2015. ápr 28.

Hallgatni arany?

írta: tolvajnorbert
Hallgatni arany?

Már kiskorunkban is igen sokat hallhatjuk azt, hogy fogd be a szád, maradj csendben. Legalábbis nekem nagyon sokat mondták. Talán emiatt is van az, hogy sokak nem tudnak, vagy éppen nem mernek megszólani, ha elmennek egy randira. Ilyenkor pedig jön a kínos csend.

Gyorsan az elején válasszunk szét néhány típust. Az első típusban olyan vannak, akik azért hallgatnak egy randin, mert mindig, minden körülmények között csendben  vannak, és csak szökő évente egyszer szólal meg, igaz arra mindenki felfigyel. Mert akkor viszont valami nagyon mélyenszántót mond, legyen az szuper érdekes vagy éppen égbekiáltó marhaság. A második  típus az arany középút, hiszen tud is, szeretet is beszélni. Ők lesznek azok, akik sokszor hallgatnak akkor is, amikor nem kéne, bár ha feloldódtak és kezdik megszokni a helyzetet, akkor onnantól kezdve fel tudják venni a beszélgetés fonalát. A harmadik típus pedig az örök locsi-fecsi, akinek soha, de tényleg soha nem áll be a szája. Na nála igaz lenne a hallgatni arany, mert zavarában olyan blődségeket fog beszélni, hogy annak se eleje, se vége nem lesz. A vele szembe ülő pedig azon fog gondolkodni jó esetben, hogy hogyan is jutottunk el ide, rosszabb esetben pedig azon, hogy minek is ment el a randira.

stockfresh_1435642_woman-at-a-romantic-dinner_sizexs.jpg

Forrás: stockfresh

Tudom, hogy nehéz megtalálni azt az arányt, hogy mikor beszélj és mennyit egy randin, pedig ez elvileg nem is olyan bonyolult, mint azt sokan hiszik. Egyszerűen csak figyelj a másikra, hogy hogyan reagál és ne görcsölj rá, hanem simán beszélgess vele. Hagyd szóhoz jutni a másikat és ha egy locsi-fecsivel találkozol, akkor néha, ha úgy érzed, hogy mondanivalód van, akkor jelezd neki, hogy Te is itt vagy és valamit hozzáfűznél. Ja és kérlek, vedd azt is figyelembe, hogy ez nem kihallgatás, hanem ismerkedés.

Adja magát a kérdés, hogy miről beszélgessetek. Ugye mivel ez az első randi, ahol remegsz, mint a nyárfalevél, ha máshol nem a lelked mélyén, hogy meg fogsz-e felelni, hogy szimpatikusak lesztek-e egymásnak így 3D-ben is kilépve a online világból vagy éppen a munkahely fogságából, vagy éppen megfeleltek-e annak a képnek, aminek hatására létrejött a barátok/ismerősök/jó akarók által megszervezett randi. Tudom jól, hogy mindenki más azt mondaná, hogy bármiről beszélhettek, de vannak bizonyos tabu témák, amiket kerüljetek. Ilyen a vallás, a politika, a foci, a szexualitás, pénzügyek és még millió egy példát felsorolhatnék itt és most. Igazából, ha belegondolsz, akkor marad az időjárás, az aznapi ebéd és a tegnap esti tv műsor. Lehet, hogy Te pont emiatt hallgatsz. Én azt mondom, hogy nincsenek tabu témák. Egy dolgot tarts szem előtt, hogy ez az első randi. Itt azért nem árt, ha jó benyomást keltesz. Persze, ha feltételezzük, hogy szeretnél második randit is...

stockfresh_1395263_man-toasting-with-wine_sizexs.jpg

Forrás: stockfresh

De miért ne beszélhetnétek a politikáról? Az ma egy olyan K.O. kritérium, ami alapján az emberek döntenek arról, hogy mi legyen a kapcsolat sorsa. Én sem szeretem, hogy megosztott az ország, de nem tehetünk úgy, mintha ez nem így lenne. Ugyan ez az előbb felsoroltak mindegyikére igaz. Egy dologra figyelj oda. Ne vetkőz ki magadból, add meg a kellő tiszteletet a másiknak és a jó ízlés határát (Pl: szexualitás) ne lépd át.

Persze, ha van egy jól bevált recepted, hogy Te miről szeretsz beszélgetni, pláne, ha van egy izgi hobbid, akkor Isten ments, hogy ezen változtass. De ne félj bármilyen témáról beszélgetni. Ha meg valamihez nem értesz vagy egyszerűen csak nem érdekel, akkor ezt mond meg a másiknak és dobj fel egy új témát

 

Ha tetszett, amit írtam és más ismerkedéssel, társkereséssel kapcsolatos információ, tudás, érdekesség is érdekel, akkor kövess és szeress a Facebookon.

Szólj hozzá

politika kommunikáció foci vallás szexualitás férfiak nők társkeresés ismerkedés pénzügyek társkereső randi tabu társadalmi elvárások