2016. sze 28.

4+1 profilkép, amivel lehetetlen társat találni!

írta: tolvajnorbert
4+1 profilkép, amivel lehetetlen társat találni!

Az online ismerkedésről sokan sokszor elmondták már, hogy totálisan személytelen. Van néhány trükk, amivel mégis a magad képére tudod formálni, meg tudod magad mutatni. Persze van az a helyzet, amikor átesik valaki a ló túlsó oldalára, amivel többet árt magának, mint használ!

A profilkép az online társkeresés alfája és omegája. Ha őszinte akarok lenni, akkor vannak olyanok, akik eddig jutnak csak el. Így hiába írtad Te a legfrappánsabb bemutatkozó szöveget, ha addig senki sem jut el. Hiszen gondolj csak bele, hogy a Tinderen, vagy bármely más randiappon a többség egyből kiikszel, elhúz balra, mert nincs fotód. A társkereső oldalak találati listájában pedig meg sem nyitják a profilodat. Statisztikák alapján a megnyitási arány képpel minimálisan 150%-os szokott lenni egy átlagos napon.

Ha nincs kedves elolvasni az egészet:

Milyen fotót fognak problémát okozni?

Van az úgy, hogy a fotóddal csak rontani tudsz a helyzeteden! Íme 4+1 olyan fajtája a képeknek, amiket inkább ki se tegyél, ha éppen társkereső vagy, és valóban meg akarod találni a társadat!

Napszemüveg: Nincs is szebb annál, mint amikor egy fotón a brutális méretű napszemüveg mindent kitakar. Értem én, hogy nyáron, amikor készült, akkor sütött a nap és jól is áll az a napszemüveg, de arra kérlek, hogy Te is értsd meg, hogy a többieknek a következő véleménye lesz rólad: Ő most társkereső, aki ismerkedni szeretne, vagy egy rossz James Bond utánzat, aki bújócskázni akar. Most nem jövök olyan közhelyekkel, mint a szem a lélek tükre. A többség nem a lazaságodra, a menő napszemüvegedre kíváncsi, hanem rád és a tekintetedre.

Csoportkép: A csoportképben az a szép, főleg, ha egy kép van összesen az oldalon, hogy a többség nem fogja tudni, hogy melyik vagy Te és igazából – legyünk őszinték – nem is fogja érdekelni. Tudom, hogy sokan azért teszik, hogy teszteljék a jelentkezőket, hogy vajon mennyire kíváncsiak éppen pont rá, és mennyire kérdez rá. Ez zsákutca. Ráadásul többször volt alkalmam végignézni, ahogy társkereső a csoportképből nem a másik társkeresőt választotta ki, keltette fel az érdeklődését, hanem valaki más a profilképről. Ez ráadásul már nem az innen szép nyerni kategória, hanem az innen lehetetlen kategória. Mert ilyenkor a társkeresés átmegy rémálomba, ahol nem veled, hanem a barátaiddal akarnak megismerkedni. Ez pedig keményen fogja rombolni az önértékelésedet, amire semmi szükség sincsen.

csapat.jpg

Tájkép: Nincs is szebb a hegységnél, egy középkori várnál, egy tópartnál, vagy városi nevezetességnél. Még az is lehet, hogy Te is rajta vagy valahol nagyon mélyen, nagyon ici-piciben. Tehát elmondhatod, hogy nincs rajtad napszemüveg, egyedül vagy a képen, akkor meg mi a baj? Az drágaságom, hogy nem látszódsz a képen! Ez nem egy természetjáró kör, ahol a füvet, a fákat, a mezőt, a virágot akarják látni a többiek. Téged akarnak látni, ahol látszik a tekinteted. Az persze pozitív tud lenni, hogy minél többet mutatsz meg magadból, de azt ne 2-3 km távolságból tedd. Ja és lehetőleges ne háttal állj a kamerának…

Megsárgult emlékek: Van az úgy, hogy az ember gondol egyet és társkeresésre adja a fejét. Ilyenkor persze elkezd a képek között kutakodni, hogy melyik lesz az a kép, amivel majd lenyűgözi a többieket. Ilyenkor szoktak a ballagási képek előkerülni, vagy a kép, amin jól nézek ki. Ezekkel akkor van gond, ha több, mint 3 éve készültek. Volt olyan, aki több, mint 20 éves képet tett ki magáról, mert nincs róla frissebb fotó. Ezt kicsit kétkedve fogadtam. Ezzel a legnagyobb baj az, hogy az első randin a másik meglát és menekülni fog, mert átverted. Mert nem Te vagy a képen. Mást várt. Gondolj bele, hogy az elmúlt évek alatt mennyit változtál. Lehet, hogy Te ezt nem érzed, de egy olyan ember, aki akkor fog először látni egyből ki fogja szúrni és azon fog gondolkodni, hogy vajon mi másban verted még át? Ezek után hogy fog megbízni benned?

+ 1 Kép, amin rajta sem vagy: Ez nagyon tág fogalom, amellyel sokszor az az érzésem, hogy az egyediséget, különlegességet vagy egyszerűen csak egy gondolatot akarnak átadni. Ebben benne van minden az ismert (vagy egyáltalán nem ismert) embertől az csodás idézetekig minden. Az igazi kérdés, hogy mit is akarsz ezzel mondani, sugallni. Én ezt kihagynám, mert ezzel az esetek 95%-ában az ellenkező hatást éred el. Hiszen annyian akarnak különbözni, hogy ők is pont ezeket a képeket, üzeneteket használják…

love-480.jpg

Hogy milyen egy jó profilkép? Amin CSAK TE VAGY rajta, látszik a mosolyod, a tekinteted és persze az sem árt, ha nemcsak az arcod van a képen. A túlsúlyos társkeresőknél figyelhető meg, hogy szégyellik a külsejüket, és emiatt csak az arcukat fotózzák. De hát ebből lehet még tudni, látni, hogy nem vagy egy nádszál alkat.

+1 jó tanács: Ne tegyél ki túl sok fotót, mert a sok bába közt elvész a gyerek! Tuti lesz legalább egy olyan kép, ami kiveri a biztosítékot. Mi azt tapasztaltuk ki, hogy a legjobb az, ha két kép van rólad kitéve.

Fotó: pixabay.com

 

Szólj hozzá

profil társkeresés ismerkedés társkereső randi súgó online társkeresés profilkép randiapp online társkereső oldalak