2014. júl 22.

Erre figyelj oda a netes társkeresésnél!

írta: tolvajnorbert
Erre figyelj oda a netes társkeresésnél!

Még mindig sokan keresik a párjukat Magyarországon. A foci vb alatt volt egy kis szünet, mert a pasik többsége a labda bűvöletében élt. De ez alatt az idő alatt megnövekedtek a női regisztrációk a társkeresőkön. A tapasztalatom továbbra is az, hogy csak nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy jól, figyelemfelkeltően töltsék ki az adatlapjukat. Pedig egy jól összeállított adatlappal sokkal gyorsabban rá lehet találni az igazira.

Ezek nem ördöngösségek, sokkal inkább, apróságok, amikkel fel lehet gyorsítani a folyamatot. Ez igazából nem más, mint marketing szempontok alapján átnézni az adatlapot és az oldal adta lehetőségek között kihozni belőle a maximumot.

Ha pedig valaki fel akarja venni veled a kapcsolatot, akkor egyrészt ad meg neki a lehetőséget, hogy bizonyítson, de ezzel párhuzamosan ellenőrizd is le, hogy amit mond az úgy van-e.

Banánhéjak, amiken sokan elcsúsznak.

A fotó

Ha nincs fotó – Ebben az esetben szinte esélyed sem lesz a társkeresésre. Van olyan ügyfelem, aki azért nem tölt fel fotót magáról, mert fél attól, hogy visszaélnek a fotójával, vagy mit szólnak majd ehhez tanítványai, ismerősei. Az esélytelenek nyugalmával keres a neten társat, pedig ha töltene fel magáról képet, akkor gyorsan megtalálná azt, akit keres. Persze vannak, akik arra hivatkoznak, hogy nekik nagyon rossz fényképarcuk van. De legyünk őszinték, egy rossz fotó még mindig jobb, mintha semmi sincsen.

Ha nem Te vagy a fotónA kedvencem az, amikor hölgyek brazil topmodellekről, urak pedig harmad-negyed vonalbeli színeszekről vagy focistákról töltenek fel fotót. Én ezt igazából nem is értem. Mert lehet, hogy le fogsz tudni szervezni egy randit, de ott olyan hátrányból indulsz, amit szinte semmivel sem lehet behozni. Ismerek olyat, aki elmesélte, hogy egy ilyen szituációban kevesebb, mint 30 másodpercig tartott a randija. A többségnél szerintem hasonló eredmény lesz.

Napszemüveg, tájkép, csoportkép – Ezekkel a képekkel a legnagyobb probléma az, hogy olyan, mint Mátyás király ajándéka, jött is, meg nem is, hozott is, meg nem is. Tehát van fotó, mégsem derül ki, hogy milyen is a társkereső. A csoportkép (vagy kép az ex társaságában) a legpikánsabb, mert volt már olyan ügyfelem, akivel közösen kerestünk neki társat és az egyik úriember fotóit nézegetve felmerült benne, hogy a csoportképen látható másik két férfit vajon hogyan lehet megismerni, mert sokkal helyesebbek voltak, mint az adatlap „tulajdonosa”. Ne ez az igazi öngól

Közösségi oldalról áttöltött képek – Érdemes odafigyelni, hogyha a Facebook azonosítónkkal regisztrálunk, hogy milyen képeket tölt át. A gond ilyenkor az, hogy olyan képek kerülhetnek át, aminek semmi keresnivalója egy társkeresőn. Mire gondolok? Közös karácsony, baráti összejövetelek, stb. De a személyes kedvencem a következő: Egy nő felrakott magáról egy képet, ami a falu végén lévő kocsma udvarán készült. A szájából cigi lógott ki és előtte volt kb. 5 üveg üres sörösüveg és vagy egy tucat feles pohár. Bár mellette szóljon, hogy legalább mosolygott közben.

Milyen egy fotó? – Először is az a régi felfogás, hogy az izgatóbb, ami csak sejtet szerintem még mindig igaz és ezzel máris kiléptél a tömegből. Fontos, hogy ne csak egy képet tegyél ki magadról, de túlzásba se vidd, mert mire végignéz valaki rólad 10-15 fotót meg fog unni a mai rohanó világban. Az ideális 2-3 kép lehet. Fontos, hogy az arcod jól látható legyen rajta és kérlek szépen, hogy mosolyogj! Olyan kevesen mosolyognak ezeken a fotókon (Lehet, hogy az igazolványkép készítésnél rászóltak, hogy ne tegye és ez megmarad benne?), mégis szinte mindenki mosolygós arcokat keres. Nem fontos, hogy legyen rólad egész alakos fotó, de  ha nem csak laza kapcsolatot keresel, akkor kerüld a fürdőruhás képeket is.

Az információk

Bemutatkozás – Tudom jól, hogy csak kevesen vannak, akik szeretik fényezni magukat, de akár tetszik, akár nem itt az a cél, hogy eladd magad és megtaláld a társadat. Ha ezt üresen hagyod, vagy azt írod, hogy mit is írhatnék magamról, esetleg most nem jut semmi az eszembe, majd később kitöltöm és ez olvasható több hónap múlva is, akkor ezzel azt fogod magadról üzenni, hogy Te egy LÚZER vagy. Ne használj közhelyeket és nagy ívben kerüld el az idézeteket is. Ezek ma már inkább taszítják az embereket. Ehelyett 4-5 mondatban légy egyedi, és fogalmazza meg számodra fontos dolgokat, amik jól jellemeznek és könnyű kapcsolódási pontot találni hozzá. Így fognak tudni majd azonosulni veled.

Ideális társ – Ez az, amit a többség totálisa üresen hagy. Ha ki akarsz emelkedni a tömegből, akkor ezt töltsd ki mindenképpen. Itt is igaz az, ami a bemutatkozásnál. Sokan ezt nézik meg először, hogy vajon az itt leírtakra ő hasonlít-e, mert ha igen, akkor érzik azt, hogy őt keresik.

Hogy milyen egy jó adatlap az (online) társkeresők világában? Színes, de nem harsány, egyedi, de nem hivalkodó és mindenképpen a lehető legtöbb információt tartalmazza rólad, ami publikus lehet, amire a másik fél érdeklődését felkelti. A recept egyszerű. Fordítsd meg a lovat és gondold végig, hogy neked mi jön be és ennek megfelelően csináld meg a saját adatlapodat. Én abban hiszek, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Így tudja a zsák a leghamarabb megtalálni a foltját...

facebook_csoport.jpg 

Szólj hozzá

bemutatkozás férfiak nők társkeresés ismerkedés társkereső fénykép randi komoly kapcsolat online társkeresés laza kapcsolat egy éjszakás kaland