves gyűlésen beszédbe elegyedett egy Jáhvét ugyancsak istenként tisztelő ismerősével, aki egy nyugati áruházlánc magyarországi ágazatának elnöke volt. Megbeszélték, hogy elhozzák a kultúrát és a civilizációt egy bevásárlóközpont formájában a faluba. Az áruházlánc elnönének viszont aggályai lettek: hogy vegyék rá az embereket arra, hogy nagy számban betérjenek az új áruházba. Azt találták ki, hogy ha a kenyeret az új áruházban venné a nép, akkor nyilván rendszeresen bejárnának a boltba. Erre a legjobb módszer, ha ellehetetlenítik a helyi kenyérgyártást. Úgy döntöttek hát, hogy megkeresik a polgármestert, aki jobban ismeri a falut.
A falu polgármestere nagy megtiszteltetésnek vette, hogy két ilyen nagy ember szóba áll vele. Nagyon megtetszett neki az ajánlat is, hogy a gyerekét a szabadkőműves összeköttetéseken keresztül bejuttatják egy városi egyetemre, mert a jó iskola fontos egy gyerek boldogságához. Összedugták hát a fejüket, és a minden szempontból törvényes megoldásra azt találták ki, hogy az új bevásárlóközpontra hivatkozva újraosztják a földeket a falu körül. Ha a parasztember nem a háza mellett, hanem a falu másik oldalán termeli a búzát, az annyival nehezebbé teszi a munkát, hogy egy idő után feladja - gondolták.....

...EGY MAGYAR NÉPMESE TERJED SZÁJRÓL-SZÁJTRA...JAHVE IRÁNYÁBA......

Hirdetés

Tanulj meg társat keresni!

borito_uniweb_320.png

Hódítsd vissza az exedet!

webuni_exvissza_320.png

Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n! Egyedül vagy, és fogalmad sincs arról, hogy hogyan és hol fogod megtalálni a társad? A blogban választ kaphatsz azokra a kérdésekre, amelyek a társkereséssel kapcsolatban foglalkoztatnak!

Facebook oldaldoboz

Társkereső Facebook Csoport

 
Nem kell egyedül lenned!
Zárt csoport · 247 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Nem kell egyedül lenned! Egy csoport azoknak, akik meg akarják találni az új párjukat! A csoport célja tehát az, hogy tanulhassatok, megismerjetek m...