2016. jan 08.

Miért teszi tönkre a párkapcsolatokat az MLM?

írta: tolvajnorbert
Miért teszi tönkre a párkapcsolatokat az MLM?

Az MLM már csak olyan, hogy az ember vagy imádja, és a XXI. század legnagyobb üzleti lehetőségét látja benne, vagy éppen ellenkező állásponton van, és úgy tartja, hogy ennél nagyobb parasztvakítás, és átverés még nem volt a földön. De vajon miért teszi, teheti tönkre bármely MLM a párkapcsolatokat?

Tiszázzuk még az elején, hogy nem tisztem, hogy pro vagy kontra megítéljem az MLM-eket, hogy lehet-e vele pénzt keresni vagy sem. Mindenki saját ízlése és vérmérséklete szerint kérdezze meg szponzorát vagy anti MLM-es barátját, és alakítsa ki véleményét az MLM-ekről.

mlm_480_man-1020387_1920.jpg

Sokan, amikor hallanak valamelyik MLM-ről csak abból a szemszögből vizsgálják meg, hogy lehet-e vele pénzt keresni vagy sem? Hogy vajon neki, nekik működne-e a rendszer? Hogy vajon ők is meg tudnak-e gazdagodni vagy sem? De az igazi kérdés nem ez! Az igazi kérdés hosszú távon az, hogyha párkapcsolatod van, akkor néhány hónap, vagy év után is meglesz-e ugyanaz a partnered? Vagy milyen esélyekkel indulsz el társkeresőként, ha kiderül rólad, hogy Te egy független vállalkozó vagy, aki valamelyik MLM céget képviseled, és eszed ágában sincs ezen változtatni?

 trening_480_conference-room-386366.jpg

Induljunk ki abból, hogy van párkapcsolatod! Itt az a kérdés, hogy a házaspár, párkapcsolatban élők vajon mindkét tagja aktív lesz az üzletépítésben, vagy csak az egyik?

Ha csak az egyik fél lesz aktív, akkor biztosra vehető, hogy a kapcsolatnak vége lesz. Ha pedig házasságról volt szó, akkor válás lesz a vége, ha a másik fél nem fog beszállni. Hogy miért? Ennek több oka is van:

  • Másképpen fogják látni világot, és egy idő után el fognak egymás mellett beszélni. Ha megkérdezik, hogy hogyan képzelik a jövőt 5 év múlva pikk-pakk kiderül, hogy teljesen eltérően.
  • Másképpen fognak gondolkodni, hiszen az ilyen cégek mellett, vagy éppen maguk a cégek komoly hangsúlyt fektetnek a személyiségfejlesztésre. Ennek hatására képezni fogja magát tréningeken, a kocsiban cd-t fog hallhatni rádió helyett, amit a másik soha nem fog megérteni. Ahogy azt sem, hogy miért nem vele nézi a tv-t, ahelyett hogy már megint valamilyen menedzser, vagy siker könyvet olvas.
  • Melyik férj vagy feleség nézi jó szemmel, hogy a másik valami üzletecske miatt szinte minden estéjét vadidegenekkel tölti?

telefonos_480_office-620822_1920.jpg

Ez csak három indok arra, hogy totálisan eltávolodjanak egymástól, és akkor a klasszikus vitáról magáról az MLM üzletágáról még nem is szóltam.

Hogy mi mentheti meg a kapcsolatot? Az egyik, hogy az a fél, aki csinálta abbahagyja, és lemond arról a tervéről, hogy itt sikeres lesz. Ebben az esetben a társat és a régi életet választja. Hogy boldogok lesznek-e életük végéig az majd később kiderül.

A másik lehetőség, hogy elkezdik együtt csinálni. Ekkor arról beszélünk, hogy a pár mindkét tagja aktívan részt vesz a munkában. Hívogatják a barátokat, mutatják nekik a lehetőséget, és elkezdenek velük együtt dolgozni. Hogy ők együtt maradnak-e az nagyban függ attól, hogy mennyire lesz sikeres az együttműködésük. Ne érts félre. Nem attól maradnak együtt, hogy milliókat keresnek, hanem attól, hogy jó csapatot alkatnak. Persze, ha nem keresnek milliókat, akkor az súlyos nyomokat hagyhat, és ilyenkor jönnek a viták, és mindig lesz egy megértő váll a csapatban, ahol ki tudja sírni magát, és sajnos ilyenkor az események követik egymást. A szimpla megcsalást pedig természetesen az MLM-nek fogják felróni, mert hát az könnyebb, mint beismerni, hogy tévedtünk, de a lényeg ugyanaz, hogy vége lesz a kapcsolatnak. Sikertelenség esetén akkor maradnak együtt, ha a közös ellenség maga a rendszer lesz, és elmondhatják, hogy mi mindent megtettünk, de a rendszer rossz és kiszipolyozott bennünket. Ekkor lesz egy újabb kapcsolódási pont, ami segíthet. A kérdés, hogy a kudarcélmény milyen nyomot hagy a felekben, és azt hogyan tudják feldolgozni. 

Hogy a sikeres párok együtt maradnak? Valószínűleg igen, ha pedig kenyértörésre kerülne a sor, akkor valószínűleg személyes konfliktus miatt megy tönkre a kapcsolat. Hiszen az MLM-ben korábban jól együtt dolgoztak, így az nem lehet az oka.

Mi a helyzet akkor, ha egyedülálló lelkes MLM-esként keresed a párodat? A gondot az fogja okozni, hogy az MLM megbecsültsége a biztosítási ügynök, BKV ellenőr, porszívó ügynök és a politikusok után van rögtön. Aki nem csinálj az agymosott birkának fogja nézni, és a helyes pofija miatt elmegy vele egyet randizni, ahol majd megpróbálja rábeszélni, hogy legyen egy rendes állása. Ráadásul az sem megoldás, hogy más-más MLM tagja „keveredjenek”, mert hát a konkurenciánál mi sokkal jobbak vagyunk, és a cégek közötti ellentét áthidalhatatlan. Ebből max egy modernkori Rómeó és Júlia történet jöhetne létre, amelyet áthat az L.O.C illata és az aloa vera íze. De itt sem lenne happyend, hacsak nem győzi meg az egyik a másikat, hogy az mennyivel jobb rendszer. A rendszeren belül pedig jön a kakaskodás, hogy a közös üzlet ki alá tartozzon. Ez sem egy egyszerű menet.

uzletasszony_480_business-1067978_1920.jpg

Mi van akkor, ha egy srác (ritkább esetben egy lány) úgy dönt, hogy elkezd randizni egy MLM-es lánnyal? Először is készüljön fel arra, hogy a lány szinte állandóan valamilyen csapat rendezvényen vagy bemutatón lesz, ahol bár még nem tudják, hogy együtt maradnak-e, de a közös jövőjük fog épülni. Persze ha hosszú távon is együtt akar maradni vele, akkor eméssze meg, hogy első körben ő is lelkesen fogja használni a cég termékeit, és mire észbe kap már lelkesen fog tapsolni valakinek a színpadon, akiről az előbb azt mondta egy másik ember, hogy marha sikeres és sok-sok pénze van. Ha ez a jövőkép nem tetszik, akkor spórolj meg időt magadnak és zárd le a kapcsolatotokat. Megjegyzem, hogy ha Te MLM-esként új kapcsolatra vágysz, akkor bár tudom, hogy eddig hétfőtől vasárnapig nyomtad a gélt, meg a többit, hogy egyre több emberhez eljusson az, ami a Te életed is megváltoztatta, de légyszi vedd figyelembe, hogy másik nem ebben a világban él, és szánjál rá időt. Döntsd el, hogy meg akarod ismerni, mert akkor legyen arra időd, hogy együtt legyetek. Igen, tudom, hogy borzasztó, de lehet, hogy még egy-két estét is be kell majd áldoznod, amikor moziba tudtok menni, mint más párok. De tudd, hogy ő nem akar üzletet építeni veled, akkor nem lesz hosszú életű a kapcsolatotok.

pasi_480_tie-690084.jpg

Hogy miért teszi tönkre az MLM a kapcsolatokat? Azért, mert a többségnél nem együtt csinálják, és ha korábban hasonló hasonlót is vonzott, akkor egy idő után teljesen el fognak távolodni egymástól. Ráadásul ebben az üzletágban nem lehet úgy dolgozni, mint egy munkahelyen. Ez vagy életforma lesz és napi 24 órában csinálod, vagy sehogy. Ha együtt akartok maradni, akkor nincs más hátra, mint jó csapattá kovácsolódni, és együtt sikerre venni a Ti kis csapatotokat. Mert a sikertelenség mindenkiből a legrosszabbat hozza ki. A kérdés már csak az, hogyha állandóan együtt vagytok az erősíti, vagy gyengíti-e a kapcsolatotokat? Alapvetően nem az MLM a hibás. Az csak felszínre hozza/hozhatja azokat a tulajdonságokat, amiket korábban vagy nem vettél észre vagy egyszerűen túlléptél rajta, de ha mindig, minden pillanatban együtt vagytok, és ráadásul el kell dönteni, hogy kinek hol a helye, hogy partnerek lesztek-e vagy főnök-beosztott viszonyban csináljátok-e a dolgotokat az sok olyan feszültséget fog hozni, amit MLM nélkül nem éltetek volna meg. Tehát nem az az igazi kérdés akkor, amikor beléptek egy MLM-be, hogy sikeresek vagy éppen gazdagok lesztek-e, hanem az, hogy megkockáztatjátok-e azt, hogy szakítani/elválni fogtok néhány hónap vagy év múlva…

Imádtad? Utáltad? Mond el a véleményedet a kommenteknél!

Tetszett, amit olvastál? Itt még több posztot megtalálsz! Klikk ide a további posztokért!

Fotók: https://pixabay.com/

Szólj hozzá

siker kudarc szakítás ismerkedés párkapcsolat házasság válás súgó sikeres férfiak sikeres nők MLM