2023. már 18.

Az online társkeresés veszélyei

írta: tolvajnorbert
Az online társkeresés veszélyei

Ha manapság meg akarod találni a társad, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha az online térben nézel szét. Alapvetően ez jó gondolat. A legtöbben ennek ellenére igen csak rossz véleménnyel vannak az online társkeresésről. Annak ellenére, hogy sokan itt találták meg a társukat, és élnek boldogan. 

brooke-cagle-195777_480.jpg

Ez egy bogposzt sorozat lesz arról, hogy milyen veszélyekkel lesnek rád, miközben az online világban jársz, hogy elmerülj az ismerkedés világában. Hiszen ez egy rengeteg, ahol könnyű eltévedni. De ha tudod, hogy mire figyelj, akkor van értelme belevágni.

 

Sokszor olyan veszélyek lesnek ránk, amelyekre nem számítunk. Ilyen lehet az, amikor szépen, lassan elkezdi lerombolni az önbecsülésed az, hogy társat keresel. Hiszen Te azért mentél fel arra a társkereső oldalra, vagy éppen a Tinder azért van a telefonodon, hogy megtaláld a társad. 

 

Na de akkor ez hogyan rombolhatná az önbecsülésedet?

 

@tolvajnorbert A társkeresés veszélyei 1. rész - Az önbecsülésed rombolása #randi #randitippek #ismerkedés #önbecsülès #szerelem #szerelmes #randizás #csajokespasik #csajokéspasik #nőkésférfiak ♬ A thousand years - Zeus

 

Sok-sok év tapasztalata, hogy a társkeresők egy jelentős része a sikertelenséget úgy éli meg, hogy ő teljesen értéktelen, és nem kell senkinek. Persze megkapargatva a társkeresésüket könnyen kiderülhetne, hogy nem azért nem találták meg a társukat, mert mondjuk ők nem kellenek senkinek. De mivel a többségük nem fogja elemzi, hogy mi történt, nem fog segítő szakemberhez fordulni a kudarc okainak felderítése kapcsán, így nem marad más hátra, mint az a téves következtetés, hogy minden az ő hibája, ő nem elég jó. Így máris jön az önbecsülésének rombolása. 

Ilyenkor a legtöbben a társkereső oldal vagy applikáció felelősségét keresik. Pedig ezek csak eszközök. A baj inkább azzal van, ahogy és néha azzal, akik használják. Ezért érdemes a társkeresés előtt tisztában lenni a saját értékeinkkel, és határainkkal, hogy tudjuk, hogy mi az, amit mi csinálunk rosszul, és mi az, ami nagyon nem a mi csomagunk. Ha pedig tanulni, változtatni tudunk a társkeresés közben megélt, átélt történésekből, akkor az hozzánk tud adni, és segít abban, hogy megtaláljuk azt, amiért regisztráltunk, azaz a társunkat. 

Szólj hozzá

szerelem társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső randi társ önbecsülés Tinder társkereső stratégia