2018. máj 08.

8+1 unalomig ismételt lépés, amit egy szinglinek meg kell tennie?

írta: tolvajnorbert
8+1 unalomig ismételt lépés, amit egy szinglinek meg kell tennie?

Biztos vagyok benne, ha éppen társkereső vagy, akkor rendszeresen megkapod, sőt a fejedhez vágják, hogy mit kellene csinálnod, hogy végre megtaláld a társadat! A legelgondolkodtatóbb ezekkel a tanácsokkal kapcsolatban az, hogy olyanoktól kapod lépte-nyomon, akik már évek óta nem keresnek társat, mert párkapcsolatban, házasságban élnek, vagy mert évekkel ezelőtt feladták a reményt, hogy találjanak maguknak valakit. Amellett pedig, hogy elítélnek azért, mert egyedül vagy, sokszor még nevetnek is a hátad mögött...

 priscilla-du-preez-234138-unsplash_480.jpg

Az igazság az, hogy ezen tanácsok többsége még jó is lehetne, ha nem tolnák túl. De ami a legrosszabb, hogy a tanácsok többségét még ha be is tartanád, akkor sem biztos, hogy megtalálnád a társadat. Hiszen a társkeresés nem működik, ha valami olyasmit kezdesz el csinálni, ami nem önazonos!

1. Változz meg, mert ilyen csajjal/pasival senki sem akar megismerkedni!

Talán ez hangzik el a legtöbbször, és ha őszinte akarok lenni, akkor ezzel elfedik az összes többit. A tanács adója a maga sikerén felbuzdulva azt gondolja, hogy neked is olyanná kellene válnod, mint amilyen ő, hogy megtalálhasd a társad. A gond csak az, hogy azt nem veszik figyelembe, hogy Te azért minden vagy, csak olyan nem, mint ő. Hiszen ő megtalálta. A kérdés csak, hogy Te szeretnél-e belebújni a bőrébe.

2. Fogyjál le, mert ilyen disznóval senki sem akar megismerkedni!

A legszebb az, hogy azok kapják meg ezt a mondatot a legtöbbször, akik még ha van is némi súlyproblémájuk, akkor sem az akadályozza őket a társkeresésben! Ezzel egyetlen egy célt lehet igazán jól elérni, mégpedig azt, hogy a maradék önbizalmadat is lerombolják. Igen, vannak olyanok, akiknek jót tenni heti legalább 3x 60 perc mozgás, de nekik csak ritkán mondják, hiszen ők eleve felhangon hirdetik, hogy aki szeret az ilyennek szeret.

3. Szerezz új barátokat, hogy segítsenek megtalálni a párodat!

Hát csak azért barátkozni, hogy becsajozz vagy bepasizz az szerintem nagyon gáz, de hát ízlés dolga. Mondjuk elképzelem, ahogy 2-3 havonta új barátaid lesznek, mert ennyi idő alatt feltérképezed, és levadászod a teljes baráti társaságát az új kis barátodnak! Persze ha igazi magányra vágysz, akkor ez egy jó tipp!

4. Kezdj el egy sulit/tanfolyamot/képzést, mert ott sok új embert ismerhetsz meg!

Ebben azért van valami! Bár csak azért elvégezni a jogi egyetemet, megtanulni ukulelén játszani vagy elsajátítani a főzés tudományát, hogy legyen valakid szerintem erős túlzás, de ha a terület érdekel, akkor vágj bele, mert az úton sok emberrel fogsz találkozni, de csak azért, hogy egy kedves szempár rád mosolyogjon ne tedd!

5. Ne keress tovább, mert a nagy szerelem így nem talál rád!

Persze ez is egy stratégia, csak az a nagy kérdés, hogy ez kinek jött be eddig. Megjegyzem van az a pont, amikor le kell állni a társkereséssel, de nem azért, mert csak így találhat rád a szerelem, hanem sokkal inkább azért, hogy tudj töltődni!

6. Tartsd nyitva a szemed, és a szerelem ott lesz előtted!

A nyitva tartom a szemem filozófiáról már írtam! A gond az vele, hogyha csak nyitva tartod a szemed, akkor azt fogod észrevenni, hogy azzal a lendülettel megy tovább leendő gyermekeitek apja/anyja, ahogy jött. Nem elég nyitva tartani, oda is kell lépni hozzá!

7. Ne legyél annyira válogatós, és örülj neki, ha valaki egyáltalán szóba áll veled!

Ha már sikerült elvenni az önbizalmadat azzal, hogy kövér vagy, esetleg soha nem is volt, akkor tuti, hogy ez a tanács Neked fog szólni. Hiszen jön a tuti szöveg, hogy azért nincs senkid, mert társkeresés helyett a mesebeli herceget/hercegnőt keresed, közben örülhetnél, ha a vasorrú bába vagy félkegyelmű bátyja rád néz! Ha megfogadod a tanácsot, akkor két lehetőséged lesz. Társkeresés közben érezni fogod, hogy ez így nem jó, de elmész randizni mindenkivel. Így vagy egy életre beleragadsz egy olyan kapcsolatba, amelyben ha helyén lenne az önértékelésed a közeledbe nem engedted volna, vagy évekig fogod kavargatni a kávédat és nézed, ahogy veled szembe valami félnótás számolja bubit a vízben.

8. Keresd fel az egyik exedet, mert ők már tudják, hogy milyen vagy, és ha kellesz valamelyiknek, akkor jól becsüld meg magad!

Ez „ZS” tervnek is rossz… Ez nem exvisszahódítás, hanem mentális és érzelmi öngyilkosság!

 

+1 Amit Te a legtöbbször hallasz!

(Írd meg kommentben, ha van kedved megosztani velem!)

Ha túlélted ezeket a tanácsokat, akkor a legegyszerűbb, ha Te magad eldöntöd, hogy hogyan akarod megtalálni a társadat! Ha másért nem akkor azért, mert ha legközelebb hallasz valami magas röptű dumát arról, hogyan kellene társat keresned, akkor elég lesz csak arra figyelned, hogy mozog a másik szája, miközben magadban ismételgeted azt, hogy Te mit akarsz csinálni. Mert egyáltalán nem biztos, hogyha ezeket a nagyszerű "tanácsokat" megfogadod, akkor megtalálod a társadat!

 

Ingyenes minikonzultáció, hogy helyére kerüljenek a dolgok: bit.ly/Minikonz

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

barátok kommunikáció elvárás tanulás szerelem társkeresés fogyás társkereső tanács komoly kapcsolat hibás szerelem első látásra exvisszahódítás nyitva tartom a szemem rád talál a szerelem