2019. feb 18.

Ki fizessen az első randin?

írta: tolvajnorbert
Ki fizessen az első randin?

A többség egy gyors válasszal le is tudja, hogy a férfi, és haladjunk tovább, mert nincs itt semmi látnivaló. De vajon igazuk van? Tényleg a férfinak kell fizetnie az első randin? Nézzük meg gyorsan közelebbről a kérdést!

 huy-phan-587849-unsplash_480.jpg

A kérdés igazság szerint sokkal árnyaltabb, mint amilyennek elsőre tűnik, tűnhet. Hiszen a kérdés sokkal többről szól, hogy ki fizeti a kávét ezerért. Kinek milyen elvárásai vannak, milyen hozzáállása, na meg nézzük meg, hogy ki milyen gesztust gyakorol az adott helyzetben! Ja, és az első randi helyszíne egy kávézó legyen, ahol megisztok egy kávét, teát, akármit.

Tisztázzuk a legelején! Én abban hiszek, hogy közösen fizessük a számlát. Nem azért, mert egy zsugori, számító kis senkiházi vagyok, hanem egészen más okok miatt. Íme:

Tehát kinek kell fizetnie egy randin? A többség erre úgy válaszol, hogy a férfinak kell fizetnie. A következő kérdés az, hogy akkor a nőnek szexelnie kell vele, ha a férfi kedve úgy tartja? A legtöbb nő erre egyértelműen nemmel válaszol. Ezek után az igazi kérdés, hogy honnan jön ez a kettős mérce? Megy a nyavalygás, hogy a pasik többsége nem lép, nem akar ismerkedni. De akkor most tényleg azt mondják a nők, hogyha időt akar velük eltölteni egy férfi, akkor fizessen a nő idejéért? Akkor ezzel azt mondják a nők, azt jelzik, hogy nem egyenlő a kapcsolatotok. Nem vagytok egyenlők, mert az én időm többet ér, mint a Te időd. Tehát fizetned kell az időért, amit veled töltök együtt. Vajon a nők többsége valóban ezt szeretné? Úgy gondolom, hogyha randizni mész egy férfival, és nem ajánlod fel, hogy fizeted a részedet, akkor az az igazság, hogy szerintem a Te gondolkodásoddal van a hiba. Az is igaz, hogyha egy férfi randizni hív, de egyáltalán nem akar fizetni, akkor pedig az ő elképzelésében van a hiba. Én például gyorsan rövidre zárom az ismerkedést, ha valaki nem ajánlja fel, hogy fizetni a részét. Hogy miért? Mert jól tudom, hogy ennél soha nem lesznek udvariasabbak, és később sem kérdezik majd meg, hogy felezzük-e a számlát. Vajon akkor mire számíthatok később? Az igazság az, hogy ez sokszor nem a pénzről szól! Sokkal inkább szól a gesztusról, hogy partnernek tekint-e a másik. Lehet, hogy nem engedheti meg magának, hogy kifizesse azt, amit fogyasztott, de ajánlja fel, hogy ő is fizet. Ezek után egy férfi dönthet úgy, hogy mégis csak ő akarja fizetni a számlát. De ne feledd, a célja az ismerkedésnek, hogy egy pár legyetek, egy csapat! Ha viszont ez a cél, akkor ez csak úgy fog működni, ha a terheket is együtt viselitek, ahogy az belefér nektek. Mert ha mindig csak az egyik fél ad, akkor előbb-utóbb ebből elege lesz, és ki fog lépni a kapcsolatból. Mert ezek után majd a férfi fizeti a közös nyaralásotokat, a közös életet? Persze mondhatod, hogy az más, de ezt ott, és akkor a férfinak honnan kellene tudnia? Hiszen abban a pillanatban aranyásónak fognak nézni. Főleg akkor, ha a randi végén közlöd, hogy köszönöm, de nem szeretném tovább folytatni az ismerkedést. A pénzem, amin megvettem a kávét elég jó volt neked, de én nem vagyok az?

Sokszor hallom panaszkodni a nőket, hogy nem találnak maguknak férfit. Segítek! Ez sokszor azért van, mert egy férfi elkezd ismerkedni, és fel fogja adni a 5-6 randi után, mert azt fogja érezni, hogy ő csak egy két lábon járó pénztárca, aki fizeti a számlát, de valahogy második randi sosem lesz. Volt ügyfelem, aki azt mondta, hogy ő kifizeti azt 15-20 ezer Ft-ot csak nem 8-10 randi alatt. Hanem egyszerre, de akkor azt kapja, amire szüksége van. Letette a pénzt az éjjeli szekrényre, majd megkapta, amiért ment. (Persze ő is tudja, hogy nem erre van szüksége, de belefáradt a folyamatos visszautasításba, és abba, hogy fejőstehénnek nézik.) Ezek után elengedi az ismerkedést, elbújik a maga kis barlangjában. Azt mondja, hogy minden nő pénzéhes. Pedig csak arról van szó, hogy a randi végén miután kifizette a számlát közölték vele, hogy nem szeretnének vele találkozni. Persze mindenkinek joga van egy randi után nemet mondani, de ha nem akar többet a másikkal találkozni, akkor tegye meg, hogy korrekt lesz, és fizeti a fogyasztását. Így a férfi nagy valószínűséggel nem fog rossz képet kiállítani a nőkről, és nagyobb eséllyel fog tovább ismerkedni.

priscilla-du-preez-1153861-unsplash_480.jpg

Persze tudom, hogy sok nő szerint attól lesz férfi egy férfi, hogy ő fizet. Ezzel segíti őt az igazi férfiassághoz. Szerintem nem ettől lesz egy férfiből férfi. Ez egyrészt kevés hozzá, másrészt rég megette a fene, ha csak ettől lesz az. Pontosan tudom, hogy a férfiak többsége össze van zavarodva, mert feleslegesnek érzi magát. Mindenhonnan az szól, hogy milyen erősek, és önállóak a nők. Mi férfiak mire is kellünk? Mi az igazi értékünk manapság? Udvarolj, figyelj és légy kedves. Csavard el a nő fejét, bókolj és hordozd a tenyereden. Na ettől férfi leszel. Az más kérdés, hogy a nők többsége nem tud mit kezdeni azzal, hogyha egy férfi elkezd udvarolni neki. Nincs ma már ehhez hozzászokva senki.

 

A lényeg szerintem az, hogyha egyenjogúságra törekszünk akkor, szerintem ezt itt is tartsuk szem előtt. Azt gondolom, hogy azzal, hogy mindenki fizeti a saját fogyasztását lehet egyértelmű, tiszta helyzetet teremteni. Az persze benne lehet a pakliban, hogy a férfi ennek ellenére felajánlja, hogy fizeti a számlát, de a nő részéről legyen ott a szándék, a gesztus, mert az sokat jelent a férfiaknak. Illetve azt is megbeszélhetik, hogy legközelebb majd a másik fizet. Ha kialakul egy kapcsolat, akkor úgyis jelentőségét veszti, hogy ki fizet, de addig is fontos, hogy ki mennyire tiszteli a másikat!

 

 **********

Eleged van abból, hogy egyedül vagy? Próbáltad online, pörgetted a Tindert, de csak idiótákkal találkoztál? Társkereső irodai tag lettél sok-sok pénzért, de nem tudtak egy épkézláb embert mutatni Neked? Persze vannak barátaid, akikkel együtt tudsz lenni a szabadidődben. Mivel nekik is van saját életük, ezért rád otthon csak az üres lakás vár. Pedig olyan jó lenne valakivel megbeszélni mi is történt veled napközben. Elmondani mindent neki, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz volt. De hol találsz valakit, aki a társad lehetne?

Vége! Annyi, de annyi kérdésed van, amit nem válaszol meg senki. Mihez kezdj most? Jó lenne továbblépni, de mindenről ő jut eszedbe! Kattogsz rajta, hogy vajon most hol van, mit csinál. Folyamatosan azt nézed, hogy mikor volt utoljára elérhető. Próbálod összerakni az életét, mint egy kirakóst, de nem tudod, hogy milyen képet fogsz találni. Közben pedig reménykedsz, hogy Te is rajta leszel a képen. Mi a jó megoldás ilyenkor? Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy egyáltalán túléld ezt az egészet? De jó lenne újra együtt lenni. Sokan akarnak majd lebeszélni arról, hogy megpróbáld. De Te tudod, és érzed, hogy magadért kell megtenned! Meg kell próbálnod, mert az nem lehet, hogy csak ennyi ideig tartott, hiszen olyan jók voltatok együtt!

 

Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsek megoldani az előtted álló kihívásokat, akkor kezdjünk el együtt dolgozni: http://bit.ly/tolvajnorbert

 

Üdvözlettel:

Tolvaj Norbert

Ex visszahódítás specialista, Párkapcsolati Kovácsmester

 

Fotó: https://unsplash.com/

Szólj hozzá

társkeresés ismerkedés párkapcsolat társkereső randi randizás aranyásók