2019. már 07.

Elvárások nélküli társkeresés

írta: tolvajnorbert
Elvárások nélküli társkeresés

Te hogyan fognál hozzá a társkereséshez? A legtöbben első körben jól kitalálják, hogy milyen legyen, vagy éppen ne legyen az, akivel meg szeretnének ismerkedni. Majd elkezdik egyre több és több kritériummal kiegészíteni a társkereső halállistájukat. Végül eljutnak oda, hogy magányosra társkeresik magukat.

Ha nem mérnéd fel a kapcsolat jövőjének statisztikai valószínűségét minden egyes alkalommal, amikor találkozol valami fickóval, hanem egyszerűen csak randiznál azokkal, akikre gerjedsz, néhanapján akár jól is érezhetnéd magad.

Jennifer Crusie

glenn-carstens-peters-190592-unsplash_480.jpg 

Elvárások! Két esetben van baj az elvárásokkal. Az egyik esetben túl sok elvárása van a társkeresőnek, a másikban pedig egyáltalán nincs semmilyen elvárása. Igen, a cím sem teljesen tökéletes, ahogy neked, vagy bárki másnak sem kell annak lenned, ha társkeresésről van szó.

Akkor fogod megtalálni a párod, ha tudod, hogy milyen kapcsolatot keresel. Mert akkor nincs más dolgod, mint 4-6 olyan elvárást meghatározni, amely közelebb visz az általad elképzelt kapcsolathoz.

Szükség van-e elvárásra társkeresés közben?

A válasz egyértelműen az, hogy igen. A gond ott van, ha valaki túlzásba viszi azt, hogy mely elképzeléseinek kell megfelelnie a másiknak. Itt sok esetben olyan hosszú a lista, hogy a Háború és béke hozzá képest zsebnotesz.

Két dolog miatt kellenek elvárások. Az egyik, hogy kell valami, ami segít nemcsak abban, hogy megszűrd a társkeresőket, hanem abban is, hogy hol keresd őket. A másik, hogy éppen az, hogy tud, hogy milyen legyen a másik ad(hat) erőt akkor, amikor padlóra kerülsz 3-6 hónap keresés után. Viszont, ha nem találod meg a társadat 3 hónap alatt, akkor érdemes átnézni azt, hogy mi alapján keresel, mert elképzelhető, hogy finomhangolásra lesz szükséged.

Mi a baj a túlzó elvárásokkal?

A gond ott kezdődik, amikor egyre több és több elvárásnak kell megfelelnie annak, akivel ismerkedni szeretnél. Ez sokszor abból adódik, hogy amikor társkereső főhősünk túl van egy-egy félresikerült randin, akkor elkezdi bővíteni a listát. Ehhez jön még hozzá az, amit a barátoktól és a médiából hall. Olyan szinten bástyázza körül magát, hogy ember nem lesz, aki átjusson a falakon. Ahogy telik-múlik az idő, főhősünk azt fogja érezni, hogy nincs senki, aki elég jó lenne hozzá, és csak idiótákkal van tele az összes társkereső oldal, a Tinder és az utcán sem jön szembe az igazi. Pedig ő mindent megpróbált, de hát nem érheti be akárkivel, hiszen ő valaki.

Van még valami. Egy kapcsolat szempontjából teljesen felesleges elvárásokat állítanak a legtöbben. Olyan elvárások ezek, amelyek teljesen feleslegesek egy párkapcsolat szempontjából. Amivel az a legnagyobb kihívás, hogy gond nélkül megtalálhatná a legtöbb társkereső néhány héten belül azt, akivel boldog párkapcsolatban élhetne, ha nem ragaszkodnának a túlzásba vitt elvárásokkal.

 

https://unsplash.com/

Szólj hozzá

elvárás társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső halállista online társkeresés Tinder