2020. már 12.

Társkeresés karantén idején

írta: tolvajnorbert
Társkeresés karantén idején

A társkeresés nem egy egyszerű feladat. Tele van buktatókkal, rejtett csapdákkal. Erre most még itt van a korona, ami normál esetben jól jönne, mert ugye melyik nő nem vágyik arra, hogy királynővé koronázzák, és melyik férfinak ne lenne az a legnagyobb álma, hogy szerelme királlyá tegye. De hát ugye ez most nem az a kávéház. Ebben a posztban nem fogsz a koronavírus gyógyításáról, a pánikról vagy éppen a teendőkről olvasni. Ez nem az én feladatom, nem értek hozzá. Most másról lesz szó

free-to-use-sounds-1xt5yz2am0m-unsplash.jpg

Persze van egy pánikhangulat most, bár nem az én dolgom azon elmélkedni, hogy ez most jogos vagy sem. Ezt meghagynám azoknak, akik osztják az észt tv stúdiókban, rádióadókban, blogokban, a buszon vagy bárhol máshol. 

 

 

 

De akkor miről is szól ez a blogbejegyzés! Leginkább arról, hogy némi humorral, de mit csinálj akkor, amikor egy ilyen helyzetben társat keresel. Mi legyen stratégiád. 

  • Kerüld azokat, akik kijelentik, hogy szeretnek veszélyesen élni, és hogy ezt demonstrálják örült mosollyal az arcukon szálnak fel a következő villamosra, buszra, trolira, ami jön feléjük. (Mert koronavírustól függeltenül sem biztos, hogy őt keresed...)
  • Kerüld a pocsék csajozos dumákat, mint a bejössz nekem, megkoronozhatlak, vagy a minden vagyonom egy korona, de szívesen neked adnám. (Megjegyzem vajon ennek van bármilyen büntetőjogi következménye? Már mint annak, hogyha valakit tudatosan, szándékosan megfertőzünk kornavírussal, esetleg azzal riogat. Jogászok segítségét, válaszát örömmel olvasnám kommentben.) (Ha van hasonlóan pocsék csajozós dumád, azt is.)
  • Mielőtt megfognád a kezéd használj kézfertőtlenít. Jobb esetben tudtok egy jót nevetni a dolgon, de legrosszabb esetben is bizalmat építesz. 
  • Régebben az óvszerrel gyakroltál, most azt gondolod végig, hogy a maszkot és/vagy gumikesztyűt hogyan tudod róla, esetleg magadról a lehető legromantikusabb és/vagy erotikusan levenni. 

Persze azt nem tudom, hogy van-e bármi vicces ebben az egészben. Én azt látom, hogy sokan megijedtek. De ennél szerintem sokkal jobb, ha a most kialakult helyzetet arra használod, hogy előnyt kovácsolj belőle. Hiszen a csinos szomszéd lányt áthívhatod magadhoz egy jó tésztára, vagy legalább tudsz vele beszélgetést kezdeményezn, ahogy  azzal a sráccal a szomszéd irodából. Valahogy jó lenne, ha ebben a fene nagy bezárkozásban újra visszatalálnánk önmagunkhoz, egymáshoz, és elkezdenénk beszélgetni. Ha első körben egy videóhívással (látod a másokat), telefonon, hogy megismerhess másokat. Megjegyzem azokkal sem árt beszélgetni, újra megismerni, akiket már évek, évtizedek óta ismersz, mert valahogy a mély beszélgetések kivesztek. Most lesz rá idő. Használjuk ki jól!

 

 

 

Fotó: https://unsplash.com 

Szólj hozzá