2019. már 28.

Ingyen akarod? Végül is csak az életedről van szó…

írta: tolvajnorbert
Ingyen akarod? Végül is csak az életedről van szó…

Naponta futok bele olyanokban, akik évek óta egyedül vannak, és azon törik a fejüket, hogyan tudnák ingyen megúszni a társkeresést! Nem értik, hogy miért nem találnak magunknak senkit, pedig a legtöbb esetben az van, hogy várják a csodát, és nem tesznek semmit annak érdekében, hogy párra találjanak. Ők azok, akik elsők között cserélik le a mobiljukat, ha kijön az új modell. Nekik van a legnagyobb tévéjük, és persze hitelből mennek sokszor nyaralni. De valahogy irtóznak attól, hogy az általuk legnagyobb problémára, a társkeresésre költsenek.

jordan-rowland-716475-unsplash_480.jpg

Jobb esetben csak húzzák a szájukat, rosszabban prüszkölnek is, hogy miért nincs ingyen a társkeresés! Ott vannak azok is, akik évek óta szenvednek a magánytól, és nem költenek elvileg semmire, hiszen otthon vannak állandóan, és várják, hogy álmaik szerelme becsengessen. Ami persze soha nem fog megtörténni. Miért is történne? Illetve ha megtörténne sem vennék észre, mert annyira el vannak merülve a saját bánatukban, hogy azon kívül nem nagyon tudnak másra figyelni.

Mennyibe is kerül a társkeresés?

Ha pörgeted a Tindert, azt még egy darabig ingyen meg tudod tenni, de a legtöbb online társkereső felület, a társkereső rendezvények, és a társkeresőknek szóló mentorálás, tanácsadás mind-mind pénzbe került. Ha csak az online felületeket használod, és néhány fizetős körülük, akkor átlagosan 3-4000 Ft-os költséged lesz. De proaktív hozzáállással a legtöbb esetben legkésőbb 5-6 hónap alatt meg tudod találni a társadat.

Ha társkereső rendezvényekre is lejársz, akkor ez alkalmanként 4-15000 Ft-tal növeli meg minimum a kiadásaidat. Így ez havonta két rendezvénnyel számolva, legalább további 8000 Ft-os költséget jelent.

Még nem beszéltünk arról, hogy az ismerkedésnek van egyéb költsége is. Hiszen nem árt, ha randiképes az öltözéked, és van nálad pénz, ha ki kell fizetned a költségeket. Az igazság az, hogy a legtöbb férfi akkor érzi, hogy elege van a társkeresésből, amikor elvárják, hogy csak ő fizessen, úgy, hogy cserébe csak elutasítást kap, és a fenti költségei havonta akár több tízezer forinttal is megnőhet. Igaz, ekkor legalább azt elmondhatja magáról, hogy randikat sikerült leszervezni. (Ilyenkor azon kell elgondolkodnia, hogy a randikon mit kellene másképpen csinálni, hogy legyen folytatás, majd párkapcsolat a randik valamelyikéből.)

rawpixel-com-256641_480.jpg

Na meg persze ott vannak a társkereső irodák, akik annak fejében, hogy hozzáférésed lesz az adatbázisukhoz el fognak kérni tőled egy szemmel is jól látható összeget. A beugró árak 35-70 ezer Forint magasságában vannak, de ha azt akarod, hogy szóba is álljanak veled, és kapj némi segítséget legalább havonta egyszer, akkor az inkább már hat számjegyű összeg. A legnagyobb gond nem azzal van, hogy drága, hanem sokkal inkább az, hogy a legtöbb adatbázis nem elég ahhoz, hogy az összes tag megtalálhassa a társát.

Persze itt van az én szolgáltatásom is, ami sokak fájdalmára és felháborodásra szintén nincs ingyen. Igaz, én "csak" mentorálom a társkeresők egy részét lassan egy évtizede. Ami annyiban más, mint egy klasszikus társkereső irodai szolgáltatás, hogy három egymásra épülő szakaszon megyünk végünk az ügyfeleimmel. Első körben feltérképezzük a helyzetet, amiben van. A másodikban elkezdjük csapatni a ritmust, és az jellemző, hogy az ügyfeleim 80%-a 45 napon belül megtalálja a társát. A harmadik szakaszban pedig azon dolgozunk, hogy az ismerkedésből stabil, kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat legyen azzal, akit korábban megismert. Hogy ez működni tudjon hetente konzultálunk, és naponta tartjuk a kapcsolatot. Ez máskülönben nem működik. Mindezt 6 konzultációs díj áráért. Hogy sok? Lehet, de még mindig kevesebb, mint egy csúcs mobil egyharmada. Persze kinek mi a fontos… Áprilistól indul a saját társkereső irodám is, ahol egy speciális irodai szolgáltatási modellel találkozhatnak a tagok. Hiszen ők legózzák össze, hogy milyen szolgáltatást kérnek.

Ha egyedül vágsz bele, akkor elmondható, hogy havonta 20-25000 Ft-ból kijön a társkeresésed, és akkor nem ülsz otthon, hanem a kezedbe vetted a társkeresést, és randizol is legalább hetente 2-3 alkalommal. Ha jól csinálod, akkor ez a költség gyorsan csökken, bár a randizáskor elköltött pénzek teszik ki a legnagyobb hányadát ennek az összegnek. Igaz, a párok egy idő után elfelejtenek eljárni otthonról bárhova is. Igaz, hogy így a költségek csökkennek. Legalábbis átmenetileg. Mert ez vezet egy unalmas kapcsolathoz. Lehet, hogy benne maradsz, mert neked ez is elég, és élsz a zombi üzemmód szerint, de sokan szakítanak, és akkor ugye kezdődik minden elölről. Ha pedig segítséget kérsz, az havi lebontásban 15.000 Ft-tal dobja meg a költségeidet. Igaz, azt a költséget a legtöbb esetben egy összegben kell letenni az asztalra. Kevesen vagyunk, akik megengedik, hogy bontásra kerüljön, és akkor néha lehetséges, hogy havi előfizetésben gondolkodj.

 priscilla-du-preez-361813_480.jpg

Sokan mondják, hogy én nem fizetek azért, hogy megismerjek egy nőt, megismerjek egy férfit. Az igazság, hogy nem ezért fizetsz. A rendszert, a tanácsadást, a kávéért, a segítségért, a lehetőségért fizetsz, hogy megismerhesd. Na meg azt is sokszor hallom, hogy nem vagyok én rászorulva senki segítségére, mert megy egyedül is. Nekik van egy rossz hírem! Ha legalább három hónapja keresed a társad, akkor Te társkereső veterán vagy. Ez azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz, és ideje megkérdezni, hogy hol rontottad el. A legtöbben egy apróságon csúsznak el. De mindegy, hogy apróság vagy szarvashiba. Az eredmény ugyan az. Egyedül vagy. Soknak találod azt, amennyibe manapság kerül a társkeresés? Hm… Gondold végig, hogy azzal mennyit veszítesz, hogy egyedül vagy. Anyagilag is sokat, és persze érzelmileg is. Pedig csak néhány hétre vagy attól, hogy megtaláld a társadat…

 facebook_csoport.jpg

Fotó: https://unsplash.com

Szólj hozzá

tanácsadás szerelem társkeresés ismerkedés társkereső randi költségek komoly kapcsolat randizás mentorprogram társkereső iroda Tinder társkereső estek randiapp társkereső irodai tagság társkereső rendezvények társkereső mentorálás