Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n!

7 különböző stratégia, hogy mikor mondd el a másiknak, hogy nem akarsz vele többet randizni!

Egy korábbi beszélgetés indította el bennem a vezérhangyát, hogy ezzel a területtel foglalkozni kellene, és született is egy blogbejegyzés belőle, ahol részletesen taglalom mind a hét stratégiát. Az egészen egyszerű lehetőségtől a számomra érthetetlenig van itt minden. A blogposztnál viszont nem álltam meg, és készült egy-egy anyag a Facebookra és az Instagram Tv-re is. Ebben a bejegyzésben ezeket láthatjátok.

huy-phan-587849-unsplash_480.jpg

 

 

 

 

Az eredeti blogposztot itt találod: http://bit.ly/2QtoqBB

Fotó: https://unsplash.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://parkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1014239833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creativus 2018.09.16. 11:29:17

Rendkívül fontos téma ez, ha az ember életre szóló kapcsolatot akar kiépíteni, s benne életrevaló utódokat felnevelni! S ennek - sajnos - nem alakultak ki a kulturált formái, mióta "újszerű(?)" módon próbálunk - gyakran sikertelenül - párt találni.
Mi is a probléma?
Az egyébként összetett jelenséget nagyon leegyszerűsítve:
Tudnunk kellene, hogy ha két ember egymásnak szimpatikus, az még nem jelenti azt, hogy egymáshoz is valók, azaz nagyon valószínű, hogy NEM ő az igazi. Világszerte statisztikai adatok igazolják, hogy átlagosan 4 esetből 3-ban a kapcsolat szétmegy, mert a pár képtelen hosszú távon elviselni egymást. Tehát csak 25% a "nyerési esély", amely bőven felér egy hazárdjátékkel.
Mégis mi történik a gyakorlatban, szinte mindig? Izgalmas programokat szervezünk egymásnak, amelyben az előnyös oldalainkat mutogatjuk, és attól félve, hogy "nem fogunk összejönni", a hátrányainkat elrejtjük. Majd hamarosan össze is jövünk! S itt a másik súlyos hiba, ugyanis a szexkapcsolatnak van egy ismert, de még nem közismert a mellékhatása, mely hormonális támogatottsággal alakul ki: az orgazmust okozó endorfin (igazi természetes drog ez!) mellett extrém mennyiségű oxitocin is termelődik, melytől az agyban egy egymás iránti intim kötődési hálózat épül fel. Ez a sok "összejövetel" miatt egyre erősebb lesz, ugyanakkor - az emlékekhez hasonlóan - nem múlik el (gyakorlatilag soha). S a kötődés azt az érzetet kelti spontán, hogy "tényleg egymáshoz valók vagyunk"! Akkor is ha NEM! Évek múlnak el, mire kiderül az igazság, s micsoda veszteség egy nőnek ez, vagy micsoda "élmény" egy megszületett gyermeknek egy boldogtalan házasságban felnőni, pláne egy válást végigélni.
A szétszakadás pedig az erős kötődés miatt rendkívül fájdalmassá, alig feldogozhatóvá válik, s gyakran jár a másik nemben való csalódással is. Ez a tipikus szerelmi csalódás esete, mely százmilliókat érint világszerte.
Megoldás - fájdalom - csak az lehet, hogy az első szex előtt megismerjük annyira egymást, hogy nemet tudjunk mondani ha kell, s nem rontjuk el egy életre a sorsunkat a kötődés kialakításával! Ez akár hónapokig tartó randikkal, s abban sok beszélgetéssel érhető el, melyben más módon sem törekszünk arra, hogy élvezzük egymást, hanem mellékesen megtanuljuk a szeretet kifejezésének más módjait is (öt szeretetnyelv van). Utóbbi egy igazi házasságban rendkívül hasznossá válik, miközben a házasságban éppen maga az oxitocin általi kötődés az ami hatalmas erőforrásként összetart minket.
S még egy ok: a friss kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy a házasságot jól összetartó kötődés, amelyben egy másik személlyel való kapcsolatot annyira idegenszerűen élnénk meg, hogy a megcsalást meg is hiúsítaná, csak akkor elegendően erős, ha a párunk egyben az első is a szex terén az életünkben! Tehát valójában nincs újrakezdés! Mert ez a ma divatos rejtett (időbeni) poligámia előre vetíti a későbbiekre az újabb és újabb külső kapcsolatok lehetőségét.

Hirdetés

Tanulj meg társat keresni!

borito_uniweb_320.png

Hódítsd vissza az exedet!

webuni_exvissza_320.png

Párkapcsolati Kovácsmester társkereső blogja!

Tolvaj Norbert hivatalos társkereső blogja! Párkapcsolat, exvisszahódítás a tolvajnorbert.blog.hu-n! Egyedül vagy, és fogalmad sincs arról, hogy hogyan és hol fogod megtalálni a társad? A blogban választ kaphatsz azokra a kérdésekre, amelyek a társkereséssel kapcsolatban foglalkoztatnak!

Facebook oldaldoboz

Társkereső Facebook Csoport

 
Nem kell egyedül lenned!
Zárt csoport · 247 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Nem kell egyedül lenned! Egy csoport azoknak, akik meg akarják találni az új párjukat! A csoport célja tehát az, hogy tanulhassatok, megismerjetek m...