2019. már 02.

Támad a Tinder!

írta: tolvajnorbert
Támad a Tinder!

Ha manapság társat keresel, akkor két nagy táborral fogsz találkozni. Az egyik alapból azt mondja, hogy hol máshol lehetne ismerkedni, mint a Tinderen. A másik pedig azt mondja, hogy olyan távol tartja magát a Tindertől, mint ördög a tömjénfüsttől.

 nordwood-themes-469906-unsplash_480.jpg

 

Szerintem egyik tábornak sincs teljesen igaza. Hiszen a Tinder nem több, nem kevesebb, mint egy a lehetséges online társkereső csatornák közül, ahol meg tudod találni a társadat! Persze az is izgalmas kérdés, hogy vajon elérte már a kritikus tömeget Tinder, és ez hogyan hat a társkeresésre. De erről jövő héten! Most arról, hogy TÁMAD A TINDER! Hogy miért is lendült támadásban, azzal erősen foglalkozom a TárskereShow idei első adásában, így azt most kihagynám. Sokkal inkább izgalmasabb, hogy miért is jó ez a társkeresőknek, és miért nem.

Két területen támad. Az egyik, nekem egy kicsit átverés szagú, de a legtöbb felhasználó imádni fogja. Persze az átverés erős kifejezés, hiszen arról van szó, hogy úgy tesz a Tinder, mintha figyelne rád! Pedig valójában arról van szó, hogy rendszerszinten kiküldenek egy üzenetet, hogy helló, itt vagyunk, és jó lenne, ha a Te jelenléted is fel lehetne turbózni. Erre lehet azt mondani, hogy mindent a vásárlói élmény oltárán, és lehet, hogy én vagyok finnyás, de valahogy egy algoritmus-rendszerüzenet kombó nekem még nem személyre szabott szolgáltatás. Persze van ilyen online társkereső is, nem mintha azért jobban rajonganék. Számomra azt ajánlotta fel, hogy legalább 4 képet töltsek fel, mert akkor van igazán esélyem arra, hogy párba álljak valakivel. Az más lapra tartozik, hogy a Tinder regisztráltak többségnek nincs legalább 4 képe. Arról nem is beszélve, hogy azt tapasztalom, hogy minél több kép van valaki profiljában, annál nagyobb az esély arra, hogy legyen köztünk legalább egy, ami alapján úgy fogja érezni a másik, hogy inkább hagyjuk...

 screenshot_2019-02-16-11-04-14-209_com_tinder_480.pngA másik támadási pont az, hogy sima képek helyett, most már animált képek is mehetnek ki a profilodba. Az ötlet zseniális. Megjegyzem innen már csak egy ugrás a 80-as évek, és újra feltámadhat a videó társkereső. Ami, szerintem egy zseniálisan szórakoztató, és ha valaki tud magáról jó videót csinál hasznos is tud lenni. Most csak azt tudod megnézni, ahogy egy boxedző csaj veri a zsákot, vagy egy pasas a testét mutogatja a tengerparton. Megjegyzem a 80-as években ez még fordítva lett volna, de ma már új szelek fújnak, és jól is van ez így. Persze nem mindenki fog örülni ennek az újításnak. Lesznek olyanok, akik nem a legújabb csúcsmobilokat használják brutálisan gyors nettel. Na ők azok, akik nem fogják szeretni az újítást, mert minden egyes pillanatban azt fogják érezni, hogy ők kimaradnak valamiből, mert akadni fog az egész app a telefonjukon.

 

Az egész kezd olyanná válni, hogy totálisan átveszi az app az algoritmusokkal és társaival az irányítást a társkeresés, a Te társkeresésed felett az irányítást. Mert persze a látszat még megvan. Hiszen Te vagy az, aki jobbra vagy éppen balra húzza el azt, akit eléd dob a gép. Az már régóta megfigyelhető, hogy sok helyen akkor is azt írja ki, hogy nincs ember a közeledben, ha van. Hiszen egy kis paraméterezés, és lám máris emberek tucatjai bukkannak elő egyik pillanatról a másikra, mondhatni a semmiből. Én azért kezdtem el társkereső közösséget létrehozni, mert az érzem, hogy az online társkeresőkre jellemző személytelenséget mellett egyre inkább jellemző az is, hogy helyettünk akarnak dönteni. Hiszen ha nem látsz mindenkit, aki hozzád hasonlóan keres, az is egyfajta korlátozás. Arról még nem is beszéltünk, hogy így is milyen piszok nehéz az ismerkedés. Hiszen az egy dolog, hogy párba álltál vele, az még egyáltalán nem biztos, hogy írni vagy éppen válaszolni is fog Neked! Ja, és valahogy a randiig is el kellene jutni.

 

Fotó: https://unsplash.com/ és Tinder

Szólj hozzá

profil ismerkedés párkapcsolat randi randizás applikáció profilkép Tinder randiapp TárskereShow