Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n!

A Tinder 4+1 főbűne

Az tény, hogy a Tinder amellett, hogy az egyik legnépszerűbb randiapp, még a társkeresést is sikerült megváltoztatnia. Az igazi kérdés csak az, hogy ez a változás igazából jó-e a társkeresőknek vagy sem!

 nordwood-themes-469906-unsplash_480.jpg

Tudom, hogy a többség rávágja, hogy természetesen ezzel jól jártak a társkeresők, hiszen minden álmuk teljesült azzal, hogy itt egy gyors, ingyenes randiapp. A gondom vele az, hogy a változás amit hozott inkább csak a társkeresés látszatát idézi elő sokaknál, mellyel pont a valódi céltól kerülnek távolra, vagyis a társuk megtalálásától. De ne rohanjuk ennyire előre! Nézzük sorba, hogy mely bűnök sorolhatóak fel a Tinder ellen: 

1. Képtelenség

A társkeresés eleve egy olyan húspiac, ahol hátrányból indul mindenki, aki nem felel meg a trendi irányvonalaknak! A Tinder esetében ez olyan annyira igaz, hogy totálisan kilúgozott mindent mást, amivel korábban az online társkeresésben még esélyt adott azoknak, akik nem rendelkeztek tökéletes külsővel. Itt csak a képek számítanak! De az is csak akkor jó, ha az első benyomással nyerni tudsz. Különben semmi esélyed! Az igazán szép az, hogy mindenki csak az igazán tökéletesekkel akar megismerkedni, és igazán nem is érdekli, hogy ki vagy mi van a képek mögött. Azon kevesek, akik mögé mernek nézni, na ők azok, akiknek van halvány reményük arra, hogy társat is találjanak.

2. Kámformentalitás

A rendszer úgy lett felépítve, hogy mindenféle kötöttségek nélkül meg tudod szakítani az egyik pillanatról a másikra a kapcsolatot, az ismerkedést. Van olyan, hogy az ember ezt szándékosan teszi, és olyan is, amikor a rendszer helyetted megteszi ugyanezt. Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy az ismerkedés kellős közepén se szó, se beszéd lelép a másik. Ezzel a teljes felelősségvállalást elkerülöd. A gondom az ezzel, hogy a másikban a hirtelen jött hideg zuhany után számtalan kérdés és fájdalom marad, majd jön a menetrendszerű önmarcangolás. Hiszen Te, akit így tettek lapátra annyit sem érsz, hogy elköszönjenek tőled, annyira sem vagy jó, hogy legalább szóljanak, hogy nem vagy elég jó? Most vegyük ki az idiótákat, akik nem értek a szép szóból, és átmennek zaklatókba, mert akkor oké, ha megszakítod az ismerkedést. De abban az esetben, amikor érzed, hogy nem ő lesz az, akivel szeretnél találkozni, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy felvállalod az érzéseidet és megmondod a másiknak.

 tim-wright-123155-unsplash_480_1.jpg

3. Mintanélküliség

Az online világban mindenki próbálkozik, és igyekszik, de hát a sok igyekezetnek a legtöbbször csak fájdalom és csalódottság az eredménye. Hiszen ki tudná megmondani, hogyan kell a recsegő-ropogó ingoványos virtuális világban társat keresni. Az online társkeresők világában már úgy ahogy kezdtek kialakulni szokások. A Tinder ebbe taposott bele, rúgta fel, és gyorsította meg az ismerkedést úgy, hogy sikerült az egyéniséget, és az embert kivenni a rendszerből. A társkeresők többsége használja, mert nem nagyon tud mást, vagy jobb társkereső csatornát. A gond az vele, hogy arról fogalma sincs, hogyan használja, és ismerje a többi társkeresőt! Pedig a Tinder is csak egy eszköz, amit ha valaki jól használ, arra, amire kitalálták eredetileg, akkor gyorsan és könnyen talál magának randipartnert. Az más kérdést, hogy kinek milyen szándéka vannak, egy eredetileg szexpartner kereső alkalmazásban.

4. A mindig van egy jobb csapdája

A Tinder használata közben könnyen elkapja a hév a felhasználót, hogy vajon ki az, aki a most látható kép mögött rejtőzik. Na nem az, hogy vajon milyen ember, milyen társ lehet az, akinek a fotóját most látod. Sokkal inkább az a kíváncsiság, izgalom hajt, hogy a következő képe mit mutat. Sokan éppen ezért leállni sem tudnak. Egyrészt pillanatok alatt döntenek, lépnek tovább egy-egy olyan lehetséges partner jelölten, akivel boldogok lehetnének. Másrészt azután is ki akarják elégíteni a kíváncsiságukat, hogy megtalálták a társukat. A Tinder pörgetése lehet, hogy nekik csak unaloműzés, de ha az új társ előtt kiderül, vagy éppen elkezdünk ismerkedni valakivel, akire igazából nem is vagyunk kíváncsiak, abból csak baj lehet. Vagy mi bukunk le, és tönkremegy az új kapcsolatunk, vagy a másik kerül vakvágányra. Akár így, akár úgy, de valaki sérülni fog csak azért, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy ki lehet a következő…

+1 A társkeresés illúziója

Azt is mondhatnám, hogy az igazi főbűne a Tinder applikációnak az, hogy elhiteti a elhasználókkal, hogy ők vadul társat keresnek. Pedig az egész folyamat nem más, mint az előszobája az ismerkedés első lépésének. Hiszen az ismerkedés, maga a társkeresés 5 egymásra épülő szakaszból áll, amelyből a Tinder az első lépéshez nyit utat, azaz segít abban, hogy valaki ismerkedni tudjon. Ebben zseniális, csak a gond ott van, hogy egyrészt elhiteti az emberekkel, hogy a Tinder segít abban, hogy megtaláld az igazi, másrészt azt érezteti a felhasználókkal, hogy mindig van jobb, mindig van más! A gond ott van, hogy a felhasználó elkezdi kőkeményen megszűrni azokat, akikkel a virtuális téren kívül találkozna, hogy egy forrón gőzölgő kávé mellett találkozzon, hogy eldönthessék, hogy van-e elkezdjenek-e ismerkedni. Ehelyett a virtuális térben, egy illúzió alapján dönt a folytatásról, egy kép és jó esetben néhány mondat alapján. Majd, amikor elfogynak az esetleges jelöltek, akkor mellbe vágva ül otthon, és panaszkodik, hogy nincs egy normális ember, akivel meg lehetne ismerkedni.

Tinder használati segédlet!

 A Tinder nem ördögtől való, csak arra kellene használni, amire való! Azaz kapcsolatba lépni olyanokkal, akikkel máskülönben nem tudsz. Nem eldönteni, hogy akkor ő lesz életem szerelme, hanem megadni az esélyt magadnak, és neki is arra, hogy egy kávé/tea/bármiamitszeretsz mellett el tudjátok kezdeni az ismerkedést. Egy ilyen találkozó nem arról szól, hogy a végén, ha jól sikerült, akkor a pap elé álltok és örök hűséget fogatok egymásnak! Ha ezt Te is tudod, akkor miért így állsz hozzá a társkereséshez a Tinderen?

 

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged: bit.ly/2AmEkYD

fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://parkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4713802350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az övezet gázai 2018.04.04. 10:52:10

Ha a nők 99 százaléka nem a férfiak 1 százalékára lenne kizárólag kíváncsi (pofi,stylist, egzotikus háttér, szolidan megcsörrenő mercikulcs alapján ráadásul), akkor a tinder nem önbizalom- és esélytemető lenne a férfiak 99 százalékának, és ezáltal (és ezt tessék végre felismerni, Hölgyek) a nőknek is.

bontottcsirke 2018.04.04. 10:52:40

A főbűn az, hogy az emberek nem járnak normális közösségekbe. Mindenki masszírozza a kátpálcás kínai szarját, az osztrákok meg a hegyekben vannak hétvégente, kikapcsolódnak, klubokba járnak, itt meg a fatolvajon meg a rapsicon kívül senki nem jár az erdőkbe. Az angoloknál millió klubtag van, itt meg hálóban játszanak.

A finnek szaunáznak, itt meg azt várja a menyecske, hogy a huszárgyerek rárúgja az ajtót. A hozzáállás a baj, a valódi közösségek hiánya.

devadel 2018.04.04. 10:52:42

szokás szerint teljesen férleérted az egészet. a tinder nem párkereső alkalmazás, hanem hookup alkalmazás. totálisan hülye az a néhány ember, aki ott akarja megtalálni az élete párját. ennyi erővel mehetnétek swingerklubba is ismerkedni, ne zavarjon hogy mindenki más csak dugni akar

Zacskóstej 2018.04.04. 11:03:32

@devadel: Pont ezt akartam írni, hogy köze nincs a társkereséshez. Még csak távolról se.

az övezet gázai 2018.04.04. 11:19:26

@bontottcsirke: Az egész társadalom elidegenedett. Mindenki bizalmatlan, a valódi, élő közösségek is zártak, a lányok pedig sokkal ritkábban akarnak vagy mernek vadidegennel ismerkedni.

BobAlice 2018.04.04. 11:19:40

@devadel: Ezek szerint a használók túlnyomó többsége is félreérti. Az újságok valóban hookup alkalmazásként számoltak be róla, sok férfi is ezzel a reménnyel használja, de a nők jellemzően nem. Ha nem hiszed, próbáld ki.

Anna Kiraly 2018.04.04. 11:19:51

a társ és a tinder szavak használata egy mondatban oximoron....

KUNTYI 2018.04.04. 11:21:08

emberek, a tindert nem kéne társkereséshez használni. kúrópajtit lehet találni sokat, de aki komoly kapcsolatot keres azt kiröhögjük.

weasel 2018.04.04. 15:52:51

@BobAlice: A nők azt hiszik, hogy nem hookup alkalmazásként használják. Tényleg őszintén hisznek benne, kétségem sincs efelől.

De ugyanakkor a férfiak kb 5-15%-át húzzák jobbra, a leginkább vonzó testűeket. Tehát pontosan olyan módszerrel keresgélnek, mint ahogy szexpartnert szokás.

PonDrow 2018.04.04. 15:53:01

Tinderen 500-ból 1 nőt matcheltem, aki nem tartós kapcsolatra vágyott, hanem csak szexre. (Az az egy 3 hét csevegés után sem ért rá sosem.)
Így aztán, minden tinderes matchnek tartós, komoly kapcsolatot keresőnek mondtam magam, így már szóba is álltak velem. (If you know what I mean) :)))

Ecssz 2018.04.04. 15:53:20

A Tinder-t a magyarok alapvetően társkeresésre használják.
Nyilván nem mindenki, de a közelében sem vagyunk a tőlünk nyugatabbra élő fiatalok felhasználási szokásaihoz.
Itt a túlnyomó többség a nagy Ő-t keresi, akár bevallja magának, akár nem.
Persze ebbe belefér néhány alkalmi kapcsolat is - ha összejön.
Először én is alkalmi partnert szerettem volna találni vele.
Néhány egyezés után senki nem fogja külön-külön bepötyögni az első pár mondatot (másol-beilleszt).
Ez még inkább leegyszerűsíti és személytelenné teszi a dolgot. Nincs mit sajnálni, ha mégsem jön be az ember a másiknak.
De paradox módon pont ez segít benne, hogy ha valaki ennél a sablonnál többet akar, mert válaszol és a szintén kopipésztes kérdésekre is viszonylag elfogadható válaszokat ad (meglehet, hogy hasonló technikával :) ), akkor könnyebb nyitni.
Általában a legelején kiderül, hogy ki az, aki komolyabb társat keres. Ha egy ilyenbe botlik az ember, és a kommunikáció túléli az első néhány tucat kérdés-feleletet, akkor közös megegyezéssel lehet továbblépni pl. Facebookra. Ott azért már egy kicsit nagyobb a rálátás, több a kép, több az infó a megosztások alapján is.
De pont ezért ebbe a szakaszba már csak az lép, aki tényleg komoly(abb)an gondolja, mert nem fogja boldog-boldogtalannak feltárni az FB profilt.
Ami ezután jön az már a klasszikus ismerkedés az offline szférában.
Ez már melós, de aki társat akar hosszú távra annak ez nem teher.
Szóval lehet alkalmi ismeretségre is használni, és társkeresésre is, csak tudni kell, hogy mit akar az ember, illetve a hatalmas merítés miatt a lehetőség mellett a "csalódás" is több lehet.
Ha jól számolom egyszerre 4 hölggyel kommunikáltam az első héten.
Ebből egy engem pattintott le, kettőt én.
A negyedik pedig elég távolt élt tőlem ahhoz, hogy megmaradhasson a beszélgetés, mivel egy fél ország választott el bennünket, így csak a másik iránti kíváncsiság volt, ami tovább éltette a kapcsolatot.
Így jobban megismertük egymást először írásban, utána telefonon, majd jó idő múlva személyesen is.
Amikor pedig úgy éreztük, hogy eléggé megismertük egymást, összeházasodtunk :)
Ilyen is van :)

Konyak_ 2018.04.04. 15:53:32

Továbbá aki látott már férfit Tindert használni, az jól tudja hogy minden nő képét a "dugnám" irányba húzza - aztán ha match van, csak akkor nézi meg egyáltalán a fotót (nemhogy az adatait). Vannak itthon remek klasszikus társkereső oldalak azoknak akik valóban tartalmas kapcsolatot akarnak kiépíteni. (Nekem van közöm az egyikhez, de nem a reklám miatt írom ezt a hsz-t (és nem is említem meg név szerint hogy melyik az), hanem mert belülről látom hogy igenis működik, ha a felek arra és úgy használják, amire való.)

Rubasov et. 2018.04.04. 15:53:35

@bontottcsirke:

Valahogy így sajnos. Én most, hogy itt a jóidő járom az erdőket, városokat serényen.
A finnek szaunázásához annyit tennék hozzá, hogy amennyire én tudom mindezt pucéran teszik. Ez itthon kb. elképzelhetetlen...

Rubasov et. 2018.04.04. 15:53:44

@az övezet gázai:

Értelmes férfi elég hamar rájön, hogy nem a tinderen fogja megtalálni élete párját. Vannak bőven más lehetőségek is akár offline akár online. Az igaz, hogy ezeknél nem elég simiogatni az okostelót, hanem némi energiát is bele kell feccölni, de valamit valamiért.

Khardungla (törölt) 2018.04.04. 15:53:55

3 éve jobbra húztam egy lányt. Fél év múlva összeköltöztünk. Szerelem lett, ma is együtt élünk. Ilyen is van. Ráadás, 50 elmúltam.

devadel 2018.04.04. 15:54:28

@BobAlice: mert te nyilván jobban tudod mint az elemzők és a témával foglalkozó ujságírók. ideje lenne elfelejteni amit kislánykorodban a rózsaszín szobádban a nőkről tanultál. a randivonalon, ami még alkalmas is társkeresésre, a nők legalább fele alkalmi kapcsolatot keres, ha érted mire gondolok....

a tinder eleve nem alkalmas tárkeresésre, csak azt látod ki van közel és hogy néz ki. csak a totál hülyék használják társkeresésre. egyébként ki van próbálva, meglepődnél mennyire tévedsz

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.04. 15:54:30

1. a hiba az emberekben van
2. a tinder szerintem dugópartner-kereső, nem társkereső

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.04. 15:54:37

@BobAlice:
Jah... vagy inkább a nők jellemzően azzal nyugtatják magukat, hogy "én nem alkalmi szexet keresek hanem társat", csak közben mégis máshogy "sikerül"...

steery 2018.04.04. 15:54:55

1. A számítógépek, sőt a fényképezőgépek megjelenése előtt is az volt a lényeg, hogy a potenciális partner jól nézzen ki.
2. Minden más társkereső oldalon is kámforozás van. Már 20 éve is ez volt.
3. Az egész társadalomban nincsenek egységes ismerkedési, udvarlási minták. Sőt, régen sem voltak. Amióta kihalt a nemesség, meg az úri szokások, kb. azóta.
4. Minden kapcsolat mulandó. Csak a tökéletes emberek tökéletes kapcsolatai tartanak örökké egy tökéletes mennyországban. Ezért lépünk mindig félre, illetve tovább. És ez így van jól. Nincs értelme leragadni egy rosszabb embernél, ha van jobb is.
5. Az ismerkedéshez nem elég egy találkozás. Az első találkozás csak arról szól, hogy mindketten eldöntsük, akarunk-e újra találkozni egymással és elkezdeni a sok-sok találkozásból álló ismerkedést?

CyberPunK 2018.04.04. 15:55:08

Akkor most a tindert cseréljük le bármilyen online társkeresőre. Majd az online társkeresőt cseréljük le random szórakozóhelyre. Jé, csak nem sekélyes és felszines emberek élnek még mindig, akik leginkább kúrni akarnak elsőre és nem családot alapítani?

tolvajnorbert · http://bit.ly/tolvajnorbert 2018.04.04. 16:10:37

@enpera: Mesélj! Milyen cenzúra gondoltál? Az összes hozzászólásod olvasható! Egyetlen egyet moderáltam ki, azt is mástól, mert reklámozni akartak.

MutánsJane 2018.04.05. 08:54:55

@bontottcsirke: Kedves hozzászóló, nem lehet, hogy ebben az országban a történelmi időkben is csak kényszerközösségek jöttek létre? Ahová nem jókedvéből (úm. szabad választás alapján), hanem túlélési kényszerből csatlakozott (született) valaki?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.04.23. 11:43:54

@KUNTYI: Én szinte kizárólagosan örök szerelmet, hosszú távú kapcsolatot kereső profilokat láttam.

molnibalage 2018.04.23. 11:44:04

@Houston chemist: A Tinder és minden más társkerső olyan, mint egy látcső, messzebbre látsz el vele. Nem csodaszer, de egy eszköz, ami matematikai esélyeket javítja. Mert annak az esélye, hogy random csak úgy belefutsz abba, aki számodra pont szimpatukis, megfelelő távolságban él stb. nem túl magas...

molnibalage 2018.04.23. 11:44:11

@devadel: Konkrétan ismerek olyan embereket, akik a Tinderrel hozták össze az első randit és ebből kettő már házas. Szóval lehet, hogy valamire kitalálták a Tindert, de a világ több részén is nem egyszerűen fuckbuddy keresésre használják...

Tompahawk · https://oberwaldmeister.blog.hu 2018.04.23. 11:44:26

Az online társkeresés egyrészt azon szerencsétlenek gyűjtőhelye, akik a való életben erre valamiért képtelenek. Lehet, túl sokat vannak belenőve a telefonjukba, munkamániásak, nincs érdeklődésük, hobbitlan hobbitok, túl sokat vannak otthon vagy harmincöt évesen a szüleikkel élnek. Rózsaszínre van festve a hálószobájuk,helló kittiket gyűjtenek és plüssmaci a kulcstartójuk. Ők a préda. Meg vannak az ingyendugásra hajtó kiéhezettek, farkukról fotót küldözgető trollok. Welcome to hell. A tinder roppantul hasznos dolog a tulajdonosoknak és azoknak, akik munkához, megélhetéshez jutnak általa. Az ügyfelekenk meg kb annyira, mint bekerülni a Mónika showba.

Hirdetés

Tanulj meg társat keresni!

borito_uniweb_320.png

Hódítsd vissza az exedet!

webuni_exvissza_320.png

Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n! Egyedül vagy, és fogalmad sincs arról, hogy hogyan és hol fogod megtalálni a társad? A blogban választ kaphatsz azokra a kérdésekre, amelyek a társkereséssel kapcsolatban foglalkoztatnak!

Facebook oldaldoboz