2014. sze 09.

Ezt most miért?

írta: tolvajnorbert
Ezt most miért?

Tudom, hogy nem csak angol kisasszonyok ismerkednek a társkereső oldalakon, de mindig elcsodálkozom, hogy az a bizonyos kerítés milyen alacsonyan volt. Talán az az egyik legnagyobb hiányossága az ingyenes regisztrációnak a társkeresőkön, hogy tényleg bárki regisztrálhat.

Mire gondolok és miért született ez a poszt? Azért mert egyre több ügyféltől hallom, hogy különböző társkereső oldalakon vannak regisztrálva és mostanában egyre több az „idióta”, aki a másikat egyszerűen egy darab rongynak nézi és olyan levelet ír neki vissza, amit ha nem gond most nem minősítenék.

Nem vagyok naiv, amikor évekkel (lassan évtizedekkel ezelőtt) a 90-es évek végén, még a nagy chat láz idején neten ismerkedtem ott is volt néhány érdekes levélváltás, beszélgetés, de mostanában igen sokan sértegetik a másikat!

Azt teljesen el tudom fogadni, hogy ízlések és pofonok különbözőek. Az is lehet, hogy A-nak tetszeni fog B, míg B amikor meglátja A-t, akkor a nem, nem, soha jut eszébe. Szerencsére vannak intelligens társkeresők is, akik ilyen helyzetben megírják, hogy nagyon kedves vagy, hogy rám gondoltál, de én más keresek. Ez a legjobb választás. A másik véglet, amikor elkezdik sértegetni a másikat, hogy mit is képzel magáról, hogy egyáltalán írni mert neki. Ennél talán még az is jobb, ha nem ír semmit, bár ismerek olyanokat, akik ilyenkor elkezdenek reménykedni.

Én hiszek abban, hogy felnőtt emberek módjára lehet kommunikálni a másikkal. Legalábbis adjuk meg mindenkinek az esélyt. Ha pedig nem ért a szép szóból vagy éppen egy címeres ökörrel van dolgunk, akkor pedig ne süllyedjünk le az ő szintjére, hanem határozottan köszönjünk el tőle. Ha pedig ez sem segít, akkor érdemes az admin segítségét kérni, hogy tiltsa le vagy ha lehet, akkor törölje az illetőt.

Ez a jelenség minden társkeresőn megtalálható, ahol ingyenesen lehet regisztrálni. Minél többen vannak egy oldalon, annál több lesz köztük az olyan is, akinek inkább máshol lenne a helye, de hát a nagy számok törvénye itt is működik. Ha olyan oldalt, keresel, ahova ingyen lehet regisztrálni, sokan vannak, de mégis valahogy családiasabb a légkör, akkor kattints ide és próbáld ki ezt az oldalt.

 facebook_csoport.jpg

 

Szólj hozzá

chat kommunikáció férfiak nők társkeresés ismerkedés levelezés online társkeresés