2015. okt 03.

Twilight, avagy hogyan szívd a pasik vérét?

írta: tolvajnorbert
Twilight, avagy hogyan szívd a pasik vérét?

Kevés olyan film van, ami ennyire meg tudja osztani a nőket és a férfiakat. Amikor én először hallottam a történetet dióhéjban, akkor kifejezetten érdekelt, hogy milyen lesz a filmváltozat. De pasiként inkább szenvedtem, mint szórakoztam. Azt hittem, hogy ez egy pocsék film, de minden lány, csaj, nő, akivel beszéltem ódákat zengett róla.

A történet nőknek született. Röviden arról szól, hogy Bella az apjához költözik egy kisvárosba, ahol reménytelenül beleszeret Jakob. De esélye sem lehet, hiszen a lány az első pillanattól Edwardba szerelmes. A történetet bonyolítja, hogy a Jakob vérfarkas, akinek Edward az ősellensége, hiszen ő nem más, mint egy hús-vér (illetve inkább csak vérszívó) vámpír, aki erkölcsi aggályok miatt nem szív vér. Hogy lehessen 4 könyvet írni, majd ebből 5 filmet csinálni lesz itt ősi vámpír klán, bosszú és különböző szövetségek. De mindent áthat a szerelem. A történet Bella és Edward szerelméről szól, de hogy a brazil szappanoperákon szocializálódott nézők is jól érezzék magukat Jakob beleszeret Bella és Edward közös gyerekébe, Renesmee-be. Az más kérdés, hogy ez vajon súrolja-e a pedofília határát, vagy sem… Tudom, tudom bevésődés, de akkor is morbid, bár ha ez nincs, akkor az 5. film elég gyorsan véget érhetett volna.

6875138-twilight-wallpaper_480.jpg

Forrás: 6875138-twilight-wallpaper-http://7-themes.com/data_images/out/31/6875138-twilight-wallpaper.jpg

Ha nőből vagy tetszeni fog, mert a romantika elfeledett világát hozza a felszínre. Olyan ez mint gyerekkorunk kedvenc hercegnős meséi, ahol a hercegnőt lecserélték egy átlagos diáklányra, a herceget, pedig egy falfehér vámpírra.

Ha pasiból vagy, akkor fájni fog. Bár jó tárgyalási alap lehet sok mindenre. Megnézed a pároddal, és utána kérhetsz dolgokat. Itt a fantáziádra és a merészségedre bízom, hogy meddig mersz elmenni. De készülj fel lelkileg, hogy van az a pont, ráadásul szinte mindegyik részben, ahol szíved szerint eret pattintanál, mert úgy érzed, hogy nincs más megoldás.

Pedig a történet alapján akár mind a két nem számára nézhető, szórakoztató és tartalmas kikapcsolódás lehetett volna ennek a történetnek a filmváltozata. Minden megvan benne ehhez, hiszen vannak vámpírok, vérfarkasok, harc, bosszú, szerelem, fordulatok, és néha a humor morzsái is felfedezhetőek benne. De annyi szirup ömlött rá, hogy ebben a pasik többsége belefullad.

twilight-movie-high-resolution-stills-twilight-series-8917847-2185-1224_480.jpg

Forrás: http://www.heyuguys.com/images/2014/04/Twilight-Movie-HIGH-RESOLUTION-Stills-twilight-series-8917847-2185-1224.jpg

Ebből a történetből egy jó vágó talán még most is tudna olyan filmet csinálni, ami mindkét nemnek bejönne. Nem kell mást csinálnia, mint a szirupos nézéseket, kivágni. Ezzel olyan nettó 2-3 órát nyerne mindenki. Bár amikor ezt felvetettem, akkor minden csaj azzal jön, hogy ez volt a film legjobb része, és akkor csak a csatajelenet marad volt. De nincs igazuk, mert a csókok, az átváltozás és a gyermek megszületése is megmaradna a történetben.

Hölgyeim! Ha egy pasi végignézi veletek ezt a filmet, akkor hidd el neki, hogy szeret, mert még ha kér is cserébe valamit, ez akkor is hőstettnek számít. Olyannak, mint mondjuk a legendás lovag csatája a sárkánnyal. Igaz, Itt démonokkal kell majd megküzdenie. A szerelem szirupos szörnyei lecsapnak mjad rá. Itt nem a vámpírok szívják ki mások vérét. Kérlek, könyörülj meg rajta, és engedd szabadon!

Abban az esetben, ha nő vagy, és még nem láttad, akkor ajánlom, főleg, ha 8-10 óra szirupos romantikára vágysz. De pasiknak csak akkor, ha kapnak cserébe valamit, vagy elég mazochisták, és kínozásra vágynak.

 

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Szólj hozzá

kritika vámpír vérfarkas Twilight Kristen Stewart Robert Pattinson Edward Cullen Jacob Black Taylor Lautner Alkonyat Ashley Greene Isabella (Bella) Swan vámpírklán Volturi