2018. jan 01.

3+1 egyszerű lépés, hogy megtaláld a társad 2018-ban!

írta: tolvajnorbert
3+1 egyszerű lépés, hogy megtaláld a társad 2018-ban!

Új év – új szerelem! Az örökös újévi fogadalom lista második-harmadik helyezettje a társkeresés. Bár sokaknál az első helyen van, de a többség még mindig inkább lefogyni, vagy a dohányzásról leszokni szeretne. De mit kell tenned ahhoz, hogy 2018-ban meg is találd a társad, és ne csak egy újabb égbe kiáltott gondolatfoszlány maradjon?

Tisztázzuk gyorsan, hogy a társkeresés a többségnél tovább tarthat, mint 1 év, és sokaknál ez akár évekig tarthat. Hogy miből gondolom ezt? Az elmúlt években több, mint 1000 embert kérdeztünk meg arról, hogy mióta keresi a társát. A 74%-uk több, mint egy éve, és az összes válaszadó közel egyharmada pedig több, mint 3 éve keresi a társát!

Szép kis kilátások, ugye?

De! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azok, akik szépen sorban megcsinálják azt, amit meg kell csinálni ahhoz, hogy megtaláld a társadat, ők könnyedén meg is találják a társukat, vagy legalábbis gyorsan! Elsőre úgy fogod érezni, hogy amit tenni kell azt eddig is tudtad, és elég gyerekes lesz a lista. A kérdésem csak az, hogyha ez tényleg így van, akkor a többség miért nem csinálja? Ha pedig Te több, mint hat hónapja keresed a társad, akkor Te, mint társkereső veterán miért nem csináltad meg?

priscilla-du-preez-361813_480.jpg

1. Döntsd el, hogy tényleg akarod-e!

Az első, és egyben legfontosabb, hogy tisztázd magadban, hogy akarsz-e egyáltalán társat keresni. Ha pedig a válasz igen, akkor olyan jó lenne, ha azt is el tudnád dönteni, hogy milyen kapcsolatot keresel, és azt milyen partnerrel képzeled el. Az utóbbit még csak-csak végiggondolja az, aki társkereső oldalakra regisztrál. A gond ott van, hogy a sorrend sajnos nem felcserélhető, és ha az előtte lévő két kérdést nem tudod magadban tisztázni, akkor sokkal inkább lesz kudarcélmény a társkeresés, mint sikertörténet, ami egy boldog párkapcsolatban teljesül ki.

2. Készülj fel!

Ahogy beszélgetek társkeresőkkel a többségről kiderül, hogy nem hogy nem gondolkodik azon, hogy felkészüljön a társkeresésre, de ráadásul még feleslegesnek is tartja. Ezek után pedig nem lesz rá ideje, mert a zsúfolt napirendjébe nem tudja beiktatni sem a társkeresés keresés részét, sem az ismerkedést, sem pedig a randizásra nem lesz ideje. Arról pedig nem is beszéltünk még, hogy mentálisan (mit és hogyan csinálj ismerkedés, randizás közben), vagy fizikálisan (bírni kell szuflával, a sportolás, egészséges életmód vonzóvá tehet, és emeli az önbizalmadat) milyen felkészülést végez a társkeresők többsége.

rawpixel-com-433728_480.jpg

3. Ismerkedj!

Az ismerkedés része az, ahol a többség elkezdi magát a társkeresést! Meg is értem! Ez talán a legizgalmasabb része, bár itt lehet csak igazán pofára is esni. Sokszor az sem mindegy, hogy hol ismerkedsz. Mert ugye a Google megmondja, ha kérded, hogy mely online társkereső oldalakra regisztrálj. De azt nem fogja tudni megmondani, hogy vajon ott lesz-e az, akit Te keresel. Ahogy azok az ál összehasonlító oldalak sem, amelyeket az oldalak tulajdonosai hoztak létre, hogy azzal csalogassák az oldalukra a kíváncsiskodó és bizonytalan társkereső tömegeket. Az pedig az emberek többségének még csak eszébe sem jut, hogy nem csak online lehetne ismerkedni, hanem mondjuk megszólíthatná azt, aki ott áll vele szembe, és még szimpatikus is neki. Vagy ha megszólítanak, akkor vedd észre, hogy éppen flörtölnek Veled!

+1 Csapasd a ritmust!

Miért fontos, hogy csináld? Ó, csak azért, hogy végre ne csak néhány napig, vagy hétig legyél lelkes. Mert lesznek olyanok, akik visszautasítanak, sőt az is lehet, hogy nem találsz senki olyat 2-3 hét után sem, aki megfelelne az elvárásodnak. A többség azért keres sokáig társat, mert ilyenkor feladja, vagy éppen megalkuszik egy olyannal, akivel nem kellene. Tedd meg magadért, hogy Te ilyenkor inkább lazítasz egy-két napot, de utána újult erővel mész tovább!

iTuneson keresztül ide kattintva tudod meghallgatni a podcastet!

 

#90napostárskeresőkihívás! Hogy idén ne add fel olyan könnyen, és végre esélyed legyen arra, hogy megtaláld a társadat összeállítottam egy 90 napos társkereső kihívást, vagy hívhatjuk mentorprogramnak is. A cél az, hogy ez alatt a 90 nap alatt minden olyan információt megkapj ingyen, ami ahhoz kell, hogy megtaláld a társad. Az napi kihívások itt a blogon, és a Társkeresés egyszerűen Facebook csoportban lesznek elérhetőek. Ha pedig menet közben úgy gondolod, hogy jól jönne egy kis személyre szabott segítség, akkor ne félj segítséget kérni! Kattints ide a segítségért!

Fotó: http://unsplash.com/

Szólj hozzá

ingyenes társkeresés társkereső online társkeresés #90napostárskeresőkihívás #napikihívás #mentorprogram napikihívás 90napostárskeresőkihívás