2019. már 26.

5 egyszerű lépés, hogy megtaláld a társadat!

írta: tolvajnorbert
5 egyszerű lépés, hogy megtaláld a társadat!

Lehet a társkeresést bonyolítani, félni tőle, de nincs sok értelme. Folyton megkapom, hogy beszélhetek arról a podcastekben, YouTube vagy Facebook élő videókban, hogy a társkeresés könnyű, amikor sokkal inkább reménytelen és félelmetes dolog, mint bármi más a világban. Erre most jövök azzal, hogy itt van 5 egyszerű lépés, és már meg is találtad a társadat! Akkor most nekem van igazam, aki azt látja, hogy a társkeresés egy vidám, szórakoztató kaland, vagy azoknak, akik szerint a társkeresés olyan, mint egy sűrű, bűzlő mocsár, amely tele van rémisztő alakokkal, és ha nem figyelsz, akkor beszippant, és lehúz a mélybe.

brooke-winters-579060-unsplash_480.jpg

Néhány éve írtam egy blogbejegyzést arról, hogyan is kell felépíteni egy társkereső stratégiát. Azt látom, hogy azok, akik elmerülnek a társkeresés mocsárban, na ők azok, akik biztos nem olvasták ezt a bejegyzést.

De mitől lesz egyszerű a társkeresés? Tovább megyek! Mitől lesz szórakoztató, és igazi kaland a társkeresés? Olyan apróságokkal, amelyek megváltoztatják a társkeresés hangulatát, az egész világát. Ha nem akarod élvezni a társkeresést, vagy jól érzed magad egyedül, akkor ne is olvasd tovább, mert ez a poszt akkor nem is neked szól.

Miért is fontosak az apróságok?

Sokszor van az, hogy emberünk keresi a társát, de valahol mindig félrecsúszik. Az egyik ügyfelem, Kriszta igazán jó példa erre. Kitartóan kereste a párját 8 éven át mindenféle különösebb eredmény nélkül. Egy konzultáció során kiderült, hogy magányosra társkereste magát. Majd az is, hogy amit ő társkeresésnek hitt, az valójában nem is volt az. Neki idén lesz az esküvője. Vagy ott van egy új ügyfelem Debrecenben, aki meg van arról győződve, hogy nincsenek Debrecenben egyedülálló nők, hiszen ő nem talál társat magának. Pedig csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy rátaláljon az igazira. Ne feledkezzünk meg a 73 éves Sándorról sem, aki bejött hozzám, hogy jó lenne találni valakit. Bár már lassan másfél évtizede egyedül van, mert nem kell senkinek. Ő volt az, aki 4 nap közös munka után megtalálta azt, akivel később összeköltözött, és most is együtt élnek boldogan.

Minden esetben apróságokon múlik a dolog. Ebből több száz is van, amiből most 5-öt megmutatok. Azt az 5-öt, amelyen a legkönnyebb elcsúszni. Ráadásul egyik sem olyan, amit ne tudnál. Mégis a legtöbben simán rá fognak görcsölni, és elcsúsznak rajta. Így lesz a néhány napos, vagy hosszabb esetben hetes társkeresésből évekig tartó szenvedés, aminek a legtöbb esetben a feladás szab határt. Most pedig következzen a lényeg:

  1. Készítsd fel magad a társkeresésre!
  2. Merj önmagad lenni!
  3. Válasz olyan randi helyszínt, ahol jól érzed magad!
  4. Légy spontán!
  5. Érezd jól magad!

Készítsd fel magad a társkeresésre!

Ez az a pont, ami nem a mókáról szól. Ez abban segít, hogy megalapozd a mókázást. A legtöbben nem hiszik el sem azt, hogy kellhetnek valakinek, sem azt, hogy érnek annyit, hogy valaki szóba álljon velük. Az önértékelésük nulla, az önbecsülésük a béka feneke alatt van. Mindez párosul egy jó adag félelemmel, hogy vajon mi vár rájuk, amikor belekezdenek a társkeresésbe. Hiszen mindenhonnan jönnek a horror történetek, amelyből simán levonja, hogy csak idióták várnak rá is. Igaz, azzal nyugtatja magát, hogy ő nem is érdemel jobbat. Majd tényleg csak az idiótákat fogja észrevenni, holott emberek tömegei ismernék meg őt örömmel. Megjegyzem, remélhetőleg legalább az exén túl van. Mert a többségnek még nem sikerül túljutnia rajta. Pedig, ha valaki ilyen helyzetben felkészülne úgy, ahogy mi szoktunk az ügyfeleimmel, akkor könnyedén társra találna.

Merj önmagad lenni!

Az egyik workshopom közepén jelentkezett az egyik résztvevő lány, hívjuk Zsuzsinak, hogy lenne egy kérdése hozzám. Arra lenne kíváncsi, hogy meddig kell hordania azt az álarcot, amit kitalált magának, amikor társat keres. Őszinte leszek. Elsőre nem is értettem, hogy mire gondol. Kérdésemre elmondta, hogy azt hallotta másoktól, hogy az embernek meg kell játszania magát ahhoz, hogy megtalálja a társát. Újabb kérdésre elmondta, hogy 3 hónapig szokta a maszkot hordani, és azt is, hogy a kapcsolatai három – három és fél hónapig szoktak tartani. A helyzet az volt az ő esetében, és oly sok más ember esetében is, hogy amikor elkezdte önmagát adni, akkor a másik nem ismert rá, majd felháborodva kérte számon, hogy miért változott meg. Amikor egy ilyen helyzetben közlöd, hogy de hát most vagy önmagad, akkor meg azt fogod megkapni, hogy akkor meg miért verted át korábban.

Sokan az előző pont miatt vesznek fel álarcot! Teljesen fölöslegesen. Már csak azért is, mert örökké nem viselheted. Hidd el nekem, hogy sokkal könnyebb lesz úgy a társkeresés, ha önmagad adod. Simán lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, amilyen Te vagy. De ez rendben is van. Te sem rajongsz mindenkiért. Ráadásul Te csak azt az egyet keresed, akinek se nem kicsi, sem nem nagy, éppen neki való vagy!

Válasz olyan randi helyszínt, ahol jól érzed magad!

Milliószor elmondtam, hogy hova menj randizni és hova ne. Azt tartom, hogy először üljetek be valahova. De attól, mert én jól érzem magam egy elegáns szálloda kávézójában, attól te még beülhetsz a sarki kis büdösbe, ahol kávé helyett rendelhetsz egy hosszú lépést is. Azt gondolom, hogy a helyszín sokszor meghatározza, hogy lesz-e folytatás vagy sem. Már csak azért is, mert ha van egy kedvenc helyed, de más tanácsa alapján például egy kávézólánc egyik kávézójába ülsz be, ahol azt sem tudod, hogy mi micsoda, akkor az a görcsösség, ami feljön benned halálra fogja ítélni a randit. Hiszen nem tudsz a másikra figyelni, mert azon pislogsz, hogy mennyivel másabb minden, mint máshol. Ha pedig sehova nem szoktál járni, akkor randizás előtt azért néhány helyen nézz körül, hogy ne érjen meglepetés.

Légy spontán!

A társkeresés halála, amikor előre el akarsz valamit tervezni. A spontán hozzáállás sokat tud rajtad segíteni. Hiszen spontán oda tudsz menni valakihez, vagy éppen rá tudsz írni egy ismerősödre, vagy akár egy vadidegenre a közösségi médiában. Ne akarj előre ismerkedős szövegeket puffogtatni, vagy ami még rosszabb egy teljes randi beszélgetését előre megtervezni.

Az igazság az, hogyha önmagad adod, akkor nem tudsz hibázni. Éppen ezért nem kell előre félned attól, hogy jaj, mi lesz akkor, ha nem tudok megszólalni, ha valami hatalmas baromságot mondasz. Ha a másinak tetszik az, amit lát, amit megtapasztal, akkor majd tovább görgeti a beszélgetés fonalát. Attól pedig, hogy nem görcsölsz előre rá az egészre a felszabadultságod magával ragadó lesz, és végre jól fogsz szórakozni.

Érezd jól magad!

A legtöbb társkereső nem érzi jól magát társkeresés közben. Ennek két oka van. Az egyik, hogy eleve olyan emberrel találkozik, akiről tudja, hogy nem akar vele megismerkedni. De könyörgöm, akkor miért ülsz vele szemben? A másik pedig randi közben jön rá, hogy nagyon nem akar semmit attól, akivel éppen találkozott. De könyörgöm, akkor miért ülsz vele szemben? Igen, tudom azt is, hogy sokan egyszerűen csak nem akarják megbántani a másikat. Örülök, hogy ilyen jó fej vagy. De ha már ott maradtál, akkor tényleg érezd jól magad. Ha a hellyel van baj, akkor menjetek át máshova. Ha valami máshoz van kedved, akkor beszéld meg a másikkal. Ha pedig úgy érzed, hogy otthon egy könyv társaságában jobb lenne, akkor ezt mond el a másiknak. Búcsúzz el tőle, és irány haza. Nincs annál frusztrálóbb, mint unalmas és kiábrándító randik után újra talpra állni, és belevágni a társkeresésbe. Vedd elejét. Eleve döntsd el, hogy bármilyen is a randi partnered aznap, de Te akkor is jól érzed magad. Ha a másik fél mindent elkövet, hogy ez ne sikerüljön, akkor Te is kövess el mindent, hogy tovább lendülj a helyzeten, és újra jól tudd érezni magad!

 

 

fotó: https://unsplash.com/ 

Szólj hozzá

álarc társkeresés ismerkedés társkereső randi unalom önismeret önbizalom randizás társkeresőstratégia randi szabály