2019. már 13.

Társkereső diszkrimináció

írta: tolvajnorbert
Társkereső diszkrimináció

Falakba ütközöl, mert van egy gyereked, mert informatikus vagy éppen marketinges vagy, esetleg azért, mert futni jársz. Ismerkednél, és az első lépéseket meg is tettétek egymás felé, de akkor kiderül, hogy van benned, és az ő exei között valamilyen hasonlóság. Ekkor lezárja az ismerkedést, mert azt hiszi, hogy Te is pont olyan vagy, mint ő(k) volt(ak). Megítél valami olyan miatt, ami miatt nem kellene, és egyáltalán nem kíváncsi arra, hogy ki is vagy Te.

 edward-cisneros-667903-unsplash_480.jpg

Amikor társkereső diszkriminációról beszélek nem etnikai, vallási vagy éppen nemi megkülönböztetésre gondolok. Sajnos az is jelen van. De ezzel párhuzamosan vagy egy olyan előítélet halmaz sokak fejében, ami befolyásolja a társkeresésüket. Sok esetben olyan emberekkel szakítják meg az ismerkedést, akikkel boldogok tudnának lenni. Ráadásul kívülről nézve totálisan érthetetlen okok miatt. Mert miért baj az, ha van egy szakmád, vagy éppen sportolsz valamit. Azt gondolod, ahogy ezek a dolgok azok, amelyek nem elvesznek belőled, hanem éppen ellenkezőleg hozzád adnak. Ilyen lehet az is, ha gyermeked van.

Ma kicsit olyan a társkeresés, mint a régi vicc:

Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.

- Te farkas, verjük meg a nyulat!

- Na és miért?

- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!

Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.

- Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!

- Na és most miért?

- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.

Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.

- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.

- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?

- Hmm... Nézd már farkas... ezen már megint nincs sapka!

 

Amikor azt vágják a fejedhez, hogy azért, mert apa vagy, biztos nem keresel komoly kapcsolatot, mert azok a férfiak nem szoktak, akiknek van gyerekük, akkor vegyél egy nagy levegőt, mert ez nem rólad szól, hanem a másiknak vannak tévképzetei. Amikor azt vágják a fejedhez, hogy azért, mert anya vagy képtelen vagy arra is, hogy nő legyél, hiszen a gyerek apja is ezért hagyott, mert igénytelen, unalmas és frigid vagy, akkor vegyél egy nagy levegőt, mert ez nem rólad szól, hanem a másiknak vannak tévképzetei. Amikor azt vágják a fejedhez, hogy egy informatikus, szakács, jegyellenőr, közgazdász, jogász, tanácsadó, stb. csak ilyen, vagy olyan lehet, akkor vegyél egy nagy levegőt, mert ez nem rólad szól, hanem a másiknak vannak tévképzetei. Amikor azt vágják a fejedhez, hogy sportolsz, és futóversenyekre vagy más sporteseményekre jársz, és nem lehetne veled soha együtt lenni, akkor vegyél egy nagy levegőt, mert ez nem rólad szól, hanem a másiknak vannak tévképzetei.

Annak, aki elutasít igaza lehet? Talán igen, talán nem! Egy biztos! Nem adott neked esélyt. Ez pedig nem rólad, hanem róla szól! Engedd el, és keress tovább. Olyat, akit nem zavar az, amibe a másik belekötött, és anélkül ítélt el téged, hogy tudná, hogy te milyen is vagy valójában.

A Nem kell egyedül lenned! társkereső Facebook csoportom tagjait megkérdeztem, hogy ők tapasztaltak-e már ilyet társkeresés közben, és közel fele arra voksolt, hogy bizony már vágtak hasonlót a fejéhez társkeresés közben.

Egyre több ember van egyedül. Építik a falakat maguk körül, és teóriákat építenek fel, melyre támaszkodva keresik a társukat. De ezek a falak nem megvédik őket, hanem bezárják. Nem a segítségükre lesznek ezek a teóriák sem, hanem magányossá társkeresik magukat. Remélem, hogy lesz olyan helyzet, amikor ezek a falak leomlanak, és beengednek valakit az elefántcsont tornyaikba, mert anélkül soha nem lehet boldog párkapcsolatuk.

 

 

 

 
Nem kell egyedül lenned!
Zárt csoport · 247 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Nem kell egyedül lenned! Egy csoport azoknak, akik meg akarják találni az új párjukat! A csoport célja tehát az, hogy tanulhassatok, megismerjetek m...
 

 

fotó: https://unsplash.com/ 

Szólj hozzá

anya apa társkeresés ismerkedés diszkrimináció randi komoly kapcsolat hivatás elutasítás online társkeresés gyerekes társkereső