2018. okt 30.

Kalandorok akcióban

írta: tolvajnorbert
Kalandorok akcióban

Megvan az a szöveg társkeresés közben, hogy „Kalandorok kíméljenek!”? Az az igazán izgalmas az, hogy azok, akik kiírják ezzel elérik, hogy a kalandorok lecsapjanak rájuk, mindenki más pedig békén hagyja őket. De azon vajon elgondolkodtak azok, akik ezt kiírják, hogy miért csak őket találják meg a kalandorok? Na meg azt sem ártana tisztázni, hogy kik is azok a kalandorok…

 brooke-winters-579060-unsplash_480.jpg

Kik is a kalandorok?

Azokat a férfiakat hívjuk kalandornak, akik olyan sebességgel váltogatják az aktuális partnerüket, mint ahogy a méhecske száll virágról virágra. A dolog egyszerű. Semmi más nem érdekli őket csak az, hogy amit el akarnak venni, azt el tudják venni. Ez a férfiaknál elsősorban szexuális együttlétet jelent, majd gyors felszívódást. A női kalandorok inkább mennek arra rá, hogy találjanak maguknak egy előnyös kapcsolatot, ahol azért cserébe, hogy ők a kapcsolat részesei lesznek előnyöket élvezzenek hosszú távon. Gyorsan tisztázzuk. Ez igaz a nőkre és a férfiakra is. Hiszen bőven kalandor a nők és a férfiak között is. Igen, tudom, hogy a köznyelvben elsősorban a férfiakat hívjuk így, míg a nőket inkább aranyásónak, vagy gold diggernek, de most az egyszerűség kedvéért veszem őket egy kalap alá.

Miért öngyilkosság kiírni az adatlapodra, hogy Kalandorok kíméljenek?

Kezdjük a legelején! Ha az a célod, hogy komoly, tartós, harmonikus, stb párkapcsolatot alakíts ki, és ehhez online társkereső oldalon, vagy Tinderen, más randiappon keresed a társad, és mondjuk nem egy leellenőrzött társkereső iroda tagjai között, akkor készülj fel arra, hogy találkozni fogsz kalandorokkal.

A gond az, hogy egyrészt azok többségét, akik komoly kapcsolatot keresnek elriasztod mondván, hogy mennyi kalandban lehetett részed, és ő nem akar beállni a sorba. Simán tovább fog állni anélkül, hogy megkérdezné, hogy mi a helyzet. Másrészt viszont azok, akik trófeát akarnak gyűjteni igazi kihívást fognak benned látni, és azt is pontosan tudni fogják, hogy mely szavakkal törjék meg az ellenállásodat. Majd amikor végeztek a dolgukkal újra tovább fognak állni.

Hogyan tudod kiszűrni őket ismerkedés közben?

Hidd el nekem, hogy az online társkeresőn kiírt felszólítás nem ér semmit. Sokkal hatásosabb lehet három egyszerű lépés, amely segít a legtöbb kalandort kiszűrni.

Megfelelő képek használata

Értem én, hogy tökéletes a tested, és büszke vagy rá, de ha kiteszel magadról, egy fürdőruhás képet, akkor számolja azzal, hogy számtalan kéretlen ajánlatot fogsz kapni. Tudom, sokszor anélkül is megy, de az igazság az, hogy sok-sok olyan kép, póz van, ami felhívás keringőre. Ezeket kerüld. Na nem azzal, hogy nem teszel ki magadról képet, hanem azzal, hogy megfogadod thisisemese tanácsait, és emlékezetes, egyedi, nem kihívó képeket készítesz, és használsz.

Megfelelő kapcsolatépítési dinamika

Legyünk őszinték. Ha az elején letisztázod, hogy nem fog megkapni a második percben, és ehhez tartod is magad, akkor ez más segít. Azt gondolom, hogy a normális kapcsolatépítés dinamikájába semmi olyan nem fér bele, ami vonzza a kalandorokat. Így ha megérzi, hogy Te ennek keretein belül képzeled el az ismerkedést, akkor máris nyert ügyed van.

Nézz magadba!

Ha minden alkalommal, vagy legalábbis a többségében (60% felett) kalandorok oldalán kötsz ki, akkor három dolog lehetséges. Az egyik, hogy túlságosan naiv vagy, és mindent elhiszel fenntartások nélkül, amit csak mondanak neked. A második, hogy nagyon, de nagyon rosszul választasz, amiben hibás lehet az otthonról hozott minta, a helytelen szocializáció is. A harmadik, hogy bár komoly kapcsolatot akar a másik is, de vagy neked, vagy neki annyira pocsék volt a természete, hogy pillanatok alatt befejeződött az ismerkedés, de túlságosan gyorsan ágyba bújtatok ahhoz, hogy azt érezhesd, hogy kihasználtak, pedig elsőre még jó ötletnek is tűnt az együttlét.

Hogyan tudod elkerülni a kalandorokat?

Ellenőrzött társkereső csatornák

Az online társkereső oldalak nagy előnye, hogy gyorsan, könnyen elérhetőek bárhonnan, és hát ugye ez a legnagyobb hátrányuk is. Hiszen sokszor a társkeresés szemetét itt fújja össze a szél. Te pedig, aki komoly kapcsolatot keresel ki sem fogod tudni kerülni. Ezért érdemes a kicsit körülményesebb lehetőségeket is megvizsgálni, körüljárni. Olyanokat, melyek pont azért ilyen nehézkesek, hogy megvédjék a hozzájuk fordulókat. Ráadásul sok esetben semmivel sem drágább, mint az online társkeresés.

Segítségnyújtás keresés közben

Segítséget hidd el, hogy nem ciki kérni. Egy biztos, ha van egy külső szemlélő, segítő, akkor ő át fog látni a Te rózsaszín ködödön is, és tud figyelmeztetni arra, hogy rossz emberrel kezdtél el ismerkedni. Tedd meg, hogyha mentort, segítőt, tanácsadót keresel magadnak, akkor elfogadod azt, amit mond, és odafigyelsz és a tanácsaira, és meg is fogadod azokat. Megjegyzem, hogy ez nem csak specialista lehet, mint mondjuk én, hanem egy barát, kolléga is, de azt az elején tisztázzátok le, hogy milyen keretek között fog neked segíteni, és hogy az őszinteség, a diszkréció és a bizalom kell, hogy legyen a közös nevező köztetek.

Megfelelő szűrés társkeresés közben

Fontos, hogy az online társkeresést semmilyen körülmények között nem temetném. Ha megfelelően szűröd az embereket, hangozzon ez bármennyire is kiábrándítóan, de könnyedén ki tudod rostálni társkeresés közben a kalandorok többségét. Hiszen többségüket az alkalom szüli, és néhány jól irányzott kérdésbe simán beletörik a bicskájuk.

 

Egy dolog biztos! Ne hagyd, hogy egy vagy akár több kalandor elvegye a kedved attól, hogy megtaláld a társad! Ha kell, akkor adj bele anyait-apait, ha kell, akkor kérj segítséget, de csak azért nem maradj egyedül, mert valamikor valaki kihasznált, átvert. Hidd el, hogy nagyon sokan vannak olyanok, mint Te, akik hozzád hasonlóan keresik az utolsó első csók elcsattanásának lehetőségét, és azt, hogy megtalálják a párjukat.

Elakadtál a társkeresésben? Pörgeted a Tindert, ezer online oldalon regisztráltál, de mégsem találod a párod? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek, hogy végre megtaláld a társadat! A segítségért kattints ide: http://bit.ly/2iX1hYS

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá