2015. ápr 23.

Nemcsak a 20 éveseké a világ

írta: tolvajnorbert
Nemcsak a 20 éveseké a világ

Amikor évekkel ezelőtt elkezdte párkapcsolatokkal, társkereséssel foglalkozni, akkor valami miatt azt hittem, hogy ez a 20-as, 30-as generáció legnagyobb problémája, és utána valahogy megoldódik minden, illetve a régi gyökerek, a „régi iskola” miatt, az idősebb korosztály nem érintett, és ha valaki mégis az, akkor ő valami miatt biztos nem keres társat. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Az első meglepetés az volt, amikor egy nyugdíjas úriember bejött hozzánk, hogy tudunk-e neki segíteni. Első meglepetésünkben néhány perc kínos csend után megbeszéltük, hogy mielőtt erre igent vagy nemet mondanánk egy kicsit beszélgessünk már. Érdekes, és tanulságos beszélgetés volt. Nagyjából itt dőlt meg minden, amit korábban tanultam, tanítottak, amit sok könyven leírnak, és a guruk hirdetnek fennhangon.

idos_no.jpg

Egy életre megtanultam, hogy nemcsak a 20 éveseké a világ. Merem állítani, hogy ma a 60+-os korosztály az egyik legaktívabb, ha társkeresésről van szó. Mégis ők azok, akik zsákutcába vannak. Ennek oka, hogy egy részük nem tudja, nem szereti használni az online felületeket, így sok szempontból esélye sem lesz, hogy megismerkedjen másokkal. A másik komoly akadály az, hogy az online felületek mellett szinte sehol nem tudnak ismerkedni. Persze mondhatod, hogy ott vannak a nyugdíjas klubok, de ott egyrészt folyamatosan csak ugyan azok az emberek fordulnak meg, illetve sok esetben a különböző nemek nem keverednek, mert mit keresne egy pasi a hímző körben. A randiszervezéssel foglalkozó cégek pedig a felső határ sok esetben 40-45 éves kor magasságában húzzák meg. Ráadásul szegény embert az ág is húzza alapon, a demográfiai sajátosságoknak köszönhetően nagyon kevés egyedülálló pasi jut nagyon-nagyon sok egyedülálló nőre.

okos nő.jpg

De talán nem is ők vannak a legrosszabb helyzetben, hanem a 40-50-es korosztály. Miért? Mert itt az emberek jelentős részének annyira rossz a szájíze, hogy esze ágában sincs ismerkedni, másrészt nagyon nehéz 15-20 év után visszakerülni a társkeresők húspiacára és megfelelni az elvárásoknak. Ráadásul sokan úgy gondolják, hogy ami igaz volt 20-25 éve, az most is igaz. Hiszen, anno mindenki velem akart járni, megismerkedni, szerelmes volt belém a fél falu, akkor ez most is így van. Igaz, hogy közben pocakot eresztett és megkopaszodott, vagy a nőiesen teltből bálna lett és közben már hiányzik egy-két foga is, de mivel néha-néha felvesz egy sportcipőt és egy-egy trendi ruhadarabot máris azt gondolja, hogy ő marha fiatalos. Persze más szemében a szálkát is észreveszi, és emiatt kapásból eldönti, hogy a korosztálya túl öreg hozzá, maradi és földhözragadt. Ezért élből mindenki, nők és férfiak egyaránt 15-25 évvel fiatalabb társat fog keresni. Nem hiszel nekem? Nézz körül 10 percig bármelyik online társkeresőn. Baj ez? Igazából egyetlen egy ok miatt lehet az! Ez pedig az, hogy a kereslet és a kínálat nagyon, de nagyon nem fog találkozni. Így ahelyett, hogy végre boldog párkapcsolatban élne, és jól érezné magát bele fog menni olyan helyzetekbe, amibe az elején esze ágába sem lett volna belemenni. Mert végre valaki ír neki, végre elhívják randira. Nem akar ő egyéjszakás trófea lenni, de végre valaki odafigyel rá. Csak most az egyszer, mondogatja magában. Végre az a nő vagy végre az a férfi felfigyelt rá. A végén pedig belül eltörik valami, megszakad és egyre vacakabbul fogja érezni magát. Innentől ez egy igazi 22-es csapdája, mert hát túl büszke ahhoz, hogy mondjuk hozzám forduljon, hogy segítsek neki, így marad a régi lemez, hogy a társkeresőkön mindenki szemét, idióta és inkább vagyok egyedül. Pedig ha valaki a 40-es vagy 50 éveiben jár és társat szeretne, akkor meg tudja találni könnyen, mert itt is nagyon sokan keresnek, csak néhány elképzelést, ami az elméjében van össze kell törni, el kell felejteni, és csak a lényeges dolgokra kell figyelni. Ha így tesz, akkor gyorsan meg fogja találni azt, akit a lelke legmélyén mindig is keresett.

puszi_kicsi.jpg

Ahogy haladok a poszt vége felé egyre fiatalabb és fiatalabb korosztályt veszek górcső alá, és hát így nem maradhatnak ki a 30-asok sem. Hiszen az az első olyan korosztály, ahol manapság már komolyan megfogalmazódik valakiben, hogy komoly párkapcsolatot keres, és most már végre szeretne megállapodni. (Igen, tudom, hogy vannak 20 évesek, akik megtalálták az igazit, de én azt látom, tapasztalom, hogy ők azért még mindig inkább élni, bulizni, szórakozni akarnak.) Itt jön az igazi dilemma, hogy mi is legyen. Hiszen jó lenne még a haverokkal, barátnőkkel a romkocsmákban, trendi partikon vagy éppen egy jó házibuliban szórakozni, de már nagyon vágynak arra is, hogy jó lenne megállapodni, megtalálni az igazit és elindulni vele a közös úton, ahol előbb utóbb gyarapodhatnak egy-két gyerekkel. Nagyon pátoszosnak tűnik? Igen az. Ráadásul sokan nem is tudnak dönteni és úgy vannak vele szombat hajnali háromkor, hogy majd ráérnek ezen gondolkodni. Majd vasárnap esete csöndes magányukban pedig átkozzák az elvesztegetett időd, de sokan gyors vállrándítással elintézi, hogy azok közül, akikkel az elmúlt 48 órában bulizott, vagy látott a neten, Tinderen, stb, közül nem tudja senkivel elképzelni, hogy megismerkedne, és milyen jó, hogy egyedül van. Az igények hatalmasak, és az idő rohan. Majd a 30-as évek végén jöhet a pánik főleg a csajoknál, hogy basszus, de jó lenne gyereket vállalni. Ilyenkor jön a kapkodás, és ha ló nincs a szamár is jó lehet helyzet, és akit korábban bottal nem piszkált volna meg, azzal örömmel vállal közös gyereket. Csoda, hogy ilyen magas a válások száma?

Mi lehet a megoldás?

Ez egy nehéz kérdés! Mert ugye más és más kihívással küzdenek a különböző korosztály tagjai, sőt sok esetben akár azonos korúak is. Egy biztos, hogy egyedül lenni vacak dolog és ez ellen tenni kell. A megoldás persze nem nagy ördöngösség. Ha már túl vagy az előző kapcsolatodon, szépen lezártad, bedobozoltad minden örömét és bánatát, és feltetted a polcra, akkor jöhet csak a következő kapcsolat. Így nincs rossz szájíz, önvádaskodás vagy éppen gyűlölet a másik nem iránt.

Ezek után pedig töltsünk el egy délutánt, egy estét, és döntsük el, hogy mi a szívünk igazi vágya? Hogy milyen társat is akarunk! Egy dologra figyeljünk oda! Amikor ezen gondolkodunk, akkor 2-3 tulajdonságra koncentráljunk! Ezek pedig elsősorban belső tulajdonságok legyenek, hogy milyen is legyen az a partner, és csak ezt kezdjük el keresni. Ha túl sok minden alapján szelektálsz, akkor egy olyan bevásárló listád lesz, aminek senki nem fog megfelelni. Persze kérdezhetd, hogy hogyan fogod tudni eldönteni valakiről, hogy kedves, intelligens, művelt, érzéki, szexuálisan túlfűtött, galamblelkű, megértő, empatikus, édes, mosolygós, nyitott, és még sorolhatnám, ha egy társkeresőn ezt nem tudod mérni. Ez igaz, de ezek után növeld meg a keresési paramétereket. Lehet csak annyi a szűrés feltétele, hogy el tudod-e képzelni, hogy megigyál vele egy kávét, teát egy kávézóban. Emellett pedig kezdj el nyitni a világ felé és ismerkedj mindenhol, ahol csak emberek vannak. A legrosszabb az lehet, hogy megismersz számtalan kedves és persze kevésbé kedves embert, amitől Te több leszel, és még könnyebben el tudod dönteni, hogy kit is keresel.

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés csajok párkapcsolat társkereső randi pasik házasság gyerekvállalás komoly kapcsolat internetes társkereső dobozolás randiszervezés 50 felettiek társkeresése 60-as társkeresők 50-es társkeresők 40-es társkeresők 30-es társkeresők